Arama
Arama Sonuçları
Bin 500 yıllık Roma zırhı Gümüşhane'ye getirildi
Gümüşhane'de bulunan Roma Medeniyetine ait bin 500 yıllık zırh, 3 yıl süren titiz çalışmalarının ardından Gümüşhane Müzesi’ne getirildi. Vali Aydın Baruş, eserin müzede sergileneceğini belirtti.
Ahşaptan yapılan lojman inşaatında sona yaklaşıldı
Orman İşletme Müdürlüğü Lojman inşaatında inceleme yapan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, "Ahşaptan yapılan ve depreme son derece dayanıklı olan lojmanımız yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak" dedi.
"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"
Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
Tahir ARDAL
Gölpazarı Kaymakamı
Şanlıurfa’da görev yapıyordu: İstanbul’a bölge müdürü olarak atandı
İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürü olarak atandı.
"Karabük'teki eğitim başarısını üst seviyelere taşıdık"
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eğitim Kenti Karabük Projesi sayesinde eğitimdeki başarı grafiğini daha üst seviyelere taşıdıklarını belirterek, "2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na Eğitim-Kenti Karabük Projesi ile yeni hedeflerle başlıyoruz" dedi.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı
Iğdır'da, 2015 yılında PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan 13 polis için 'Dilucu Şehitleri Anıtı' açıldı.
Emre Zafer
Ulaş Kaymakamı
Balkanların Boğazı Meriç'teki Avrupa Kürek Şampiyonası sona erdi
Edirne'de Meriç Nehri'nde oluşturulan parkurda düzenlenen 23 Yaş Altı Avrupa Kürek Şampiyonası sona erdi.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
"Eğitimle ilgili her konuya öncelik vereceğiz"
Okul Güvenliği Toplantısı'nda konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, okul güvenliği konusunda ilgili tüm kurumların son derece hassasiyet içerisinde olması talimatını yineleyerek, "Şanlıurfa’da eğitimle ilgili her konuya öncelik vermeye devam edeceğiz" dedi.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
"Amacımız, Hakkâri’yi daha modern bir şehir haline getirmek"
Hakkari Valisi Ali Çelik, Karşıyaka Mahallesi'ndeki yol çalışmalarını yerinde inceledi. Hakkari genelinde bu çalışmaların devam edeceğini ifade eden Vali Çelik, "Amacımız, Hakkâri’yi daha yaşanılabilir ve modern bir şehir haline getirmek" dedi.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
Festivalde derece alan sporcuları tebrik etti
Hatay’ın Yayladağı ilçesinde düzenlenen 22. Geleneksel Kültür Sanat ve Aba Güreşi Festivali sona erdi. Festivale katılan Vali Mustafa Masatlı, şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, derece alan sporculara madalyalarını takdim etti.
"Sahil sürat yarışmaları Akliman'a demir atacak"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Türkiye'de ikincisi düzenlenen Sahil Sürat Yarışları’na ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Bundan sonra her yıl sahil sürat BeachSprint yarışmaları Sinop Akliman'a demir atacak" dedi.
Vali Canalp, "Bu coğrafyanın nimetlerinden faydalanmıyoruz" dedi ve uyardı
Batman'da ilk kez birincil ürün olarak yetiştirilen yağlık ayçiçeği hasadına katılan Vali Ekrem Canalp, üreticilere seslendi. Canalp, "Batman'ın değerli çiftçileri sadece tek ürün almaktan vazgeçiniz. İçinde yaşamış olduğumuz bu coğrafya en az iki ürünü rahatlıkla kaldıracak bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın nimetlerinden maalesef yeterince faydalanmıyoruz" dedi.
Vali Erol, işçilerle birlikte fındık topladı
Ordu’nun sahil kesiminde başlayan fındık hasadına katılan Vali Muammer Erol, işçilerle birlikte fındık topladı.
"Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara ışık tutacak"
Harput Kalesi’nde devam eden kazı ve restorasyon çalışmalarını inceleyen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Tarihe ışık tutan 5 bin yıllık Harput Kalesi, önümüzdeki yıllara da ışık tutacak" dedi.
Şanlıurfa'da suya girmek yasaklandı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, il genelinde sulama kanalları, barajlar, göl ve göletlerde suya girilmesinin yasaklandığını belirterek, "Yasaklama kararına uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanmaktadır. Yasaklanan yerlerde sıkı denetim yapılmaktadır" dedi.
Şanlı Malazgirt Savaşı'nın izleri sürülüyor
Muş Valisi Avni Çakır, Malazgirt Savaş alanının tespiti amacıyla yürütülen kazı çalışmalarını inceledi. Vali Çakır, "Elimizde çok güçlü materyallerimiz var. Malazgirt Savaşı'na, Alparslan ordusuna ve Roman Diyojen'in ordusuna ait birçok buluntumuz var" dedi.
Kapıkule Sınır Kapısı'nda tüm zamanların rekoru kırıldı
Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yolcu giriş rekorunun kırıldığını belirterek, "Dün itibarıyla tüm zamanların giriş açısından rekoru kırıldı. 9 bin 628 binek araç girişi oldu, 40 bin 593 yolcu girişi gerçekleşti" dedi.
Murat Zorluoğlu
Diyarbakır Valisi
Vali Özarslan, Muhammet Kerem'e org hediye etti
Ortaokul öğrencisi Muhammet Kerem'e org sözü veren Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, bu sözünü yerine getirdi. Orgu Muhammet Kerem'e teslim eden Vali Özarslan, "Yunusun diliyle; gönüller yapmaya geldik" dedi.
"Hedefimiz, yeni yatırımlara imza atmak"
Yatırım Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, "Hedefimiz, ilimizin kalkınmasına katkıda bulunacak yeni yatırımlara imza atmak ve mevcut yatırımların en verimli şekilde tamamlanmasını sağlamak" dedi.
Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Lice kırsalında
Diyarbakır Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Lice kırsalındaki Ziyarettepe Üs Bölgesini ziyaret ederek, kahraman askerlerle bir araya geldi. Vali Vekili Çiftçi, "Allah ayaklarınıza taş değdirmesin" dedi.
"Öğrencilerin başarısı, mutluluğumuzu zirveye taşıdı"
LGS ile 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında önemli başarılara imza atan öğrencilerle bir araya gelen Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Yiğitbaşı, "LGS’de ve bursluluk sınavlarından gelen toplamda 10 Türkiye derecesi mutluluğumuzu zirveye taşıdı" dedi.
Vali Balcı, gençlerle bilek güreşi yaptı
Yaz Spor Okullarının açılış programına katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Gelecek nesiller bizim için çok önemli" diyerek gençlerle, hem masa tenisi oynadı hem de bilek güreşi yaptı.
"Mağduriyetleri en kısa sürede gidereceğiz"
Salihli’de meydana gelen orman yangınından etkilenen mahallelerde inceleme yapan Manisa Valisi Enver Ünlü, "Yangın dolayısıyla yaşanan mağduriyetleri en kısa sürede gidermek, yaralarımızı sarmak için tüm kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz" dedi.