Arama
Arama Sonuçları
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
"Bütün muhtarlar benimle yüz yüze görüşebilir"
Viranşehir’de muhtarlarla buluşarak, talepleri dinleyen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ayda iki hafta salı günü muhtarlarla bir araya geldiğini ve dileyen her muhtarın gelerek kendisi ile yüz yüze görüşebileceğini belirtti.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
Vali ve kaymakam, 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik, Akgöl, Saray Gölü ve İnaltı Mağarası arasında oluşturulan 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi. Vali Özarslan, "Eko Turizm rotalarımız, Sinop için kaldıraç olacak" dedi.
Vali Canalp, "Bu coğrafyanın nimetlerinden faydalanmıyoruz" dedi ve uyardı
Batman'da ilk kez birincil ürün olarak yetiştirilen yağlık ayçiçeği hasadına katılan Vali Ekrem Canalp, üreticilere seslendi. Canalp, "Batman'ın değerli çiftçileri sadece tek ürün almaktan vazgeçiniz. İçinde yaşamış olduğumuz bu coğrafya en az iki ürünü rahatlıkla kaldıracak bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın nimetlerinden maalesef yeterince faydalanmıyoruz" dedi.
Terörden temizlenen bölgede güneşin doğuşunu izlediler
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Karlıova Kaymakamı Tufan Bağır Gilan ve beraberindekiler, terörden temizlenen 3 bin 250 rakımlı Kale tepesinde güneşin doğuşunu izledi.
Adıyaman Valiliği, kendi enerjisini kendisi üretiyor
Yıllık güneşi en fazla alan kentlerden biri olan Adıyaman’da elektrik maliyetlerinden tasarruf sağlamak amacıyla Adıyaman Valiliği hizmet binasına çatı GES kuruldu.
"Van, Türkiye’de yıldız gibi parlayacak"
Çuvuştepe Kalesi'ndeki kazı evi inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Van, bu bölgede ve Türkiye’de yıldız gibi parlayacak. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte canla başla çalışıyoruz" dedi.
Salda Gölü'nü artık havadan da keşfedebilirsiniz
Burdur Valisi Dr. Türker Öksüz, dünyanın sayılı doğal harikalarından biri olan berrak suyu, beyaz kumsalları ve eşsiz turkuazın tonlarına sahip Salda Gölü’nde sıcak hava balon turizminin başladığını ifade etti.
"19 köyümüz, içme suyunu daha ucuz kullanacak"
Su iletim istasyonuna kurulan güneş enerji santralini gezen Edirne Valisi Yunus Sezer, "19 köyümüz, güneş enerjisi ile daha ucuza içme suyu kullanacak" dedi.
"ORKÖY; orman köylüsünün yol arkadaşı"
Orman ve Köy İlişkileri Tanıtım ve Teslim Töreni'ne katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "265 köylümüze 40.000.000TL ferdi kredi desteği sağlanmıştır. ORKÖY; orman köylüsünün yol arkadaşı, sen olduğun sürece orman köylümüz hep güvende" dedi.
Vali Pehlivan, Kız Kalesi’nde tantuni yaptı
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentin simgesi tarihi Kız Kalesi'nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik kapsamında Kız Kalesi’nde bir ilk gerçekleşti ve tantuni pişirildi. Vali Pehlivan, kenttin tescilli yiyeceği olan tantuni tezgahının başına geçerek, misafirlere tantuni hazırladı.
"Yılda 1 milyon ton buğday üretiliyor"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, buğday üretiminde Şanlıurfa'nın ülke düzeyinde önemli yer tuttuğunu belirterek, "Üretim alanı olarak Türkiye’de üçüncü, üretim miktarı olarak ise ikinci sırada bulunan ilimizde yıllık ortalama 1 milyon ton buğday üretilmektedir" dedi.
Van'da matematik dehaları yetiştiriliyor
Van Valisi Ozan Balcı, Türkiye’de ilk olan matematiği sevdirme projesi MATBİL’in kapanış törenine katıldı. Geleceğin matematikçilerinin yetiştirildiğini belirten Vali Balcı, "Proje devam ederse Van orta vadede matematikte Türkiye’de öncü olacak" dedi.
Bu yılın ilk Caretta yuvasını koruma altına aldı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Akdeniz sahillerindeki önemli caretta caretta yuvalama alanlarından olan Çıralı'da, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi öncülüğünde, kamu kurumlarının da katkılarıyla ilk yuva etkinliğini gerçekleştirdi.
