Arama
Arama Sonuçları
Türkiye’nin en yüksek festivali başladı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde düzenlenen 6. Cilo Fest başladı. Festivale katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hakkari’de halkımızın yüzü gülüyor; ağıtlar yerine türküler yakılıyor. Biz kararlıyız! Yaylalarımız bugünkü gibi özgür olacak; derelerimiz, ırmaklarımız özgürce çağlayacak" dedi.
Abdullah Çiftçi, 6 yıldır görev yaptığı Diyarbakır'a veda etti
İstanbul Bayrampaşa Kaymakamlığı'na atanan Abdullah Çiftçi, hem Diyarbakır’ın yeni Valisi Murat Zorluoğlu ile hem de vatandaşlarla vedalaştı. Çiftçi, "Diyarbakır’ı, Diyarbakırlı güzel insanları çok sevdik. Artık bir yanımız Diyarbakır oldu. Hoşça kal Diyarbakır" dedi.
"Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin"
İstanbul'un fethinin 571. yıl dönümü kutlamalarına katılan İstanbul Valisi Davut Gül, "Allah bu şehri ilelebet devletimize, milletimize yar etsin" dedi.
Şampiyonların dostluk maçını izledi
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Muğla’da düzenlenen Türkiye Ragbi Şampiyonası'nda 1. olan Araklı Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 2. olan Arsin Anadolu Lisesi arasındaki dostluk maçını izledi.
Anhui’den Antalya’ya dostluk köprüsü kuruluyor
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Çin Halk Cumhuriyeti Anhui İl Komitesi Sekreteri, Halk Kongresi Daimi Komite Başkanı Bay Han Jun ve beraberindeki heyeti Hükümet Konağı binasında misafir etti.
5 asırlık gelenek 4 yıllık aranın adından yeniden…
Manisa Valisi Enver Ünlü, pandemi ve geçen yıl yaşadığımız deprem felaketi sebebiyle 4 yıldır gerçekleştirilemeyen ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.
Ramazan Bayramımız mübarek olsun!
Sevgiyi, hoşgörüyü, birlik ve beraberlik gibi pek çok güzelliği içerisinde barındıran mübarek Ramazan ayını uğurlarken, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olan bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
"Barış ve dostluk bayramıdır"
Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Ankara Valisi Vasip Şahin, "Baharın gelişini, doğanın uyanışını simgeleyen Nevruz, barış ve dostluk bayramı olarak Türk dünyası başta olmak üzere dünyanın her köşesinde asırlardır kutlanmaktadır" dedi.
Macaristan, özgürlüğünün 176. yılını Kütahya’da kutladı
2024 Yılı Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Macaristan Milli Bağımsızlık Günü’nün 176. yıl dönümü, Kütahya’da halk arasında Macar Evi olarak bilinen Lajos Kossuth Müzesi’nde düzenlenen törenle kutlandı.
Hizan'da dostluk ve centilmenlik kazandı
Bitlis Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, salon sporlarının geliştirilmesi ve vatandaşların spora olan ilgisinin artırılması için düzenlenen futsal turnuvası final maçını izledi. Kaymakam Özçelik, "Turnuvanın kaybedeni yok. Sporcularımız arasında dostluk, kardeşlik ve centilmenlik kazandı" dedi.
44. Uluslararası Maratonun startını vali verdi
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 44. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve Halk Koşusu’nun startını verdi.
Birbirlerine verdikleri sözü yerine getirdiler
Hakkâri Fen Lise öğrencileri, Vali Ali Çelik’e verdikleri deneme sınavlarında net ortalamalarını 10 net artırma sözünü tuttu. Vali Çelik de öğrencilere verdiği sözü tutarak hepsine hediye verdi.
Bayburt'un kurtuluşunun 106. yılı kutlandı
Bayburt'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
İsviçre'den Hakkari'ye kayak desteği
Hakkari Valisi Ali Çelik, kentteki çocukların kayak öğrenmesi için başlatılan projeye İsviçre'den destek geldiğini belirtti. NexTPolitics Grubu, Hakkarili çocuklar için kayak takımı gönderdi.
