Arama
Arama Sonuçları
Edirne'nin asırlık eserleri ihya ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte yer alan tarihi alanlarda inceleme yaptı. Vali Sezer, 3 noktada ihya çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
4 köyü ziyaret edip, çalışmaları denetledi
Tokat Turhal Kaymakamı Ersin Tepeli, Dazya, Çayıraltı, Gökdere ve Yeniceler köylerini ziyarete ederek, devam eden yol çalışmalarını inceledi.
"15 milyonluk projeyi Ardahan'a kazandırdık"
Hayvan pazarını ziyaret eden ve talepleri dinleyen Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, "İlimizin tarım ve hayvancılığına katma değer katmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kapsamında 15 milyon değerindeki yeni bir projeyi ilimize kazandırdık" dedi.
Kaymakam öğrenci servislerini tek tek denetledi
Şanlıurfa'nın Viranşehir Kaymakamı Kemal Ülkü, okulların açılmasıyla birlikte öğrenci servislerini denetledi. Araçları tek tek kontrol eden Kaymakam Ülkü, servis hizmeti sunan firmaları uyardı.
"Ayancık'ta yapılan sosyal konutlar yüzde 65 tamamlandı"
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Ayancık 2. Etap TOKİ Sosyal Konutları Projesi alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "158 Sosyal Konutun yapım işi, alt yapı ve çevre düzenlemesi ile birlikte; yüzde 65 oranında tamamlanmıştır" dedi.
Sinop için sel kontrol projeleri hayata geçirildi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın başkanlığında, Ayancık ve Türkeli Orman İşletme Müdürlükleri Yukarı Havza Sel Kontrol Projeleri Değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Edirne'de en çok harcama ulaştırma ve haberleşmeye yapıldı
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, "İl genelinde 305 projenin 68 tanesi bitirildi, 171'i devam ediyor, 66 proje ise ihale ve proje aşamasında. Dönem sonu itibariyle en çok harcama 895 milyon TL ile ulaştırma-haberleşme sektöründedir" dedi.
Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi.
Bartın'da tarım-orman yatırımları ilk sırada yer alıyor
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı yapıldı. Yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Arslan, "Yatırımları, tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirdiğimizde; 1 milyar 159 milyon TL ile ilk sırada tarım-orman sektörü yer alıyor" dedi.
"Giresun Adası'nın çehresi değişiyor"
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Adası'nın turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Giresun Adası Çevre Düzenleme Projesi ile adanın çehresi değişecek" dedi.
Mersin'de yatırımların bedeli: 175 milyar 51 milyon
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı III. dönem toplantısı gerçekleştirildi. Toplantında konuşan Vali Pehlivan, "İlimizde yürütülmekte olan 537 projenin, toplam yatırım bedeli 175 milyar 51 milyon 156 bin TL, 2024 yılı harcaması 9 milyar 453 milyon 840 bin TL’dir" dedi.
Vali Işın'dan iş adamlarına teşekkür
Kütahya Valisi Musa Işın, İl Özel İdaresi'ne 8 adet çift çeker kamyon hibe edildiğini belirterek, "Şimdiye kadar 125 milyon TL değerinde araç temin edildi. Katkılarından dolayı iş adamlarımıza teşekkür ederim" dedi.
"Tarım da en az sanayi kadar önemli"
Kütahya Valisi Musa Işın'ın başkanlığında Organize Hayvancılık Bölgesi’nin tüzel kişiliği için çalışmalar başladı. Vali Işın, "Kütahya'da 500 binin üzerinde küçükbaş, 200 bine yakın büyükbaş hayvan var. İnşallah bunu bilimsel ve organize biçimde yapacağız. Çünkü tarım da en az sanayi kadar önemli" dedi.
Devlet Mahallesi’nin ilk kurumu belli oldu
Batman Valisi Ekrem Canalp’in girişimleriyle hayata geçirilen Devlet Mahallesi projesinin ilk kamu kurumu olan Valilik binası, bu yıl İçişleri Bakanlığı tarafından yatırım programına alınmasının ardından uygulama projesinin de ihalesi yapıldı.
2024'ün ilk üç ayında Antalya'ya 553 proje
2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Vali Şahin, Antalya'da 2024 yılı Mart ayı sonu itibariyle 553 adet proje üzerinde çalışıldığını ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğunu açıkladı.
626 yatırım projesi için 98 milyarlık bütçe
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi başkanlığında Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Vali Çiftçi, 626 yatırım projesi için toplam 98 milyar 971 milyon 148 bin 240 TL tutarında bir bütçe ayrıldığını belirtti.
