Arama
Arama Sonuçları
Sinop'ta yangınlar artınca eğitim seferberliği başlatıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan, kentte meydana gelen yangınların artmasından dolayı eğitim seferberliği başlattı. Vali Özarslan, "Geçen sene 13 olan orman yangını sayımız bu sene 40 oldu. Geçen sene 25 olan ahşap yapılı konutlardaki yangın sayımız bu sene 27 oldu" dedi.
Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu'dan önemli bir yazı
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, "Dijital Dünyanın Yeni Tehlikesi: Sosyal Medyada İtibar Suikastı" başlıklı bir makale kaleme aldı. Dijital çağın yükselişi ile birlikte sosyal medyada itibar suikastında artış yaşandığına dikkat çeken Mumcu, itibar suikastının tüm ayrıntılarını anlattı.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Gaziantep'i "Cıncık" gibi yaptılar
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, “Cıncık Gibi Gaziantep” Projesi kapsamında çocuklarla çöp topladı. Vali Çeber, "Bu şehri evlatlarımız, öğrencilerimiz ve hemşehrilerimizle beraber Cıncık gibi Gaziantep yapacağız" dedi.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Vali Taşolar, bisiklet turunun startını verdi
Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun son etabı Çankırı’dan başladı. Vali Fırat Taşolar, tura katılan bisiklet sporcularını ziyaret ederek, Belediye Meydanından başlayan turun startını verdi.
Karabük'te sağanak kabusu
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kentte etkili olan sağanağın ardından su baskınlarının yaşandığı bölgelerde inceleme yaptı. Karabük merkeze 30-35 dakika içerisinde metrekareye yaklaşık 42 kg yağış düştüğünü belirten Vali Yavuz, "Ekipler, sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.
Bingöl'de olası 7.5 büyüklüğündeki deprem için tatbikat yapıldı
Bingöl'de 7.5 büyüklüğündeki deprem senaryosu ile hazırlanan tatbikat yapıldı. Gerçeğini aratmayın tatbikatı bizzat yöneten Vali Ahmet Hamdi Usta, "Saatini, şiddetini ve yerini önceden bilmediğimiz depreme karşı her daim hazırlıklı olmak zorundayız" dedi.
Sahipsiz hayvanlar için önemli kararlar alındı
Kütahya Valisi Musa Işın, Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclis Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantında sahipsiz hayvanlarla ilgili yapılacak çalışmalar, yeni bakımevlerinin inşası ve yaşam alanlarının tahsisi konularında önemli kararlar alındı.
Yörük çadırında samimi sohbet
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2.300 rakımda, Sarıpınar meralarında küçükbaş hayvancılık yapan Yörükleri ziyaret etti. Vali Pehlivan, dumanı tüten çadırlarda vatandaşlarla hem sohbet etti hem de destekler, hibeler ve teşvikler hakkında bilgi verdi.
Bakan ve Vali, yerinde dönüşüm çalışmalarını inceledi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan inşaat çalışmalarını inceledi.
Hatay'ın yeniden ihyası için sahayı incelediler
Hatay'ı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kentin yeniden ihya, imar ve inşa çalışmaları hakkında Vali Mustafa Masatlı'dan bilgi aldı.
Kaymakam Şeref Aydın'ı duygulandıran etkinlik
"Haydi Güle Oynaya Camiye Gel” projesine katılan çocuklara bisiklet dağıtan Samsun'un Canik Kaymakamı Şeref Aydın, geçmiş günlerini yad etti. Ortaokul öğrencisiyken Eleşkirt Kaymakamı rahmetli Caner Yıldız’ın kendisine bisiklet hediye ettiğini anlatan Kaymakam Aydın, "Bu kare benim için o kadar anlamlı ki" dedi.
"Uyuşturucu illetinin pençesine düşmüş gençlerimizi geri kazanacağız"
Yeşilay Kayseri Rehabilitasyon Merkezi inşaatında artık sona yaklaştıklarını ifade eden Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Uyuşturucu illetinin pençesine düşmüş gençlerimizi toplumumuza geri kazandıracağız" dedi.
Türkiye’nin en yüksek festivali başladı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde düzenlenen 6. Cilo Fest başladı. Festivale katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hakkari’de halkımızın yüzü gülüyor; ağıtlar yerine türküler yakılıyor. Biz kararlıyız! Yaylalarımız bugünkü gibi özgür olacak; derelerimiz, ırmaklarımız özgürce çağlayacak" dedi.
