Arama
Arama Sonuçları
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
Çiftçilerle birlikte nar topladı
Pamukkale ilçesinde nar hasadına katılan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.
Biçerdöverle pancar hasadı yaptı
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, biçerdöverin direksiyonuna geçerek, kentin önemli gelir kaynaklarından olan şeker pancarı hasadı yaptı.
Büyük Palandöken Tabyası gün yüzüne çıkarılacak
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin verdiği talimatların ardından kentte bulunan tabyalar gün yüzüne çıkıyor. Bu kapsamda 1888-1896 yılları arasında yapılan Büyük Palandöken Tabyası'nın gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar başladı.
"Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent"
Çeltik Tarla Günü etkinliğine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent ve kentte üreticilerimiz tarafından bilinçli tarım yapılıyor" dedi.
93 yaşındaki Latif amcanın hayır duasını aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 93 yaşındaki Latif Ural'ı ziyaret ederek, hayır duasını aldı.
Nitelikli kamu hizmeti için iş birliği şart
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Çiftçi, "Vatandaşa nitelikli kamu hizmeti sunmak için tüm kurumların birbiriyle iş birliği halinde olması gerekiyor" dedi.
Vali Aslan, süper meyve topladı
Düzce Valisi Selçuk Aslan, sağlığa olan faydaları ile süper meyve olarak adlandırılan aronyanın hasadına katıldı.
Kaldırılan padişah tuğrası yerine yerleştirildi
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 2. Abdülhamit Han zamanında yaptırılan Hamidiye Hastanesi’nin giriş kapısı üzerinde yer alan ve 1927 tarihinde kaldırılan padişah tuğrasının yeniden yerine yerleştirildiğini duyurdu.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
"Bu topraklar bereketin simgesidir"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İnhisar ilçesinde vatandaşlarla birlikte üzüm hasadına katıldı. Bilecik’te her yıl ortalama 6️ bin 530 ton üzüm üretimi yapıldığını belirten Vali Aygöl, "Bu topraklar bereketin simgesidir" dedi.
Manisa'da tarım arazileri sular altında kaldı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle sergide kurumaya bırakılan üzümler ve birçok tarım arazisi sular altında kaldı. Vali Enver Ünlü, mağduriyetlerin hızlıca giderilmesi için hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
Sinoplu üreticilere makine desteği yapıldı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan himayelerinde yürütülen proje kapsamında Durağan ilçesindeki çiftçiler ve üreticilere makine desteğinde bulunuldu.
"Verimli Batman topraklarında çift ürün yetiştirmeliyiz"
Alışveriş yapan çiftçilerle sohbet eden Batman Valisi Ekrem Canalp, "Verimli Batman topraklarında çift ürün yetiştirmeliyiz" dedi.
Tokat'ta yetiştirilen çiçekler 4 ülkeye gönderiliyor
Tokat Valisi Abdullah Köklü, Erbaa ilçesindeki çiçek seralarını gezdi. Vali Köklü, "Erbaa'mızda çiçekler açıyor. Burada üretilen çiçekler İstanbul, Ankara, İzmir ile Romanya, Bulgaristan, Macaristan, Gürcistan'a gönderiliyor" dedi.
"Tokat, bağcılıkta bir numaradır"
Tokat Valisi Abdullah Köklü, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde düzenlenen programa katıldı. Vali Köklü, "Tokat, bağcılıkta bir numaradır. Devletin verdiği destek, çiftçinin gayreti ve azmi ile üretimi daha da arttıracağız" dedi.
Asırlık tabyalar için talimat verdi
Kentte bulunan asırlık tabyaları inceleyen Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, tarihi yapıların bakımı ve korunması için talimat verdi.
Erzurum'un huzuru için talepleri tek tek not aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında Huzur Toplantısı yapıldı. Mahalle muhtarlarının taleplerini tek tek not alan Vali Çifti, vatandaşın huzuru ve güvenliği için gerçekleştirilecek uygulamalar hakkında gerekli mercilere talimat verdi.
Vali Canalp, "Bu coğrafyanın nimetlerinden faydalanmıyoruz" dedi ve uyardı
Batman'da ilk kez birincil ürün olarak yetiştirilen yağlık ayçiçeği hasadına katılan Vali Ekrem Canalp, üreticilere seslendi. Canalp, "Batman'ın değerli çiftçileri sadece tek ürün almaktan vazgeçiniz. İçinde yaşamış olduğumuz bu coğrafya en az iki ürünü rahatlıkla kaldıracak bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın nimetlerinden maalesef yeterince faydalanmıyoruz" dedi.
Kaymakam, üreticilerle birlikte ayçiçeği hasat etti
Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, ayçiçeği hasadına katılarak, bereketli bir sezon diledi.
Sinop'ta ilk kez ekilen karabuğdayın hasadı yapıldı
Sinop'ta ilk kez ekimi yapılan karabuğdayın hasadına katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Elde edilen ürünün Sinop mantısı yapımında kullanılması ve Karabuğdaylı Sinop Mantısı adı altında marka değeri oluşturulmasını planlıyoruz" dedi.
Ürünlerin tarlada kalmaması için önemli hamle
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, arz fazlası ürünlerin tarlada kalmaması, meyve ve sebzelerin tarladan tüketiciye ulaştırılması için zincir market temsilcileriyle görüştü.
Kaymakam İmrak, Benati inciri topladı
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yetiştirilen, kendine has aroması ve lezzetiyle ilgi gören Benati incirinin hasadına başlandı. Hasada katılan Kaymakam Mehmet Ali İmrak, Benati incirinin coğrafi işaret alması için başvuru yaptıklarını belirtti.
"Basınçlı sulama tesisleri tarım alanında can suyu olacak"
Amasya'nın Merzifon ilçesinde yapılan basınçlı sulama tesisleri hizmete açıldı. Açılışa katılan Vali Yılmaz Doruk, "Köylerimize tarım alanında can suyu olacak basınçlı sulama tesisleri sayesinde bölgede verimliliğin artmasını hedefliyoruz" dedi.
Kaymakam Abdullah Çiftçi, göreve başladı
İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı'na atanan Abdullah Çiftçi, göreve başladı. Kaymakam Çiftçi, "Herkesi kucaklayan, kimseyi çemberin dışında bırakmayan bir idare anlayışıyla Bayrampaşalı hemşehrimizin hizmetinde olacağız" dedi.
"Hakkari'de köy yollarının ulaşım konforunu arttıracağız"
Hakkari Vali Yardımcısı/İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Otluca köyünde devam eden yol asfaltlama çalışmalarını denetleyerek, köy yollarını konforlu hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.
Vali Koç, bereketli ovalarda buğday hasat etti
Ağrı Valisi Mustafa Koç, kentin bereketli ovalarında başlayan buğday hasadına katıldı. Biçerdöverle buğday hasat eden Vali Koç, bereketli bir sezon diledi.
Erzurum'da sağanak yağış, felakete yol açtı
Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı 3 mahallede sel felaketi yaşandığını ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, bölgelerde inceleme yaptı. Vali Çiftçi, "Gerekli hasar tespit çalışmaları tamamlandı" dedi.
Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi.
Abdullah Çiftçi, 6 yıldır görev yaptığı Diyarbakır'a veda etti
İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı'na atanan Abdullah Çiftçi, hem Diyarbakır’ın yeni Valisi Murat Zorluoğlu ile hem de vatandaşlarla vedalaştı. Çiftçi, "Diyarbakır’ı, Diyarbakırlı güzel insanları çok sevdik. Artık bir yanımız Diyarbakır oldu. Hoşça kal Diyarbakır" dedi.