Arama
Arama Sonuçları
Çorum'da çöp toplayan engelli çocuğa saldıranlar gözaltına alındı
Çorum Valiliği, çöpten kağıt toplayan zihinsel ve bedensel engelli çocuğun darp edilmesiyle ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını ve konuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.
Gaziantep'i "Cıncık" gibi yaptılar
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Cıncık Gibi Gaziantep” Projesi kapsamında çocuklarla çöp topladı. Vali Çeber, "Bu şehri evlatlarımız, öğrencilerimiz ve hemşehrilerimizle beraber Cıncık gibi Gaziantep yapacağız" dedi.
"Eğitimle ilgili her konuya öncelik vereceğiz"
Okul Güvenliği Toplantısı'nda konuşan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, okul güvenliği konusunda ilgili tüm kurumların son derece hassasiyet içerisinde olması talimatını yineleyerek, "Şanlıurfa’da eğitimle ilgili her konuya öncelik vermeye devam edeceğiz" dedi.
Vali Şıldak, yunus timleri ve bekçilerle buluştu
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Motosikletli Polis Timleri ile Çarşı ve Mahalle Bekçileriyle bir araya geldi.
"En olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası'nın temel atma törenine katıldı. Vali Şahin, "İnşallah ülkemiz afetlerden uzak olur ancak huzur içinde yaşamak istiyorsak en olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.
Hatay'da yeni eğitim-öğretim dönemi için hazırlıklar başladı
Hatay Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında "2024-2025 Eğitim -Öğretim Yılı Okul Yöneticileri Değerlendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Toplantıda yeni eğitim-öğretim dönemi başlamadan atılması gereken adımlar konuşuldu.
Bir kişiyi darbeden 3 şahıs gözaltına alındı
İzmir Valisi Süleyman Elban, sosyal medyada bir kişinin 3 kişi tarafından darp edildiği görüntülerin paylaşılması üzerine başlatılan inceleme kapsamında 3 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
"Tüm uyarılara rağmen anız yakımları devam ediyor"
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Çekerek İsaklı Köyü Korusunda çıkan yangının kontrol altına alındığını belirterek, "Tüm uyarı ve ikazlara rağmen anız yakımları devam ediyor" dedi.
Antalya'nın simgesi Hadrian Kapısı'nda çalışmalar başladı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, kentin kalbinde yer alan ve Roma İmparatoru Hadrianus’un ziyareti anısına M.S. 130’da inşa edilen Hadrian Kapısında, bakım ve iyileştirme çalışmasının başladığını belirtti.
"Sinop'un su sorununu el birliğiyle çözeceğiz"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, köylerde yaşanan içme suyu sorununun giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Sorunların çözümünde; birlik üyesi köy muhtarlarımıza teknik ve işletmecilik desteğini İl Özel İdaresi olarak vereceğiz. Birlikte daha iyi organize olacağız" dedi.
Sinop'ta kaçak su kullanımına karşı ekip kuruldu
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, kentte kaçak su kullanımına karşı Denetim Ekibi oluşturulduğunu belirterek, "Kaçak su kullanımı hem suç hem de diğer vatandaşların hakkına girmektir. Bu konuda lütfen duyarlı olalım" dedi.
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
Gaziantep Valisi Çeber, rötarların sebebini açıkladı
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Havalimanı'nda yaşanan uçuş yönlendirme (divert) olayları ve rötarlarla ilgili açıklama yaptı.
Protez bacakla yaşama tutunan genç kızı yalnız bırakmadı
Ordu Valisi Muammer Erol, protez bacakla yeniden yaşama tutunan 21 yaşındaki Büşra Yıldırım’ı evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.
"Artık sulama yapacak kadar su kullanma lüksümüz yok"
Atabey ilçesine giden Isparta Valisi Aydın Baruş, su kaynaklarının ciddi azaldığına dikkat çekerek uyarı yaptı. Vali Baruş, "Suyu çok iktisatlı kullanmamız gerekiyor. Artık bizim bahçelerdeki meyve ağaçlarını sulayacak, sebzeyi sulayacak kadar su kullanma lüksümüz yok" dedi.
"Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır"
Sinop Orman Yangını İlk Müdahale Ekip Merkezi'ni ziyaret eden Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, "Yeşil vatanımızın kahraman bekçileri göreve hazır, fedakar çalışmalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
"Onlar yeni bir başlangıç için umuda kapı açtılar"
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum" projesi sayesinde birçok insanın bağımlılıktan kurtulduğunu belirterek, "Onlar yeni bir başlangıç için umuda kapı açtılar… Bağımlılıktan kurtulmak istediler ve hayata tutunmaya karar verdiler" dedi.
"Bağımlılıktan kurtulmak isteyenler için yeni bir umut var"
"Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum” adlı bağımlılık projesinin devam ettiğini hatırlatan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "Şanlıurfa’da bağımlılıktan kurtulmak isteyenler için yeni bir umut var" dedi.
Çölyak hastalarıyla birlikte glütensiz yemek yedi
Düzce Valisi Selçuk Aslan, Çölyak Hastalığı Farkındalık Günü'nde çölyak Hastalarıyla birlikte Atatürk Devlet Hastanesinde özel olarak hazırlanan glütensiz yemek yedi.
Şanlıurfa’da bağımlılıkla mücadele hassasiyeti sürüyor
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen 'Uyuşturucu İle Mücadele' toplantısında ‘Umuda Kapı Açıyorum Hayata Tutunuyorum’ projesinin ilk sonuçları değerlendirildi.
"Trabzon’un yakalamış olduğu ivmeyi yukarılara taşımalıyız"
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında Turizm Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Turizmin önemine dikkat çeken Vali Yıldırım, "Trabzon’un turizm konusunda yakalamış olduğu ivmeyi daha yukarılara taşıma adına kararlı bir şeklide çalışmalar yapılmaya devam edilmeli" dedi.
603 yıllık Yeşil Türbe'de restorasyon yapılacak
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kentin simgelerinden biri olan 603 yıllık Yeşil Türbe'de restorasyon çalışmaları yapılacağını belirtti.
Ormana atılan çöpleri topladılar
Giresun'un Tirebolu ilçesinde "Orman Benim" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Kaymakam Dr. Muhammed Lütfi Kotan ve beraberindekiler, ormana atılan çöpleri topladı.
Bu yılın ilk Caretta yuvasını koruma altına aldı
Antalya Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Akdeniz sahillerindeki önemli caretta caretta yuvalama alanlarından olan Çıralı'da, Kemer Kaymakamlığı ve Kemer Belediyesi öncülüğünde, kamu kurumlarının da katkılarıyla ilk yuva etkinliğini gerçekleştirdi.
Valilikten belediyelere sokak hayvanları talimatı
Kocaeli Valiliği sokak hayvanlarıyla ilgili alınacak tedbirlere ilişkin açıklama yayınladı. Açıklamada, "İlimizde bulunan rehabilite edilmemiş köpek popülasyonunun azaltılması maksadıyla ivedilikle kısırlaştırma çalışmalarının yürütülmesi, belirtilen görevlerin yerine getirilmemesi halinde gereken işlemlerin başlatılacağı noktasında uyarılarda bulunulmuştur" denildi.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlaması yapılmayacak
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmayacağını belirterek, "Taksim Meydanı, belirlenen kutlama yerleri ve güzergahları arasında değil" dedi.
Şanlıurfa emniyetinden dev uyuşturucu operasyonu
Uyuşturucu satışı ve kullanımının önüne geçmek için birbiri ardına operasyonlar düzenleyen Şanlıurfa Polisi, son olarak 380 bin adet Captagon uyuşturucu hap ele geçirdi.
Karahantepe’ye 3 yeni kazı alanı eklenecek
Karahantepe’de incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu yıl eklenecek 3 yeni alan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Kazı Statüsü kapsamındaki alan sayısının 7’ye ulaşacağını söyledi.
Valilikten orman yangını uyarısı
Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada bugün etkili olması beklenen sıcak hava ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınlarına karşı vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulunuldu.