Arama
Arama Sonuçları
Çiftçilerle birlikte nar topladı
Pamukkale ilçesinde nar hasadına katılan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, çiftçilere bereketli bir hasat dönemi diledi.
Kaymakam traktörle fasulye hasadı yaptı
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, coğrafi işaretli Kelkit şeker fasulyesi hasadına katıldı. Üreticilerle sohbet eden Kaymakam Algın, daha sonra da traktöre binerek, fasülye hasat etti.
Menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasat başladı
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasadın başladığını belirterek, "Bu yıl yaklaşık 7 bin civarında menengiç ağacına 21 bin göz aşılama yapıldı. Ciddi bir Antep fıstığı üretim kapasitesine ulaştık" dedi.
Vali, traktöre binerek hasat yaptı
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, traktöre binerek yer fıstığı hasadı yaptı.
5 yeni üzüm çeşidi için tescil işlemleri başlatıldı
Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, kentte yapılan çalışmalar neticesinde 5 yeni üzüm çeşidinin tescil işlemlerinin başlatıldığını belirterek, "Tescil işlemlerinin ardından meşhur Cimin Üzümü ile birlikte ilimizde ağırlıklı olarak 6 çeşit üzüm yetiştirilecek" dedi.
"Bu topraklar bereketin simgesidir"
Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İnhisar ilçesinde vatandaşlarla birlikte üzüm hasadına katıldı. Bilecik’te her yıl ortalama 6️ bin 530 ton üzüm üretimi yapıldığını belirten Vali Aygöl, "Bu topraklar bereketin simgesidir" dedi.
TMO ilk fındığı 135,96 liradan aldı
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, TMO'nun fındık alımına başladığını belirterek, "TMO, Bulancak ilçesinde ilk fındığı 135,96 liradan aldı. Tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyorum" dedi.
Ağrı Valisi Koç, üreticilerle birlikte bal hasat etti
Ağrı'nın coğrafi işaretli Geven Balı'nda hasat döneminin başladığını ifade eden Vali Mustafa Koç, bu yıl 400 ton bal hedeflediklerini belirtti.
Vali Canalp, "Bu coğrafyanın nimetlerinden faydalanmıyoruz" dedi ve uyardı
Batman'da ilk kez birincil ürün olarak yetiştirilen yağlık ayçiçeği hasadına katılan Vali Ekrem Canalp, üreticilere seslendi. Canalp, "Batman'ın değerli çiftçileri sadece tek ürün almaktan vazgeçiniz. İçinde yaşamış olduğumuz bu coğrafya en az iki ürünü rahatlıkla kaldıracak bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın nimetlerinden maalesef yeterince faydalanmıyoruz" dedi.
Kaymakam, üreticilerle birlikte ayçiçeği hasat etti
Şanlıurfa'nın Hilvan Kaymakamı Orhan Gazi Karakaş, ayçiçeği hasadına katılarak, bereketli bir sezon diledi.
Sinop'ta ilk kez ekilen karabuğdayın hasadı yapıldı
Sinop'ta ilk kez ekimi yapılan karabuğdayın hasadına katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Elde edilen ürünün Sinop mantısı yapımında kullanılması ve Karabuğdaylı Sinop Mantısı adı altında marka değeri oluşturulmasını planlıyoruz" dedi.
"Türkiye’nin en kaliteli balını Ardahan’da üretiyoruz"
Ardahan'ın coğrafi işaretli çiçek balını hasat eden Vali Hayrettin Çiçek, "Türkiye’nin en kaliteli balını Ardahan’da üretiyoruz" dedi.
Kaymakam İmrak, Benati inciri topladı
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yetiştirilen, kendine has aroması ve lezzetiyle ilgi gören Benati incirinin hasadına başlandı. Hasada katılan Kaymakam Mehmet Ali İmrak, Benati incirinin coğrafi işaret alması için başvuru yaptıklarını belirtti.
Vali Erol, işçilerle birlikte fındık topladı
Ordu’nun sahil kesiminde başlayan fındık hasadına katılan Vali Muammer Erol, işçilerle birlikte fındık topladı.
Özel kıyafetleri giyip, bal hasadına katıldı
Kayseri'nin Özvatan Kaymakamı Mine Kurt, coğrafi işaretli Özvatan Çiçek Balı'nın hasadına katıldı. Özel kıyafetlerini giyen Kaymakam Kurt, arı kovanlarından bal hasat etti.