Türkiye'nin en mutlu kentinde nüfus arttı
Türkiye'nin en mutlu ili Sinop'un nüfusu arttı. Vali Dr. Mustafa Özarslan, 2023 TÜİK verilerine göre Sinop’un nüfusunun 2022 yılına göre 8 bin 917 artarak, 229 bin 716 olduğunu belirtti.
"Çay ocağını kitap dolu raflarla donatacağız"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Topal Osman Çay Ocağı'nı ziyaret etti. Gençlerle bir araya gelen Vali Aydoğdu, önemli bir karar aldıklarını açıkladı. Aydoğdu, "Salı günü çay ocağında bir kütüphane kuracağız. Kitap dolu raflarla çay ocağını donatacağız" dedi.
Macaristan Büyükelçisi Çorum'a geldi
Macaristan Ankara Büyükelçisi Victor Matis, Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı'ya nezaket ziyaretinde bulundu.
Boşnaklardan Gaziantep eğitimine destek
Gaziantep Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Bosna Sancak Derneği arasında Şahinbey ilçesinde 8 derslikli okul yapımına ilişkin protokol imzalandı.
Beyaz Dağ’ın zirvesine tırmandı
Hakkari’nin güzelliklerini keşfetmeye devam eden Vali Ali Çelik, dağcılarla birlikte Oğul Vadisi'nden Beyaz Dağ'ın zirvesine tırmandı.
Gençlerle halı sahada buluştu
Bartın Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu, gençlerle halı sahada buluşarak maç yaptı.
Esnafla sabah çayı
Diyarbakır Eğil Kaymakamı Volkan Hülür, sabah çayını esnaflarla içerek, güne esnaf sohbeti ile başladı. Eğil merkezde çay eşliğinde vatandaşlarla hasbihal eden Kaymakam Hülür, esnafın taleplerini dinledi.
Valilik Kupası Sarı Fırtına’nın
Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Artvin'in 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen boğa güreşlerini izledi. İlk defa boğa güreşi izleyen Vali Ünsal, şampiyon boğaların sahiplerine ödüllerini verdi.
Şanlıurfa'nın ‘Şükran Beratı’ ile uğurlandı
Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Vali Salih Ayhan’a, Şanlıurfa’ya verdiği büyük emeklerden dolayı ‘Kent Şükran Beratı' takdim edildi.
Gençleri ağırladı
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, "Anadoluyuz Biz" Projesi kapsamında Çankırı’dan Bartın’a gelen 44 genci misafir ederek, Bartın’dan güzel anılarla ayrılmalarını temenni etti.
“Hoş sefa getirdiler!”
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve beraberindeki heyet, Şanlıurfaspor-Erzincanspor deplasmanı için gittiği Erzincan’da, Erzincan Valisi Mehmet Makas’ı makamında ziyaret etti.
Emekli Vali Bahaeddin Güney son yolculuğuna uğurlandı
Emekli Vali Prof. Dr. Bahaeddin Güney memleketi Seydişehir’de toprağa verildi.
“İşimi severek yapıyorum”
Lise öğrencileriyle birlikte kitap okuyup sohbet eden Antalya Valisi Ersin Yazıcı, öğrencilerden gelen soru üzerine, “Her işin belli zorlukları var. Ama ben işimi severek yapıyorum” dedi.
Ramazan Bayramımız mübarek olsun!
Mülki idare amirlerimiz başta olmak üzere ülkemizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlar, sağlıklı ve mutlu bir bayram dileriz.
Miraç Topaloğlu, Hatay Vali Yardımcılığına atandı
Kırıkkale Vali Yardımcısı Miraç Topaloğlu, Hatay Vali Yardımcılığına görevlendirildi.
“Doğanşehir’den elimizi çekmeyeceğiz”
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından koordinatör vali olarak atandığı Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki 63 gün süren görevini tamamladı. Doğanşehirlilere bir veda mesajı yayınlayan Vali Şimşek, “Sivas olarak Doğanşehir’den elimizi çekmeyeceğiz ve her daim sizlerin yanında olacağız” dedi.