Arama
Arama Sonuçları
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
İzmir'in dağları yeniden yeşillenecek
İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'da yangından zarar gören alanların yeniden yeşillendirileceğini belirterek, "Yanan tüm alanı mart ayına kadar 1 milyon 100 bin fidan ile ağaçlandıracağız" dedi.
Sevilen Vali Abdullah Erin, göreve başladı
Şanlıurfa’da daha önce görev yapan, başarılı çalışmalarıyla tanınan ve sevilen Vali Abdullah Erin, atandığı Isparta'da görevine başladı. Vali Erin, "Isparta'nın güzelliklerine güzellik katmaya gayret edeceğiz. Hiçbir zaman tartışmaların, polemiklerin tarafında bulunmayacağız. Şehirdeki bütün taraflarla iş birliği içerisinde çalışacağız. Boşa harcayacak zamanımız yok" dedi.
Tahir ARDAL
Gölpazarı Kaymakamı
"Allah milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın"
Pir Ahmet Efendi Kültür Festivali'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Allah ülkemizi, milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın. Onların edeplerini erkânlarını çocuklarımıza aktararak yaşatmaya devam edelim inşallah. Biz hepsine minnettarız" dedi.
4 ayda ilçenin tüm mahallelerini ziyaret etti
Adana Saimbeyli Kaymakamı Emre Açar, 4 buçuk ayda ilçeye bağlı tüm mahalleleri ziyaret etti. Sorun ve talepleri yerinde dinleyen Kaymakam Açar, "Bundan sonraki süreçte de yine hep bir araya geleceğiz" dedi.
Emre YEŞİL
Manyas Kaymakamı
Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı
Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutladıklarını ifade eden Kaymakam Ercan Kayabaşı, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, onların bıraktığı bu kutlu mirasa sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
Artvin'de sağanak yağış hayatı felç etti
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, kıyı kesimlerinde etkili olan yoğun sağanak yağıştan dolayı etkilenen Arhavi ilçesine giderek, bölgede incelemelerde bulundu. Vali Ünsal, "Olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı tüm birimlerimizle teyakkuz halindeyiz" dedi.
"Uyuşturucu ile mücadele vatan görevidir"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak öncülüğünde hayata kazandırılan Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum Projesi birçok ilde örnek uygulama olarak değerlendiriliyor. Projenin öneminden bahseden ve her zaman gençlerin yanında olduklarını ifade eden Vali Şıldak, "Uyuşturucu ile mücadeleyi bir vatan görevi olarak görüyoruz" dedi.
Emre Zafer
Ulaş Kaymakamı
Muğla'da 385 yangın meydana geldi
2024 yılında orman yangınlarıyla etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "2024 yılında 248’si orman ve 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın meydana gelmiştir" dedi.
"Her zaman üreticilerimizin yanındayız"
Konya Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, soğan tarlasını gezerek, üretim hakkında bilgi aldı. Kaymakam Öztürk, "İlçemizde tarım faaliyetlerinin gelişmesi için her zaman üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.
"Kan vermek; kalp krizi riskini azaltır"
Kızılay kan bağış TIR’ını ziyaret eden ve kan bağışında bulunan Çanakkale Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, "Kan vermek; kan hücrelerini yeniler, kalp krizi riskini azaltır" dedi ve herkesi kan bağışına davet etti.
Oğuz YİĞİT
Dörtdivan Kaymakamı
Mezopotamya'nın kalbi Hasankeyf'te festival coşkusu
Mezopotamya'nın kalbi, medeniyetin beşiği, tarih kokan Hasankeyf'te bu yıl 4.sü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali dolu dolu başladı.
Bingöl depremlere hazırlanıyor
Deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alan Bingöl’de Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Lojistik Merkezi kuruldu. Merkezde inceleme yapan Vali Ahmet Hamdi Usta, "105.000 M2. alanda çok geniş imkan ve kabiliyetimizle olası bir afette Bingöl’e hizmet etmeye hazırız" dedi.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?
İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?" konusunun çok merak edildiğini belirterek, "İstanbul’umuzdaki okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi. En güvenli mekânlar okullarımız" dedi.
"Öğrencilerimizin hepsi birer emanet"
Öğrenci yurtlarında inceleme yapan Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, "Öğrencilerimizin hepsi birer emanet" dedi.
"Resmen Karakeçili olmuş bulunmaktayım"
Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik tarafından kendisine fahri hemşehrilik beratı verilen Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, "Resmen Karakeçili olmuş bulunmaktayım, çok teşekkür ediyorum" dedi.
Halil Affan ERDOĞAN
Domaniç Kaymakamı
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
Vali ve Kaymakam'a fahri hemşehrilik beratı verildi
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas ile Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin'e başarılı çalışmalarından dolayı Karakeçili Belediyesi tarafından meclis kararıyla fahri hemşehrilik beratı verildi.
Karabük'te sağanak kabusu
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı. Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştüğünü belirten Vali Yavuz, "Ekipler, sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Muhammed Serkan Şahin
Haliliye Kaymakamı
Manisa'da tarım arazileri sular altında kaldı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle sergide kurumaya bırakılan üzümler ve birçok tarım arazisi sular altında kaldı. Vali Enver Ünlü, mağduriyetlerin hızlıca giderilmesi için hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
"Suçluların aramızda dolaşmasına izin vermiyoruz"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ağustos ayında yapılan çalışmalarda hapis cezası dolayısıyla aranmakta olan 228 hükümlünün yakalandığını belirterek, "Suçluların aramızda dolaşmasına izin vermiyoruz" dedi.
"Biga'nın eşsiz güzelliğini ülkemize tanıtacağız"
Çanakkale'nin Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Parion Antik Kenti kazılarının 20. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Kayabaşı, "Yakın zamanda Parion ile ilgili ciddi tanıtım çalışmaları yaparak, Biga ilçemizin bu eşsiz güzelliği ve değerini ülkemize tanıtacağız" dedi.
"Bütün muhtarlar benimle yüz yüze görüşebilir"
Viranşehir’de muhtarlarla buluşarak, talepleri dinleyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ayda iki hafta salı günü muhtarlarla bir araya geldiğini ve dileyen her muhtarın gelerek kendisi ile yüz yüze görüşebileceğini belirtti.