Afyonkarahisar’ın köyleri alt yapıya kavuştu
Afyonkarahisar İl Özel İdaresi alt yapı yatırımlarına hızla devam ediyor. 2022-2023 yılı yatırımları kapsamında köylerde alt yapı çalışmaları hızlanırken, içme suyu şebekeleri, kanalizasyon ve yağmur suyu inşaatları başta olmak üzere köylerdeki alt yapılar yenilendi.
“Kadim şehrimiz eski canlılığına kavuşacak”
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında Atatürk Bulvarındaki rezerv alanlarında devam eden inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.
“Yüksekova’da marka olabilecek çok değer var”
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan V. Ali Çelik, "Gençlerle Yeni Ufuklara" temalı söyleşi kapsamında Yüksekova‘daki öğrencilerle bir araya geldi. İlçede bulunan 20 farklı liseden, 220 öğrencinin katıldığı söyleşi programına Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.
"Kamu kurumları tek çatı altına alınacak"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Tut Kaymakamlığı yeni hizmet binası inşaatında inceleme yaptı. Vali Varol, "Farklı yerlerde hizmet veren kamu kurumları tek çatı altına alınacak" dedi.
"Eğitim alt yapısını daha da güçlendireceğiz"
Tekirdağ Ergene Kaymakamı Kadir Duman, ilçede 3 okul yapacak olan firma yetkileleriyle bir araya geldi. Kaymakam Duman, "Önceliğimiz eğitim. İlçemizin eğitim alt yapısını daha da güçlendireceğiz" dedi.
"Muğla'da spor artık marka haline geliyor"
Muğla Valisi İdris Akbıyık, Marmaris'e yapılacak gençlik ve spor yatırımı için protokol imzaladı. Vali Akbıyık, "Spor yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor. İlimizde spor artık marka haline geliyor" dedi.
Yurt sorunu çözülüyor
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilerin yurt sorununun çözümü için Turgutreis Öğrenci Yurdu'nun 3. etabının ihalesi için protokol imzalandı. Ayrıca Menteşe ve Fethiye yurtlarının altyapı sorunları da çözüme kavuşacak.
“Yarınımız bugünden daha iyi olacak”
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, AFAD Koordinasyon Merkezinde düzenlediği 365. Gün Basın Bilgilendirme toplantısında 6 Şubat depremlerinin bilançosu ile Hatay'ı yeniden inşası noktasında gelinen çalışmaları anlattı.
Malatya'da enkazın yüzde 86'sı kaldırıldı
Malatya Valisi Ersin Yazıcı, 6 Şubat depremlerinin ardından kentteki çalışmaların devam ettiğini belirtti. Vali Yazıcı, kentte yıkılan binaların enkazlarını kaldırma oranının yüzde 86'ya ulaştığın ifade etti.
Bakan Yerlikaya: 41 bin deprem konutu için kura çekilecek
Deprem bölgesinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dünyada başka bir örneğine rastlanmayacak hızda 41 bin deprem konutumuzun ve 5 bin köy evimizin kura çekimi ile anahtar teslim törenlerinin ilkine 'Bismillah' diyerek başlıyoruz" dedi.
666 proje için 104 milyar yatırım bedeli
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu 2024 yılı I. dönem toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Pehlivan, "İlimizde yürütülmekte olan 666 projenin, toplam yatırım bedeli 104 milyar 60 milyon 300 bin TL'dir" dedi.
Manisa için turizm master planı hazırlanacak
Manisa Valisi Enver Ünlü, gazetecilerle bir araya geldi. İlde yapılan çalışmaları anlatan Vali Ünlü, Turizm Master Planı hazırlayacaklarını ve Turizm Alt Yapı Birliği kuracaklarını söyledi. Ünlü, “Spil Dağına olan ilgiyi artırmayı hedefliyoruz” dedi.
"Tekirdağ'a güzel hizmetler yapılmış"
Tekirdağ Valisi Recep Soytürk başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Soytürk, "5 aydır buradayım ve şehrimizin ciddi bir potansiyeli var. Güzel hizmetler yapılmış ve yapılmaya devam ediyor" dedi.
TOKİ konutlarının yüzde 81'i tamamlandı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, inşası devam eden TOKİ Konutları şantiyesinde inceleme yaptı. Vali Özarslan, projenin yüzde 81 oranında tamamlandığını belirtti.