Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirlerinden 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mülki idare amirleri, mesajlar yayımladı. Yayımlanan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, gazi ve şehitler anıldı.
Murat Zorluoğlu
Diyarbakır Valisi
"Demokrasiden asla vazgeçilmeyecek"
“Kütahya’dan Doğan Büyük Türkiye İdeali: Adnan Menderes ve 27 Mayıs Çalıştayı'na katılan Vali Musa Işın, "Türk milleti, istiklal ve istikbaline çok bağlıdır. Demokrasiden ve hukuk devletinden asla vazgeçilmeyecek" dedi.
“Milletimiz size 5 yıl yetki verdi. Hep birlikte huzur içinde saygıyla çalışalım”
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda muhtarlığa seçilen köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.
Sağlık için pedal çevirdiler
‘Sağlığın Keyfini Birlikte Sürelim’ sloganı ile 81 ilde eş zamanlı 11. Geleneksel Yeşilay Bisiklet Turu düzenlendi. Bisiklet turuna valiler ve kaymakamlar da katılım sağladı.
Hep birlikte kitap okudular
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Kaymakam Önder Çengel’in öncülüğünde düzenlenen “Sen Yeter Ki Oku” ve ‘’Kitabını Al Gel’’ etkinliğinde protokol ve halk hep birlikte kitap okudu.
Vali Baydaş, organlarını bağışladı
Kalp nakli bekleyen 16 yaşındaki Esila Tüfekçi için "Rize evladına sahip çıkıyor" sloganı ile başlatılan kampanya kapsamında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda organ bağışı etkinliği düzenlendi.
Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine inceleme
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyeleri hakkında inceleme başlattı.
Geleneksel Siirt Kitap Fuarı 9. kez açılıyor
Geleneksel Siirt 9. kitap fuarı, 17 Nisan’da kitapseverlerle buluşuyor. Cumhuriyetin 2. Yüzyılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek olan Siirt Kitap Fuarı her yıl daha kapsamlı ve zengin bir içerikle büyüyerek gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerliyor.
Kaymakam Karakaş, Hilvan Belediyesi'ne kayyum atandı
DEM Parti'nin kazanması sonrası YSK'nin seçimin yenilenmesine karar verdiği Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesine, Kaymakam Orhan Gazi Karakaş kayyum olarak atandı. Kaymakam Karakaş, seçimlerin tekrarlanacağı 2 Haziran'a kadar kaymakamlıkla birlikte belediye başkanı olarak görev yapacak.
“Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!”
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenledikleri sessiz yürüyüşe katıldı.
Ailesiyle birlikte oyunu kullandı
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, eşi Canan Akkoyun ve oğlu Nevzat Emre Akkoyun, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla Zinciriye İlkokulunda oylarını kullandılar.
Mülki idare amirleri sandık başında
Türkiye, bugün yerel seçimler için sandık başında.... Mülki idare amirleri de oy kullanacakları okullara gidip, tercihlerini yaptı. Valiler, oy kullanma işlemi sonrası vatandaşlarla ve görevlilerle sohbet etti.
Demokrasi şöleni için sağduyu çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Seçim Güvenliği Tedbirleri ile ilgili basın açıklaması düzenledi. Vali Şıldak açıklamasında seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçmesi ve herkesin sağduyulu olması çağrısını yineledi.
Belediye başkan adaylarını uyardı
Çorum İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, ilçedeki belediye başkan adayları ile bir araya gelerek uyarılarda bulundu
Vali Şıldak'tan Şanlıurfalılara seçim güvenliği çağrısı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart Seçimleri güvenlik tedbirleri ile ilgili Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi. Vali Şıldak, seçim günü güvenlik güçlerinin dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmeyeceği ve bu konuda son derece hassasiyet içerisinde olacaklarını söyledi.
“Yaşadığımız o karanlık günleri asla unutmayacağız”
Türkiye'de demokrasiye vurulan darbelerden biri olan 28 Şubat postmodern darbenin bugün 27. yıl dönümü. Mülki idare amirleri de 28 Şubat’ın yıl dönümünde mesajlar yayınlayarak, “O karanlık günleri unutmayacağız” dedi.
Balıkesir’de kadın gazeteciye şiddet!
