Arama
Arama Sonuçları
Kırşehir'e atanan Vali Demiryürek, göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırşehir'e atanan Vali Murat Sefa Demiryürek, görevine başladı. vali olarak atanmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Vali Demiryürek, "İnsanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacak" dedi.
"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"
Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
"Allah milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın"
Pir Ahmet Efendi Kültür Festivali'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Allah ülkemizi, milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın. Onların edeplerini erkânlarını çocuklarımıza aktararak yaşatmaya devam edelim inşallah. Biz hepsine minnettarız" dedi.
"Şanlıurfa gençliğine güveniyorum”
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gençlik merkezlerinin Şanlıurfa’daki her gence ulaşabilmesi için uygulama alanlarının en uç noktaya kadar yaygınlaştırılması yönünde talimat verdi. Vali Şıldak, Şanlıurfa gençliğine imkan tanındığı takdirde neler başarabileceklerine inançlarının tam olduğunu ifade etti.
Kemerli çocuklar maç heyecanı yaşıyor
Antalya Kemer Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen "Kemerli Akrepler Antalyaspor Sevdalısı” projesi kapsamında çocukların maç heyecanı yaşadığını belirten Kaymakam Ahmet Solmaz, "Bu projemizi, tribünlerde dev bir sosyal projeye dönüştürmek istiyoruz" dedi.
Samsun'da okul çevrelerinde sıkı denetim başladı
Samsun Valiliği, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nda geleceğin teminatı çocukların güvenliğini sağlamak için İl Emniyet Müdürlüğünce il genelinde geniş çaplı denetimlerin başlatıldığını duyurdu.
Yurt genelinde 2 milyon araç denetlendi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5-12 Eylül tarihleri arasında 2 milyon 667 bin 955 aracın denetlendiğini ve 475 bin 427 araca/sürücüye işlem yapıldığını açıkladı.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi
BİGEP kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında başarı sağlayan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi. Tören öncesi bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen yıl uygulanmaya başlanan BİGEP’in bu yıl daha da genişletilerek yaygınlaştırılacağını kaydetti.
"Diyarbakır annelerinin ızdırabını anlatan bir proje"
Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin dramını anlatan ‘Sesler ve Yüzler’ filminin gösterimine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Evlatları dağa kaçırılan ailelerin dertlerini, ızdırabını dile getirmiş. Toplumsal duyarlılık oluşturacak bir proje" dedi.
Koruyucu aileler ve çocuklarla piknik yaptılar
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, doğa yürüyüşü ve piknik etkinliğinde koruyucu aileler ile bir araya geldi. Mangal başına geçen Vali Özarslan, köfte ekmek dağıttı.
Süper Vali Yazıcıoğlu’nun, ölüm yıl dönümünde oğlundan duygulandıran paylaşım
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, babasının ölüm yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir yazı paylaştı. Başkan Yazıcıoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda özlemini dile getirdi.
Gaziantep'i "Cıncık" gibi yaptılar
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Cıncık Gibi Gaziantep” Projesi kapsamında çocuklarla çöp topladı. Vali Çeber, "Bu şehri evlatlarımız, öğrencilerimiz ve hemşehrilerimizle beraber Cıncık gibi Gaziantep yapacağız" dedi.
Sünnet şöleninde çocuklar doyasıya eğlendi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği Sünnet Şölenine katılarak çocuklarla buluştu.
İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?
İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?" konusunun çok merak edildiğini belirterek, "İstanbul’umuzdaki okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi. En güvenli mekânlar okullarımız" dedi.
Kaymakam, okul müdürlerinin taleplerini dinledi
Mardin'in Kızıltepe Kaymakamı Abdullah Şahin, okul müdürleriyle toplantı yaptı. Yeni eğitim-öğretim dönemi için talepleri dinleyen Kaymakam Şahin, hep birlikte koordineli bir şekilde çalışılacağını belirtti.
Eğitim hayatına adım atan öğrencileri yalnız bırakmadı
Iğdır Valisi Ercan Turan, Uyum Haftası kapsamında okula başlayan öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğrencilere hediyeler veren Vali Turan, "Eğitim hayatına ilk adımlarını bugün atan öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
Simav'a 300 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor
Simav'da yapılacak 300 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Öğrencilerimizin yurtlardaki yaşamını kolaylaştırmak ve buradaki konforlarını muhafaza etmek adına elimizden gelen tüm gayreti yapacağız" dedi.
"Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz"
Engelli Azat Altın'ın talep ve sorunlarını dinleyen Van Valisi Ozan Balcı, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için yoğun bir çalışma yapıyoruz" dedi.
Vali Usta, çocuklarla penaltı atışı yaptı
Yaz spor kurslarını ziyaret eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, öğrencilerin antrenmanlarını izledi ardından da sahaya çıkarak, penaltı atışları yaptı.
"Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması için gayret gösteriyoruz"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, fındık hasadı sezonu için kente gelen mevsimlik tarım işçileriyle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, "Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Aileleri fındık hasadındayken, çocukların hem eğitimlerine hem de sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz" dedi.
Şanlıurfa Valisi Şıldak, vatandaşları bir kez daha uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sulama kanalı, baraj ve göletlerde yaşanan boğulma vakalarına dikkat çekerek, vatandaşları bir kez daha uyardı. Vali Şıldak, "Lütfen yasaklanmış olan bu tür sulara girmeyelim, çocuklarımızın girmesine izin vermeyelim" dedi.
Parkta vakit geçiren vatandaşlarla sohbet etti
Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, ilçedeki parkları ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.
İsrailli Bakan Katz'ın skandal paylaşımına mülki idare amirlerden sert tepki:
İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan paylaşımda bulundu. Paylaşıma Türkiye'den tepkiler gecikmedi. Mülki idare amirleri, sosyal medya hesaplarından bu skandal paylaşıma tepki gösterdi.
Adıyaman'da bağımlılığa karşı savaş açıldı
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan, dijital bağımlılıktan ve bağımlılık yapıcı maddelerden korunması amacıyla uyuşturucu kullanımını tamamıyla bitirene kadar mücadelemizi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
"Eğitime, kültüre, sanata yatırımlarımız devam ediyor"
İpekyolu ilçesine yapılan Kütüphane ve Etüt Merkezinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Eğitime, kültüre, sanata yatırımlarımız devam ediyor" dedi.
Tehlikeli sulara girenlere 69 bin lira ceza verildi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 'Tehlikeli Sularda Yüzme Yasağı Kararı'na uymayan 34 kişiye, 69 bin 768 TL para cezası uygulandığını belirterek, "Çocuklarımızın buralarda suya girmesine izin vermeyelim" dedi.
Mevsimlik işçilerin çocuklarıyla film izlediler
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, 'Gülümsemeyen Çocuk Kalmasın' projesi kapsamında mevsimlik işçilerin çocuklarıyla bir araya gelerek, açık hava sinemasında film izledi. Proje kapsamında çocuklar eğlence dolu bir gün geçirdi.
Şanlıurfa'da suya girmek yasaklandı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde sulama kanalları, barajlar, göl ve göletlerde suya girilmesinin yasaklandığını belirterek, "Yasaklama kararına uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanmaktadır. Yasaklanan yerlerde sıkı denetim yapılmaktadır" dedi.
Göreve başlayan Vali Zorluoğlu, Diyarbakır annelerini ziyaret etti
Göreve başlayan Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Vali Zorluoğlu, "Sabırla mücadelesini sürdüren annelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Annelerin yüreği kazanacak" dedi.