Sinop'ta 42 konutun kura çekimi yapıldı
Sinop’un Saraydüzü ilçesinde inşa edilen 42 konutunun hak sahiplerini belirlemek amacıyla kura töreni yapıldı. Törene katılan ve ilk kurayı çeken Vali Dr. Mustafa Özarslan, "Vatandaşlarımızın, sıcak yuvalarında mutlu ve huzurlu yaşamalarını temenni ediyorum" dedi.
"Yüzde 98'i tamamlanan Millet Bahçesi bu ay açılıyor"
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, yüzde 98'i tamamlanan Millet Bahçesi'nin bu ay içinde hizmete açılacağını belirtti.
Adıyaman'da vatandaşa sunulan hizmetler istişare edildi
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol başkanlığında düzenlenen değerlendirme toplantısında vatandaşlara farklı alanlarda verilen hizmetlerde yaşanan eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesiyle ilgili hususlar istişare edildi.
"Bütün gayemiz, depremin izlerini silmek"
Asrın felaketinin ardından köylerde inşa edilen konutları inceleyen Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, "Kırsal alanlarımızda yıkım ve inşaat çalışmalarımız devam ediyor. Bütün gayemiz hemşerilerimizi bir an önce sıcak yuvalarına kavuşturup, depremin izlerini silmek" dedi.
Gölbaşı'ndaki muhtarların taleplerini tek tek dinledi
6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen Gölbaşı ilçesini ziyaret eden Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, yapılmakta olan deprem konutlarını inceledi. Vali Varol, muhtarların da taleplerini tek tek dinledi.
Kaymakam Köken, hayvan bakımevini inceledi
Balıkesir'in Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Geçici Hayvan Bakımevinde inceleme yaptı. Kaymakam Köken, yeni hayvan bakımevi konusunda değerlendirmelerde bulunuldu
Kahramanmaraş'taki orta hasarlı binaların durumu konuşuldu
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında, orta hasarlı binaların durumuna yönelik koordinasyon ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi
Maden şehri Sivas'a madencilik lisesi kurulacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, maden ve enerji kenti Sivas'a "Doğal Kaynaklar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin inşa edileceğini ifade etti.
Gazeteci Neşe Berber'in gözünden dağların şehri Hakkari...
Gazeteci Neşe Berber, terörden temizlenen ve artık muhteşem coğrafyasıyla herkesi büyüleyen Hakkari'yi kaleme aldı. "Neden daha önce Hakkari'ye gitmedim diye kendime söylendim" diyen usta gazeteci Berber, terörle mücadele eden kahraman Türk askerleri için de, "Bu vatan size minnettar" dedi.
Ahmet Çırakoğlu
Mersin Vali Yardımcısı
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
İskan konutlarının yüzde 95'i tamamlandı
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Saraydüzü ilçesinde yapımı devam eden İskan Konutları alanında inceleme yaptı. Vali Özarslan, "Evleri sular altında kalan vatandaşlarımız için yapılmakta olan 42 konutun inşaat çalışmaları yüzde 95 seviyesine geldi" dedi.
"Düzce'deki üç gölümüzü birbirine bağlayacağız"
Üçgöller Destinasyon Projesi çalışmalarını yerinde inceleyen Düzce Valisi Selçuk Aslan, ""Bu proje ile Korugöl ve Yaylagöl’deki çalışmalara eski adıyla Sülüklügöl yeni adıyla Saklıgöl’ü de dahil edip bir master çalışmayla üç gölümüzü birbirine bağlayacağız" dedi.
"Sağlam temeller üzerine inşa edilen afet konutları yükseliyor"
Adıyaman'da yapımı devam eden deprem konutlarını inceleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Dr. Osman Varol'dan da bilgi aldı. Vali Varol, "İndere (Zey) bölgesinde sağlam zemin ve temeller üzerine inşa edilen kalıcı afet konutlarımız bir bir yükseliyor" dedi.
Samsun'da 17 noktada denize girmek yasak
Samsun Valisi Orhan Tavlı başkanlığında Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesi Toplantısı yapıldı. Vali Tavlı, "204 km’lik Samsun kıyı şeridinde 2024 yılında toplam 20 km’lik 10 adet yüzme alanı, 46 km’lik 17 adet denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu alan belirlenmiştir" dedi.