Arama
Arama Sonuçları
İzmir'in dağları yeniden yeşillenecek
İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'da yangından zarar gören alanların yeniden yeşillendirileceğini belirterek, "Yanan tüm alanı mart ayına kadar 1 milyon 100 bin fidan ile ağaçlandıracağız" dedi.
Muğla'da 385 yangın meydana geldi
2024 yılında orman yangınlarıyla etkin bir mücadele yapıldığını ifade eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "2024 yılında 248’si orman ve 137’si ziraat yangını olmak üzere toplam 385 yangın meydana gelmiştir" dedi.
Çanakkale'deki orman yangını kısmen kontrol altına alındı
Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün başlayan yangın kısmen kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Çanakkale Valisi Ömer Toraman, çalışmaları sahada koordine etti.
"Basınçlı sulama tesisleri tarım alanında can suyu olacak"
Amasya'nın Merzifon ilçesinde yapılan basınçlı sulama tesisleri hizmete açıldı. Açılışa katılan Vali Yılmaz Doruk, "Köylerimize tarım alanında can suyu olacak basınçlı sulama tesisleri sayesinde bölgede verimliliğin artmasını hedefliyoruz" dedi.
Karadeniz'in en büyük orman deposunu inceledi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Karadeniz Bölgesi'nin en büyük orman deposu olma özelliğine sahip Ayancık Orman İşletme Müdürlüğü Tarakçı Orman Deposu'nda inceleme yaptı.
Bingöl'de 68 hektar alan yangında zarar gördü
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, bu yıl içerisinde kent genelinde 66 yangının meydana geldiğini belirterek, "Orman yangınlarından 29, orman dışı yangınlardan ise 39 hektar olmak üzere toplam 68 hektar alan zarar görmüştür" dedi.
Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi.
Antalya'daki orman yangını kısmen kontrol altına alındı
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Serik ilçesindeki orman yangının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, yaklaşık 60 hektar alanın zarar gördüğünü açıkladı.
Bursa Valisi Demirtaş: Yangının ilerlemesi durduruldu
Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, "Yangının ilerlemesi durduruldu ve tehlike geride kaldı" dedi.
"Tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda"
Akçamescit köyünde çıkan yangının ardından bölgede inceleme yapan Kütahya Valisi Musa Işın, "Çok şükür yangın kontrol altına alındı, soğutma işlemleri devam ediyor. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrettiği bu günlerde tüm kurumlar orman yangınlarına karşı teyakkuzda" dedi.
"116 adet yeni sanayi parseli oluşturuldu"
Kütahya Valisi Musa Işın’ın başkanlığında Altıntaş Zafer OSB Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Vali Işın, "OSB genişleme imar taslak planıyla yeni yatırımlar için 116 sanayi parseli oluşturuldu. Toplamda 160 parsel, yatırımcıların hizmetine sunulacak" dedi.
23 vali katıldı: Ankara'dan Antalya'ya yangın tatbikatı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde 23 il valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.
Sinop’ta 850 adet avcı böcek doğaya salındı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, gal arısıyla mücadele çalışmaları kapsamında biyolojikmücadele laboratuvarında üretilen 850 adet avcı böceğin, Erfelek Kirazlık köyünde doğaya salındığını belirterek, "Bu konuda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
"Mersin, dünyanın en verimli topraklarına sahip"
"Üretim Planlamasında Turunçgil Yol Haritası” Temalı Turunçgil Çalıştayı'na katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Mersin, Çukurova’mız dünyanın en verimli topraklarına sahiptir. Burada yetişmeyen ürün yok" dedi.
Şanlıurfa mısır üretiminde 3. sırada
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentin mısır üretiminde Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını belirterek, mısır eken çiftçiye bereketli bir sezon diledi.