Kaymakamlıktan ‘Her Mahalleye 1 Kütüphane Projesi’
Kahramanmaraş Elbistan Kaymakamlığı koordinasyonunda her mahalleye bir kütüphane yapılması projesi başlatıldı.
“Iğdır’da hiç kimsenin racon kesmesine izin vermeyeceğiz”
31 Mart'ta Iğdır'da seçimi kazanan DEM Partili Mehmet Nuri Güneş'in talimatıyla Iğdır Belediyesini basarak Erdoğan'ın fotoğrafını indirmek isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanı Mehmet Sekman hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Iğdır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ercan Turan, "Hiç kimsenin racon kesmesine, memurları, kamu görevlilerini ve insanları tehdit etmesine, devlet büyüklerine hakaret etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Vali Şıldak: Herkesi sakin olmaya davet ediyorum
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte muhtarlık seçimi yüzünden iki grup arasında okul bahçesinde çıkan kavganın ardından vatandaşları uyardı. Vali Şıldak, "Bütün adayları ve oy kullanan vatandaşlarımızı huzuru bozacak davranışlardan uzak durmaya, sakin olmaya davet ediyorum" dedi.
Suruç Kaymakamlığı Koşusu şampiyonuna şilt takdim etti
27 Mart Çarşamba günü koşulan yarışın startı Şanlıurfa Hipodromu'nda saat 20.30'da verildi. 4 yaşlı safkan Arap atlarının katılımlarıyla gerçekleştirilen mücadele, 1900 metre mesafe kum pistte düzenlendi.
Van'a 1 milyar TL değerinde GES kurulacak
Van'a kurulacak Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı için protokol imzalandı. Protokol ile Van'a 38,5 megawatt büyüklüğünde yaklaşık 1 milyar TL değerinde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.
Siirt'teki 'ışık hadisesi'ne yağmur engeli
Siirt'in Tillo ilçesinde 260 yıl önce İbrahim Hakkı Hazretleri'nin yaptırdığı ışık düzeneğiyle, güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesi yağmurlu hava nedeniyle izlenemedi.
"5. köyümüzde GES açmanın gurunu yaşıyoruz"
Aksaray Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı, Yaprakhisar köyünde “GES” projesinin açılışına katıldı. Kaymakam Taşavlı, "5. köyümüzde GES projesinin açılışını yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız" dedi.
Hizmetleriyle Cizrelilerin gönüllerini kazandı
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 1,5 yıldır görev yapan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, yaptığı hizmetler, ziyaretler ve samimi diyalogları ile vatandaşların gönlünü kazandı.
TYT kampında hem öğrendiler, hem eğlendiler
Mardin Nusaybin Kaymakamı Ercan Kayabaşı, 2024 YKS'ye hazırlanan gençlerle bir araya geldi. Kaymakam Kayabaşı, kampın son gününde öğrencilerle birlikte kemençe eşliğinde halay çekti.
Tarihi köprüler güneş enerjisiyle ışıl ışıl olacak
Edirne Valisi Yunus Sezer, tarihi köprülerde devam eden aydınlatma çalışmalarını inceledi. Köprülerin güneş enerjisiyle aydınlatılacağını belirten Vali Sezer, "Köprülerin tamamını aydınlatmayı hedefliyoruz" dedi.
Şehit kızına doğum günü sürprizi
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, şehit ailelerini evlerinde ziyaret etti.
Kendisi küçük, hayalleri büyük
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, masal kitabı yazan Şehit Ebubekir Ekinci İlkokulu öğrencisi 9 yaşındaki Elif Ceylan Sarı ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul etti.
Antalya sporun da başkenti olma yolunda ilerliyor
Bu yıl 5’incisi düzenlenen Tour of Antalya Bisiklet Turu final etabıyla sona erdi. Bitiş çizgisini geçen sporcuları izleyen Vali Hulusi Şahin klasman birincilerine ödüllerini takdim etti.
"Vatandaşlarımıza gönülden sevgiyle bağlıyız"
Şanlıurfa'nın Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş, ilçede devam eden çalışmaları inceledi. Vatandaşlarla da sohbet eden Kaymakam Güneş, "Vatandaşlarımıza gönülden sevgiyle bağlıyız" dedi.