Arama
Arama Sonuçları
Kapadokya'dan getirilen balonlara bindiler
Tunceli Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Kapadokya'dan getirilen sıcak hava balonuna binen çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi. Etkinliğe Vali Bülent Tekbıyıkoğlu da katıldı.
Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor
Erzincan'da yapılan yarışmanın Türkiye finalinde yaklaşık 41 yıldır hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 15 cüz kategorisinin birincisi olmuştu. 3 lisans bölümü mezunu olan 1970 doğumlu Vali Çiftçi, halen Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim hayatını devam ettiriyor.
Yaban hayvanlarını unutmadılar
Erzurum Tortum Kaymakamı Fatih Bayram, kış şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.
120 kahraman çocuk anıldı
Van’da, Birinci Dünya Savaşı’nda Rus ve Ermenilere karşı savaşan askerlere yardım götüren ancak dönüş yolunda şehit olan 120 kahraman çocuk anıldı.
Yaban hayvanlarına yem bıraktılar
Muş Valisi Avni Çakır, vali yardımcıları ve Varto Kaymakamı Musa Ayyıldız, karla kaplı Varto kırsalında yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için bölgeye yem bıraktı. Vali Çakır, “Doğadaki dostlarımızı yalnız bırakmayacağız” dedi.
Çınar şehitleri unutulmadı
PKK'lı teröristlerin Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 7 yıl önce düzenlediği bombalı saldırıda şehit olanlar dualarla anıldı.
Kurtuluş gününde şehitlere dua
Osmaniye'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları şehitliği ziyaret etti.
Balık yavruları Abant Gölü ile buluştu
Bolu Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, Abant Gölü’ne 3500 adet Abant Alası balık yavrusu bıraktı. Kaymakam Kalaycıoğlu, Abant Gölü’nde balık popülasyonunu artırmak istediklerini belirtti.
Beyaz Dağ’ın zirvesine tırmandı
Hakkari’nin güzelliklerini keşfetmeye devam eden Vali Ali Çelik, dağcılarla birlikte Oğul Vadisi'nden Beyaz Dağ'ın zirvesine tırmandı.
“Ecdadımıza layık bir gençlik diliyoruz”
Kütahya Valisi Musa Işın, TÜGVA İhtisas Akademi’nin açılışında gençlere tavsiyelerde bulundu. Vali Işın, “Kendimizi çok iyi yetiştireceğiz. Taassuptan uzak hakikate dayalı imana sahip olmalıyız. Bu da okumakla olur” dedi.
Öğrencilere kaymakamlığı anlattı
Kariyer Günleri düzenleyen Anadolu lisesi öğrencilerine kaymakamlık mesleği hakkında bilgi veren Van Gürpınar Kaymakamı Yasin Erdem, öğrencilere fedakarlık olmadan başarının olamayacağını anlattı.
100. yıl fidanları toprakla buluştu
Atabey ilçesinde düzenlenen fidan dikme etkinliğe katılan Isparta Valisi Aydın Baruş öğrencilerle birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına Orman Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan fidanları toprakla buluşturdu.
Ankara’da Kars, Ardahan Iğdır rüzgarı esiyor
Bu yıl “Güneşin Doğduğu İlk Topraklar” teması ile gerçekleştirilen Geleneksel Kars Ardahan Iğdır (KAI) Tanıtım Günleri Ankara Keçiören Kalaba meydanında başladı.
“Valiyi görünce sakın ağlama!”
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’yu görmek için Aksaray’dan gelen Muhtar Mehmet Baştuğ, eşinin sıkı sıkı “Valiyi görünce ağlama” diye tembih etmesine rağmen göz yaşlarına hakim olamadı.
Balıkçılar av sezonu için ‘Vira Bismillah’ dedi
Muğla Valisi İdris Akbıyık, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Milas ilçesinde düzenlenen su ürünleri av sezonu açılışı için törenine katıldı.
Tirebolu’da afet şehitleri dualarla anıldı
Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan ve birçok bölgeyi etkileyen sel afetinde hayatını kaybeden şehitler için anma programı düzenlendi.
Valilik konutundan alkışlarla uğurlandı
Üç yıldır Burdur’da görev yapan ve son Valiler Kararnamesi ile Vali-Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Ali Arslantaş, Valilik Konutu’ndan alkışlarla uğurlandı.
Depremzedeler için 1 tır dolusu tandır ekmeği pişiren kadınlara teşekkür
Erzurum Valisi Okay Memiş, depremler sonrası bölgeye pişirdikleri 1 tır dolusu köy ekmeğini gönderen Karayazılı kadınlara teşekkür ederek, "Tandır ekmeği göndermenizi çok değerli bulduk. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Arefe günü şehitlere kabirleri başında dua
Ülke genelinde vali ve kaymakamlar, şehit yakınları ve gaziler ile bilikte Ramazan Bayramı arifesinde, şehitlikleri ziyaret ederek, şehit kabirleri başında dua etti.
Milletvekili adaylığı için mülki idare amirliğini bıraktılar
14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilecek milletvekili seçiminde aday olmak için istifa eden kamu görevlileri arasında vali, vali yardımcısı ve kaymakamlar da yer aldı.
“‘Su yok’ iddialarına çok şaşırdık”
Hatay’da lojistikten sorumlu koordinatör vali olarak fedakarca görev yapan Erzurum Valisi Okay Memiş, ‘Hatay’da su yok’ iddialarına çok şaşırdıklarını belirterek, “81 ilden en az bin tır su geliyor. En az bir ay yetecek rezerve sahip olacağız” dedi.
Yaban hayatındaki can’ları unutmadı
Van Çaldıran Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker, İlçe Emniyet-Jandarma bünyesinde görevli HAYDİ personelleri ile birlikte yaban hayatındaki can’lara yiyecek bıraktı.
Osmaniye şehitlerine yürüdü
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı etkinlikleri kapsamında, Osmaniye Valiliği himayesinde Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen, geleneksel “Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı Mamure Tren İstasyonunda gerçekleştirildi.
17 Ağustos depreminde yaşamını yitirenler, saat 03.02'de anıldı
17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 23. yıl dönümü. 7,4 büyüklüğünde meydana gelen depremde 17 binden fazla can hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybedenler gece saat tam 03.02'de depremin yıkıp geçtiği Kocaeli, Yalova, Ankara ve İstanbul'un birçok noktasında anıldı. Vatandaşlar deprem anıtlarına karanfiller bıraktı.
Sigarayı bıraktılar, kazandılar
Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya tarafından başlatılan Bırak Kazan Kampanyası’nda kazananlara ödülleri verildi. Kızılkaya, kampanyaya başvuru yapan 452 kişinin 217’sinin sigarayı bıraktığını tespit ettiklerini söyledi.
29 yıldır dinmeyen acı: Başbağlar Katliamı
Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993'te PKK'lı teröristler tarafından katledilen 33 kişi, olayın 29'uncu yıl dönümünde köyde düzenlenen törenle anıldı. Erzincan Valisi Mehmet Makas, "Madımak'ta canlarımıza kıyan kimse, Başbağlar'da kurşunu sıkan ve içimizi kanatan kim ise bu milletin ferdi olmaz, olamaz" dedi.
Sivas'a yapıştırılmak istenen leke tutmadı
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, 2 Temmuz 1993'te çıkan olaylarda hayatını kaybedenler için eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı. Vali, “Bize düşen bu acı olaydan ders çıkartıp, aramızdaki birlik ve beraberliği pekiştirmek, sevgi ve hoşgörü tohumlarını tekrar yeşertmektir” dedi.