Arama
Arama Sonuçları
Sinop'ta yangınlar artınca eğitim seferberliği başlatıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan, kentte meydana gelen yangınların artmasından dolayı eğitim seferberliği başlattı. Vali Özarslan, "Geçen sene 13 olan orman yangını sayımız bu sene 40 oldu. Geçen sene 25 olan ahşap yapılı konutlardaki yangın sayımız bu sene 27 oldu" dedi.
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
Karabük'te sağanak kabusu
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı. Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştüğünü belirten Vali Yavuz, "Ekipler, sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Bingöl'de olası 7.5 büyüklüğündeki deprem için tatbikat yapıldı
Bingöl'de 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosu ile hazırlanan tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayın tatbikatı bizzat yöneten Vali Ahmet Hamdi Usta, "Saatini, şiddetini ve yerini önceden bilmediğimiz depreme karşı her daim hazırlıklı olmak zorundayız" dedi.
"En olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası'nın temel atma törenine katıldı. Vali Şahin, "İnşallah ülkemiz afetlerden uzak olur ancak huzur içinde yaşamak istiyorsak en olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.
Hatay'daki afet konutlarının durumu istişare edildi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında yapılan toplantıda Afet Konutlarının inşasında gelinen son durum istişare edildi.
Bolu tarihinin en büyük yangını kontrol altına alındı
Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük ilçesinde çıkan ormanın yangınının 4. gününde kontrol altına alındığını belirterek, "Gerçekten yangın Bolu'nun tarihinde en büyük yangındı. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Kazada yaralanan vatandaşları yalnız bırakmadı
Malatya Valisi Seddar Yavuz, yolcu otobüsünün Akçadağ ilçesinde şarampole yuvarlanması sonucu yaralanan ve hastanelere sevk edilen vatandaşları ziyaret etti.
Vali Özkan, kampa katıldı
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampa katıldı. Kampa katılan vatandaşlarla sohbet eden Vali Özkan, böylesi etkinliklerin toplum bilincini oluşturduğunu belirtti.
Diyarbakır Valiliği'nden önemli "borçlandırma" duyurusu
Diyarbakır Valiliği, deprem afetlerinden etkilenen vatandaşların borçlandırma işlemlerinin başladığını ve 10 Ağustos'a kadar borçlandırma işlemi yapılmazsa hak sahipliğinin sona ereceğini duyurdu.
Bingöl'de çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde çıkan orman yangının 9 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındığını belirterek, "Bu yılki en büyük yangın olarak kayıtlara geçecek yangını, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndüren tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
"Olası depremlere karşı hazırlıklı olmalıyız"
Hakkari Valisi Ali Çelik başkanlığında, "Depreme Hazır Bir Hakkari" için yapılan eğitimler ile çalışmalar hakkında toplantı gerçekleştirildi. Vali Çelik, "Gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olmak, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Adıyaman'da vatandaşa sunulan hizmetler istişare edildi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında vatandaşlara farklı alanlarda verilen hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesiyle ilgili hususlar istişare edildi.
"Bütün gayemiz, depremin izlerini silmek"
Asrın felaketinin ardından köylerde inşa edilen konutları inceleyen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Kırsal alanlarımızda yıkım ve inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Bütün gayemiz hemşerilerimizi bir an önce sıcak yuvalarına kavuşturup, depremin izlerini silmek" dedi.
Erzurum'da sağanak yağış, felakete yol açtı
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı 3 mahallede sel felaketi yaşandığını ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, bölgelerde inceleme yaptı. Vali Çiftçi, "Gerekli hasar tespit çalışmaları tamamlandı" dedi.
"Deprem konutları için var gücümüzle çalışıyoruz"
İnşaatı devam eden deprem konutlarında inceleme yapan Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "12 bin 615 hak sahibi vatandaşımızın konut inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu vatandaşlarımızın da bir an önce yeni yuvalarına kavuşmaları için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
Sinop'ta sel ve taşkın riski en aza iniyor
9 adet paletli ekskavatörün dere ıslahları için çalışmaya başladığını ifade eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "9 iş makinesi ile 8 ilçemizde 21 derede yaklaşık 150 km dere yatağında 1,5 milyon metreküp rüsubat temizliği yapılacak. Bu yıl çalışmalar tamamlandığında sel ve taşkın baskınıyla ilgili ciddi risk azaltma faaliyeti gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
Afyonkarahisar, beşik gibi sallandı
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, yaşanan 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı. Vali Yiğitbaşı, "AFAD ve 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbarların 4’ünde maddi hasar var. Hasar tespiti için ekipler sahada çalışıyor" dedi.
Sabaha kadar çalışan ekibe teşekkür etti
Erzincan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, kentte etkili olan sağanak nedeniyle yaşanan su taşkınlarında sabah saatlerine kadar kanal açma ve temizlik çalışmaları yapan ekibe teşekkür etti.
"Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursun"
Sağanağın etkili olduğu Ordu'da inceleme yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, "Dün ve bugün için Samsun ve Ordu’da yağışlarla ilgili olarak turuncu alarm verilmişti. Vatandaşlarımız, dere yataklarından uzak dursunlar" dedi.
"Yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız"
Samsun Valisi Orhan Tavlı, Terme ilçesinde etkili olan sağanağın ardından bölgede inceleme yaptı. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Tavlı, "Devletimiz tüm imkanlarıyla yağıştan etkilenen vatandaşlarımızın yanında" dedi.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
Vali Özarslan'dan yangınlara karşı önemli hatırlatma
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, yangınlara karşı vatandaşları uyardı ve eski evlerdeki elektrik tesisatlarına dikkat çekti. Vali Özarslan, "ORKÖY, orman köylüsü vatandaşlarımızın evlerinin elektrik iç tesisat projelerine; hibe/kredi desteği veriyor. Bu destekten faydalanıp, eski evlerimizin elektrik tesisatlarını yenileyelim" dedi.
Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangını kontrol altına alındı. Yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.
"AFAD kritik bir rol oynayacak"
AFAD’ın depreme hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Hakkari Valisi Ali Çelik, "AFAD'ın gelecekteki olası depremlere karşı hazırlıklı olması, can kayıplarını en aza indirmede kritik bir rol oynayacak" dedi.
Hatay'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kentte etkili olan sağanağın vurduğu noktalarda inceleme yaptı. Kavaslı Altgeçidi’nde devam eden temizleme ve yol açım çalışmalarını inceleyen Vali Masatlı, Uzun Çarşı esnafını da ziyaret etti.
"Maden sahasında hareketlilik tespit edildi"
Kütahya Valisi Musa Işın, su baskını nedeniyle kapanan Seyitömer yolunda incelemelerde bulundu. Vali Işın, "Yapılan incelemelerde maden sahası içerisinde pasa sahasında kütle hareketi olduğu ve bu hareketin gölette bulunan suyun yer değiştirmesine neden olduğu değerlendirildi" dedi.
Şiddetli yağmur tarım arazilerini perişan etti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, "Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun" dedi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
Vali Yardımcısı Topcu’nun baba acısı
Bartın Vali Yardımcısı Taşköprülü Zeynep Topcu'nun babası Musa Acar, son yolculuğuna uğurlandı.