Arama
Arama Sonuçları
Köylerdeki talepleri dinleyip, çalışmaları denetledi
Batman Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, bir günde 6 köyü ziyaret ederek, hem talepleri dinledi hem de çalışmaları denetledi.
Vali Yavuz, sabah saatlerinde sahayı denetledi
Sabah saatlerinde sahada denetleme yapan Malatya Valisi Seddar Yavuz, "Orta hasarlı iken güçlendirme müracaatı yapılmayan binaların yıkımı hızla devam ediyor. Bugün itibariyle yıkılması gereken orta hasarlı binaların yüzde 40’ını yıktık. Çalışmalar sürüyor" dedi.
Büyük Palandöken Tabyası gün yüzüne çıkarılacak
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin verdiği talimatların ardından kentte bulunan tabyalar gün yüzüne çıkıyor. Bu kapsamda 1888-1896 yılları arasında yapılan Büyük Palandöken Tabyası'nın gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar başladı.
Artvin'de sel felaketi: Yol çöktü
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kent genelinde etkisini sürdüren aşırı yağışlardan etkilenen bölgelerde, incelemelerine devam ediyor. Vali Ünsal, "Arhavi, Hopa ve Borçka ilçelerinde heyelanların meydana gelmesi neticesinde, 32 köy yolumuz ulaşıma kapanmıştı. Yapılan koordineli çalışmalar sonucunda tüm köy yollarımız ulaşıma açılmıştır" dedi.
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
"Köy evlerimiz muhteşem bir mimarı ile inşa edildi"
Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan ve yerleşime açılan köy evlerinde vatandaşları ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Geleneksel köy yaşamına uygun muhteşem bir mimarı ile inşa edilen köy evlerimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz" dedi.
"Eğitimle ilgili her konuya öncelik vereceğiz"
Okul Güvenliği Toplantısı'nda konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, okul güvenliği konusunda ilgili tüm kurumların son derece hassasiyet içerisinde olması talimatını yineleyerek, "Şanlıurfa’da eğitimle ilgili her konuya öncelik vermeye devam edeceğiz" dedi.
Vali Şıldak, deprem konutlarını inceledi
İl genelinde yapımı tamamlanan ve devam eden deprem konutlarının yapım aşamalarını birebir takip eden Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu kez Bozova’daki Arıkök ve Yaslıca mahallerindeki deprem konutlarını inceledi.
Sahada hem inceleme yaptı hem talepleri dinledi
Hakkari Valisi Ali Çelik, Pehlivan Mahallesi'nde devam eden yol çalışmalarını inceledi. Sahada hem inceleme yapan hem de vatandaşların taleplerini dinleyen Vali Çelik, eksikliklerin giderilmesi için talimat verdi.
Dünyanın İlk Neolitik Kongresi Şanlıurfa'da gerçekleşecek
Türkiye, 4-8 Kasım tarihlerinde dünyada ilk kez düzenlenecek olan Dünya Neolitik Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.
Şanlıurfa Valisi Şıldak'tan müjdeli haber
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde inşaat çalışmalarında sona gelinen Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’ndaki çalışmaları denetledi. Kampüsün kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Vali Şıldak, "İlimizdeki öğrenci yurt kapasitemiz 6 binin üzerine çıkıyor" dedi.
Vali Elban, yangın bölgelerinde inceleme yaptı
İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Tire ilçesindeki yangın bölgelerinde inceleme yaptı. Mahalle sakinleriyle de bir araya gelen Vali Elban, "El birliğiyle bu zor günlerin üstesinden geleceğiz" dedi.
"Köylerimizi afetlere karşı güçlü yapılarla inşa ediyoruz"
Çelikhan ilçesinde yapım çalışmaları devam eden köy evlerini inceleyen Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Köylerimizi afetlere karşı güçlü ve dirençli yapılarla yeniden inşa ediyoruz" dedi.