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı, Gazete Merhaba Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Semra Aman Akyürek, Balıkesir Altıeylül Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Hasan Avcı’nın ekibindeki kişiler tarafından uğradığı fiziki saldırı sonucu yaralandı. TİMBİR’den yapılan açıklamada saldırı olayı kınanırken, “Ülkemizin yerel seçimlere gittiği bir dönemde siyaseti zorbalıkla yapmaya kalkan zihniyet artık el birliğiyle siyaset sahnesinden uzaklaştırılmalıdır” denildi.
İçişleri, iyiliği çoğaltacak güçlü fikirler bekliyor
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün 2024 Yılı Proje Destek Dönemi başvuruları başladı.
"Seçim güvenliği için tedbirleri eksiksiz planlıyoruz"
Karabük Valisi Mustafa Yavuz başkanlığında seçim güvenliği toplantısı yapıldı. Vali Yavuz, "Seçim öncesi, seçim esnası ve sonrası için bütün güvenlik tedbirlerini eksiksiz planlıyoruz" dedi.
"Şüpheye yer bırakmayacak önlemler alınacak"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında İl Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Işın, "Seçimin sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde önlemler alınacak" dedi.
Manisa için turizm master planı hazırlanacak
Manisa Valisi Enver Ünlü, gazetecilerle bir araya geldi. İlde yapılan çalışmaları anlatan Vali Ünlü, Turizm Master Planı hazırlayacaklarını ve Turizm Alt Yapı Birliği kuracaklarını söyledi. Ünlü, “Spil Dağına olan ilgiyi artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Seçimlerin güvenliği için gerekli tedbirler alındı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında alınacak tedbirlerin değerlendirildiği Seçim Güvenliği Toplantısı’na başkanlık yaptı.
“Şehrin yöneticisinin kapısı da telefonu da feraseti de açık olacak”
10 Ocak İdareciler Günü kapsamında 81 ilin valisi, Külliyede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın misafiri oldu. Valiler Buluşması’nda 81 ilin valisine hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, devlet adına vazife yaptıkları şehirlere verdikleri hizmetler için valilere teşekkür etti. Erdoğan valilere, "Şehrin yöneticisinin günün 24 saati, yılın 365 günü kapısı da telefonu da gözü de feraseti de hep açık olacaktır. Aksi takdirde şehrinize ve orada yaşayan insanlara hak ettiği hizmetleri veremezsiniz” diye seslendi.
“Devlet millet kaynaşmasını valiler sağlıyor”
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla 81 ilin valisini Meclis’te ağırladı. Meclis Başkanı Kurtulmuş, “Artık devlet-millet çatışması değil, devlet-millet kaynaşması valiler üzerinden çok güçlü bir şekilde yaşanıyor” dedi.
Yerlikaya: Bu Meclis tüm mazlum milletlere umut oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen "Valiler Buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Bu Meclis, milletin var olma mücadelesini en zor şartlar altında yönetti. Meclisimiz sadece aziz milletimize değil tüm mazlum milletlere de umut olmuş bir Meclistir" dedi.
Aynı iman ve aynı ruhla şehitlerin izinde
Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı etkinlikleri kapsamında binlerce kişi ellerinde Türk bayrakları ile kar altında meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Kars Valisi Ziya Polat, “Aynı iman, aynı ruh, aynı kararlılıkla şehitlerimizin izinden gidiyoruz” dedi.
179 yeni muhtar evi yapılacak
51 valiliğe 179 muhtar evi için kaynak aktaran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu evlerin 19 Ekim 2024'te açılışını yapacaklarını söyledi. İstanbul’da da Vilayetler Birliği’ne bağlı Muhtar Evi yapılacağını açıkladı.
Gaziantep'in işgalden kurtuluşu kutlandı
Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Törene Gaziantep Valisi Kemal Çeber de katıldı.
Doğrudan demokrasiye dijital dönüş
Hukukçu Yazar ve Miahaber Hukuk Danışmanı Cüneyd Altıparmak, doğrudan demokrasiye dijital bir dönüş yapılacağını kaydetti. Bunun yerel yönetimlerden başlayacağına işaret eden Altıparmak, vatandaşın belediye kararlarına katılımının kolaylaşacağını belirtti.