Vali Koç, bereketli ovalarda buğday hasat etti
Ağrı Valisi Mustafa Koç, kentin bereketli ovalarında başlayan buğday hasadına katıldı. Biçerdöverle buğday hasat eden Vali Koç, bereketli bir sezon diledi.
"Fıstık hırsızlarına karşı üst seviyede tedbirler alacağız"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, fıstık hasadına az bir süre kaldığını belirterek, fıstık hırsızlığının önüne geçmek için toplantı düzenlendi. Vali Şıldak, bu konuda üst seviyede tedbirler alacaklarını belirtti.
Coğrafi işaretli mehina sarımsağı pazarda
Nisan ayında coğrafi işaretle tescillenen ve haziran ayında hasadı başlayan Batman'ın Hasankeyf ilçesine özgü "mehina sarımsağında hasat dönemi bitti. Kendine has aroması olan mehina sarımsağı, pazardaki yerini de aldı.
Vali Özkan, biçerdöverle mercimek hasadı yaptı
Biçerdöverle mercimek hasat eden Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, "Mercimek üretiminde 2024 yılı üretim sezonunda yaklaşık olarak 224 bin dekar ekili alandan, 24 bin ton rekolte beklenmektedir" dedi.
Hem lavanta hasat etti hem de uyardı
Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İstiklal Yerleşkesi içerisinde görsel şölen sunan Lavanta Bahçelerinde devam eden hasada eşlik etti. Lavanta biçen Vali Öksüz, su verimliliğine de dikkat çekti.
Kaymakam, üreticiyle buğday hasat etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, buğday hasadına katıldı. Üreticilerle birlikte buğday hasat eden Kaymakam Ergin, "Bereketli olsun" dedi.
Vali Yılmaz, dalından bamya topladı
Bamya hasadına katılan Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üreticilerle birlikte bamya topladı.
"Sinop, Türk somonu üretiminde ülkemizin merkez üssüdür"
Gerze açıklarında başlayan Türk somonu hasat çalışmalarına katılan Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Sinop, ülkemizin somon üretiminin yüzde 35’ini karşılıyor. Sinop’umuz; Türk somonu üretiminde 2017 yılından bu yana kurulan tesislerimizle, ülkemizin merkez üssü olmuştur" dedi.
Kaymakam, biçerdöverle buğday hasadı yaptı
Şanlıurfa Viranşehir Kaymakamı Önder Koç, ilçede devam eden buğday hasadına katıldı. Biçerdövere binen Kaymakam Koç, çiftçilerle birlikte buğday hasat etti.
Mersin, "Altın Renkli Yenidünya" üretiminde ilk sırada
'Altın Renkli Yenidünya’ meyvesinin üreticileri ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, yenidünya üretiminde de ilk sırada yer alıyor" dedi.
Vali, jeotermal serada yetiştirilen domatesleri topladı
Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 40 bin metrekare alanda kurulu jeotermal serada yetiştirilen ilk domateslerin hasadına katıldı. Vali Aydoğdu, "İlimiz şu anda Doğu Anadolu Bölgesinde seracılık alanında 2. sırada. Yakında toplam sera alanımız 950 dönüme çıkacak" dedi.
"Yılda 1 milyon ton buğday üretiliyor"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, buğday üretiminde Şanlıurfa'nın ülke düzeyinde önemli yer tuttuğunu belirterek, "Üretim alanı olarak Türkiye’de üçüncü, üretim miktarı olarak ise ikinci sırada bulunan ilimizde yıllık ortalama 1 milyon ton buğday üretilmektedir" dedi.
Hasat edilen Adana karpuzunun tadına baktı
Türkiye'nin önemli karpuz üretim merkezlerinden Adana'da, sezonun ilk turfanda karpuz hasadı yapıldı. Hasada katılan Vali Yavuz Selim Köşger, mis gibi kokak karpuzun tadına bakıp, tam not verdi.
Edirne Gülü doğduğu topraklarda yeniden hayat buluyor
Kâtip Çelebi’nin Cihannüması’nda gül bahçelerini övdüğü Edirne’de gül üretiminin artırılması amacıyla “Gül ve Gülcülük” akademik olarak ele alındı.
Vali Erol'dan kaymakamlara talimat
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Mayıs ayı İl Güvenlik Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Suda boğulma olaylarının önlenmesi amacıyla ilçe kaymakamlarından çalışma yapılmasını isteyen Vali Erol, sakıncalı yerlerle ilgili gerektiğinde yasaklama kararı için Valiliğe teklifte bulunulması talimatını verdi.