Hatay yeniden canlanıyor
Türkiye Tasarım Vakfı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan "Hatay Tarihi Kent Alanı Master Plan ve Kent Merkezleri Tasarımı" ile ilgili oturum ve sunumların icra edildiği program Vali Mustafa Masatlı’nın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Kütahya'da ormanlara giriş-çıkışlar yasaklanıyor
Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında bir araya geldi. Vali Işın, orman yangınlarını önleme kapsamında 1 Temmuz-30 Eylül tarihleri arasında ormana giriş ve çıkışların yasaklandığını belirtti.
"Dileğimiz ciğerlerimiz yanmasın"
Ordu Valisi Muammer Erol’un başkanlığında Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı. Vali Erol, "Dileğimiz ülkemizin hiçbir yerinde orman yangını hadisesi yaşamayalım. Ciğerlerimiz yanmasın" dedi.
Sivas çiftçisine 415 ton tohum desteği
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sivas İl Özel İdaresi ve DAP İdaresi tarafından finanse edilen projeler kapsamında; ‘Tohum Temin Töreni” düzenlendi.
"Şanlıurfa, mercimek üretiminin yüzde 36’sını karşılıyor"
Kırmızı mercimek üretiminde Şanlıurfa'nın ülke sıralamasında ilk sırada yer aldığını belirten Vali Hasan Şıldak, "Şanlıurfa, Türkiye’deki mercimek üretiminin 36’sını karşılıyor" dedi.
Orman şehitlerinin ismi hatıra ormanında yaşayacak
Kütahya'nın Yenice köyünde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası dolayısıyla, şehitlerin anısını yaşatmak amacıyla hatıra ormanı oluşturuldu.
Kaymakamlar, tohumları toprakla buluşturdu
Kütahya Dumlupınar Kaymakamı Büşra Güllü Özpınar ve Altıntaş Kaymakamı Hüseyin Bozoğlan, daha yeşil bir dünya için karaçan tohumu ekimi yaptılar.
"Tabiat dedemizden miras kalmadı ama..."
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Munzur Vadisi Milli Parkı’nda düzenlenen temizlik etkinliğine katıldı. Vali Tekbıyıkoğlu, "Parçası olduğumuz tabiat dedemizden miras kalmadı ama torunlarımızdan ödünç aldık" dedi.
Şanlıurfa, pamuk üretiminde zirvede
Şanlıurfa'nın, pamuk üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer aldığını ifade eden Vali Hasan Şıldak, "Şanlıurfa'da 242 bin hektar alanda yıllık 1 milyon 100 bin ton pamuk üretildi" dedi.
Bakan Yerlikaya: Arazide 35 milyon metreküp toprak var
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kazanın üzerinden 6 gün geçti. Tam bir seferberlik ruhuyla hiç durmadan çalışıyoruz. Bu maden ocağı 940 hektarlık bir arazidir. Arkamızdaki arazide toplam 35 milyon metreküp toprak kütlesi var" dedi.
Malatya'da enkazın yüzde 86'sı kaldırıldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından kentteki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 86'ya ulaştığın ifade etti.
Kaymakam Ataman'dan yatırım ve istihdam müjdesi
Kahramanmaraş'ın Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Elbistan Organize Sanayi 2. Etap Kamulaştırma işlemleri için kredi sürecinin tamamlandığını belirtti. Kaymakam Ataman, "İlçemize yatırım yapılmasının sağlanması ve istihdam imkânının artırılması noktasında büyük önem arz ediyor" dedi.
OSB, 10 bin kişiye istihdam sağlayacak
Boğazlıyan ilçesinde yapılan OSB'yi ziyaret eden Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, "OSB tamamlandığında 10 bin kişiye istihdam sağlayacak" dedi.
20 Urfa Ceylanı doğaya bırakıldı
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şanlıurfa 3. Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Kızılkuyu Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda yetiştirilen 20 Urfa Ceylanı doğaya salındı.
“Eksiğimiz yok, fazlamız var”
Gazetecilerle bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, gastronomi şehirlerinin başında gelen Şanlıurfa’nın bu unvanı alması gerektiğini belirterek, “Bu unvanı alan şehirlerden eksiğimiz yok, fazlamız var” dedi.