Arama
Arama Sonuçları
Mülki idare amirlerinden 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mülki idare amirleri, mesajlar yayımladı. Yayımlanan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, gazi ve şehitler anıldı.
"Bizim devletimiz 'Erenler nefesidir' Fitneye geçit vermez"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bizim devletimiz Yunus Emre’nin deyişiyle 'Erenler nefesidir.' Fitneye geçit vermez. Bu anlayışla 4 Haziran 2023-3 Haziran 2024 tarihleri arasında Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarımıza bağlı birimlerimiz tarafından: BTÖ’ye (Bölücü Terör Örgütü) yönelik 31 bin 994 operasyon yapıldı" dedi.
"DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi"
İstanbul Valisi Davut Gül, kentteki 2024 yılının ilk 4 ayına ilişkin emniyet verilerini açıkladı. Vali Gül, "Terör örgütlerine karşı yapılan 576 operasyonda 1256 şahıs yakalandı, 300 şahıs tutuklandı, 329 şahsa da adli kontrol tedbiri uygulandı. Yine bu kapsamda 1'i bombalı, 1'i silahlı olmak üzere DEAŞ tarafından planlanan 2 terör eylemi engellendi" dedi.
"Güvenlik güçleri, tek yürek halinde hizmet veriyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, kentteki asayiş olaylarıyla ilgili değerlendirme yaptı. Vali Serdengeçti, "İldeki güvenlik birimleri arasında mükemmel bir uyum var. Güvenlik güçleri, millet için canla başla çalışmayı bir vatan ödevi olarak görüyor ve tek yürek halinde hizmet veriyor" dedi.
"59 cinayet olayının tamamı aydınlatıldı"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, kentte meydana gelen asayiş olayları, suç ve suçlu ile mücadeledeki son durumu açıkladı. Vali Özkan, son 9 ayda malvarlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranının yüzde 91 olduğunu, 59 cinayet olayının ise tamamının aydınlatıldığını belirtti.
Kaymakam olmak çocukluk hayaliydi
RTÜK Başkan Yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşavirliğine geçen Dr. İbrahim Uslu'nun ilginç bir kaymakamlık mücadelesi var. Yazılı sınavı derece ile geçip 5 defa mülakatta elenen Uslu, yeniden hazırlanırken bu defa mevzuat değişikliğine takıldı. Uslu, içinde ukde olan Kaymakamlık mesleği ile ilgili mücadelesini anlattı.
Devlet Bahçeli’den kaymakama destek: Kaymakamımızın tertemiz alnından öpüyorum
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’teki grup konuşmasının önemli bir bölümünü Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde yaşanan olaya ayırdı. Bahçeli, “Huzurlarınızda Kulp Kaymakamımız Burak Akellerin tertemiz alnından öpüyor, onu yetiştiren anasına, babasına şükranlarımı sunuyor, Müslüman Türk duruşundan dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
"Sizin FETÖ'cü taktikleriniz bize işlemez"
RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, hakkında çıkan bazı iddialarla ilgili açıklama yaptı. Uslu, "Sizin FETÖ'cü taktikleriniz, algı operasyonlarınız bize işlemez. Ama avukatımız hukuken gerekeni yapacak" dedi.
Yerlikaya: Bu Meclis tüm mazlum milletlere umut oldu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen "Valiler Buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Bu Meclis, milletin var olma mücadelesini en zor şartlar altında yönetti. Meclisimiz sadece aziz milletimize değil tüm mazlum milletlere de umut olmuş bir Meclistir" dedi.
"Valilere kibir değil tevazu yaraşır"
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Valiler Buluşması'nda konuştu. Bakan Yerlikaya, "Bulunduğu şehrin kahvesinde, parkında vatandaşıyla birlikte bir bardak çay içemeyen, bir kapıyı çalıp da vatandaşının sofrasına diz kırmayan, gece gündüz demeden milletinin yanında olmayan bir vali, asla başarılı olamaz. Valilere kibir değil tevazu, enaniyet değil samimiyet, sertlik değil şefkat yaraşır" dedi.
“Şehir eşkıyalarıyla mücadelemiz sürecek”
Bakanlığının son 180 günlük çalışmalarını basın toplantısı ile kamuoyuna duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kendini hukukun üstünde gören suç örgütlerine zerre tahammül göstermediklerini belirterek, “Bu şehir eşkıyalarının tamamını adalete teslim etmekte kararlıyız” dedi.
Son 3 ayda 258 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 3 ay içerisinde yurt genelinde terör örgütlerine yönelik icra edilen 43 bin 90 operasyonda 258 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Son 2 ayda 172 terörist etkisiz
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 ayda terör örgütlerine yönelik 29 bin 32 operasyonda 172 teröristin etkisiz (ölü, yaralı, teslim olan) hale getirildiğini açıkladı.
“PKK bitme noktasına geldi”
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik son 2 ayda düzenlenen operasyonlarda, 119 teröristin etkisiz hale getirildiğini, gözaltına alınan 740 şüpheliden 182'sinin tutuklandığını açıkladı.
“Batı Trakya bizimdir, biz Rumeli'yiz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk milletinin sadece 780 bin kilometrekareden müteşekkil olmadığını belirterek, "Bulgaristan'daki ve buradaki (Rumeli) kardeşlerimizin oy hakkını kullanıp temsilinin artması için neler yaptığımızı siz biliyorsunuz. Çünkü Rumeli bizimdir. Çünkü Batı Trakya bizimdir. Biz Rumeli'yiz ve biz o anlayışın ta kendisiyiz." dedi.
“Türk Polis Teşkilatı tarihinin en başarılı günlerini yaşıyor”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Polis Teşkilatı'nın 178. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Soylu, teşkilatın organize suç şebekeleriyle mücadelede tarihinin en başarılı günlerini yaşadığını söyledi.
“Örgütlerin kırsal yapısı tamamen bitirilmiştir”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütleri DHKP/C, TKP/ML, MLKP, MKP'nin kırsal yapısının tamamen bitirildiğini açıkladı.
Mersin'den Adıyaman'a kadar olan hat terörden arındırıldı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2022'de Terörden Arananlar Listesi'nde yer alan 2'si kırmızı, 4'ü mavi, 5'i yeşil, 19'u turuncu, 27'si gri ve 30'u liste dışı olmak üzere toplam 87 sözde üst düzey teröristin de aralarında bulunduğu, çeşitli terör örgütlerine mensup 1220 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Kasım’da 103 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, kasım ayında iç güvenlik operasyonları kapsamında, 78'i PKK/KCK, 24'ü DEAŞ, 1'i sol terör örgütü mensubu 103 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Okulların çevresi denetimden geçti
İçişleri Bakanlığı koordinesinde ülke genelinde eş zamanlı olarak 2022-2023 eğitim ve öğretim yılının başlangıç haftasında 5 gün boyunca “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri Denetim Uygulaması” yapıldı. Okul servis araçları da hafta boyunca yoğunlaştırılmış bir şekilde denetlendi.
521 bin Suriyeli ülkesine döndü
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ülkesine dönen Suriyeli sayısı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Çataklı, şu ana kadar 521 bin 39 Suriyelinin ülkesine döndüğünü açıkladı.
Genel Müdür'den tepki: Bu kadar çarpıtmaya karşı kelime bulamıyorum
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Şefik Aygöl, yıllardır uygulanan ad ve soyad değişikliğinin ‘Amaç Suriyelilerin isimlerini değiştirtmek’ şeklinde yansıtılmasına sert tepki gösterdi. Ad ve soyadı değişikliğinden sadece doğumla Türk vatandaşı olanların yararlanabileceğini vurgulayan Aygöl, “Vatandaşımızın hayatını bu kadar kolaylaştırma anlayışını bile çarpıtmaya karşı kelime bulmaya zorlanıyorum” dedi.
İhraçlar bitti mi?
Hukuk danışmanımız Cüneyd Altıparmak yazdı: İhraçlar bitti mi?
Kars Vali Yardımcısı Doğu, FETÖ'den ihraç edildi
Kars Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Zahid Doğu'nun FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde ihraç edildiği belirtildi.
Gaziantep Valiliği FETÖ’nün, ‘Valinin korumaları esir alındı’ iddiasını yalanladı
Gaziantep Valiliği yazılı bir açıklama yaparak FETÖ'nün sosyal medyada ‘Vali ve korumalarının esir alındığı’ yönündeki iddialarını yalandı. Valilik, “Valimizin de içinde bulunduğu konvoyun önü kesilerek koruma görevlileri esir alınmamıştır” dedi.
Vali Varol: 15 Temmuz destanını gelecek nesillere aktaracağız
Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, İl Protokol Üyeleri ile birlikte İbrahim Çeçen Üniversitesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Farkındalık Konferansı’na katıldı. Varol, “Biz 15 Temmuz destanını unutmamak, unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.
Kaymakam Balcı: Kininizi, nefretinizi unutmayın!
Fethiye Kaymakamı Alper Balcı, “Eğer biz dersimizi çıkarmazsak Fetöcü hainler aramıza sızarlar, zaten başladılar girişimlere. Bu kini bu nefreti unutmayın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kast edenlere karşı içinizdeki kini unutmayın. Eğer bugün nefes alabiliyorsak şehitlerimizin vermiş olduğu son nefes sayesindedir. Eğer bunları unutursak şehitlerimizin ruhu sızlar” dedi.
Vali Erdinç Yılmaz: Unutmayacağız, unutturmayacağız
2017 yılında oluşturulan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’na yeni fidanlar diken Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, “15 Temmuz'u unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.
Türkiye aşkına Cumhuriyet Meydanı’nda nöbet
Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran Burdurlulara seslenen Vali Ali Arslantaş, “15 Temmuz ruhunu kaybetmedikçe önümüze çıkacak hiçbir kuvvetin, dahili ve harici hiçbir mihrakın bizim nazarımızda zerre hükmü yoktur. Birlik olma şuurumuzu kavi tuttukça, kardeşlik bilincini neslimize aşıladıkça Allah’ın izniyle her tür badirenin sırtını yere getiririz" dedi.
Şehitlerin adı 251 zeytin fidanı ile yaşayacak
Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan 251 kişi adına Onikişubat Belediyesince ‘15 Temmuz Şehitleri Adına Toprağa Kök Salıyoruz’ temalı fidan dikim etkinliğine katıldı.