Bingöl'de çıkan orman yangını 9 saat sonra kontrol altına alındı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde çıkan orman yangının 9 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındığını belirterek, "Bu yılki en büyük yangın olarak kayıtlara geçecek yangını, yerleşim yerlerine ulaşmadan söndüren tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Yamaç paraşütü için hazırlıklar başladı
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 17-18 Ağustos tarihlerinde Meryem Dağında Take Off Yamaç Paraşütü düzenleneceğini belirterek, tüm hazırlıkların en ince ayrıntılarıyla ele alındığını ifade etti.
"Devletin kurumları en az 30 yıl bu yol işiyle meşgul olmasın"
İl Genel Meclisi'ni ziyaret eden Edirne Valisi Yunus Sezer, "3 yıl içerisinde bütün köy yollarımızın, ana arterler de dahil olmak üzere sıcak asfaltla buluşmasını hedefliyoruz. En az 30 yıl özel idaremiz ve devlet kurumları, bu yol işiyle meşgul olmasın, başka alanlara yönünü çevirsin" dedi.
"Hakkari'de köy yollarının ulaşım konforunu arttıracağız"
Hakkari Vali Yardımcısı/İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Otluca köyünde devam eden yol asfaltlama çalışmalarını denetleyerek, köy yollarını konforlu hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.
Bartın'da tarım-orman yatırımları ilk sırada yer alıyor
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı yapıldı. Yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Arslan, "Yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 1 milyar 159 milyon TL ile ilk sırada tarım-orman sektörü yer alıyor" dedi.
İzmir'deki orman yangınları kontrol altına alındı
İzmir Valisi Süleyman Elban, Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınlarının ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındığını açıkladı.
Erzurum'da sel felaketi yaşandı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dün akşam saatlerinde şiddetli yağıştan etkilenen Pasinler ilçesi Pelitli köyünde incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi, “Şu ana kadar 15 evin zarar gördüğünü bizzat kendim tespit ettim. Bunun dışında ahırlar, depolar ve zirai aletler de sel felaketinde zarar görmüş durumda. Epey bir maddi hasar gözüküyor" dedi.
"Soma'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı"
Manisa Valisi Enver Ünlü, Soma ilçesindeki ormanda çıkan yangının kısmen kontrol altına alındığını bildirdi.
"Ege Denizi'nde 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "İzmir'in Çeşme ilçesi Karaada'da 19 düzensiz göçmen kurtarıldı, maalesef 7 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı" dedi.
Sinop'ta çıkan yangında 6 ev küle döndü
Sinop'un Boyabat ilçesinde meydana gelen yangında 6 ev kullanılmaz hale geldi. Bölgedeki çalışmaları koordine eden Vali Dr. Mustafa Özarslan, hasar, zarar ve hak sahipliğine ilişkin tespit çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.
"Kentin tarihi güzelliklerini ortaya çıkarıyoruz"
Restorasyon çalışmaları tamamlanan Başçavuş Çifte Hamamı’nda inceleme yapan Yozgat Valisi Valisi Mehmet Ali Özkan, "Kentin tarihi güzelliklerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" dedi.
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
Diyarbakır ve Mardin arasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Diyarbakır'ın Çınar ile Mardin'in Mazıdağı ilçeleri arasındaki alanda çıkan anız yangını kontrol altına alındı. Yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.
"Bilecik, GölparkFest’e hazırlanıyor"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, 1-7 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek GölparkFest için devam eden çalışmaları inceledi. Vali Aygöl, "Bilecik, GölparkFest’e hazırlanıyor. Birbirinden farklı yüzlerce etkinlik yapılacak" dedi.
"Sağlam temeller üzerine inşa edilen afet konutları yükseliyor"
Adıyaman'da yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Osman Varol'dan da bilgi aldı. Vali Varol, "İndere (Zey) bölgesinde sağlam zemin ve temeller üzerine inşa edilen kalıcı afet konutlarımız bir bir yükseliyor" dedi.
"Ödülle döneceğinize inanıyorum"
Karabük Bilim Şenliği'ne katılan Vali Mustafa Yavuz, "Teknofest başta olmak üzere, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenecek proje yarışmalarında, bu projelerin ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve ödülle döneceğine inanıyorum" dedi.