Arama
Arama Sonuçları
"Biga'nın eşsiz güzelliğini ülkemize tanıtacağız"
Çanakkale'nin Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Parion Antik Kenti kazılarının 20. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Kaymakam Kayabaşı, "Yakın zamanda Parion ile ilgili ciddi tanıtım çalışmaları yaparak, Biga ilçemizin bu eşsiz güzelliği ve değerini ülkemize tanıtacağız" dedi.
Vali Atay'ın acı günü
Şırnak Valisi Cevdet Atay'ın annesi Fatma Atay, hayatını kaybetti. Atay, dün kılınan cenaze namazının ardından Elazığ Asri mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.
Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü, Tokat Valisi oldu
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile boş kalan Tokat Valiliği koltuğuna Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü atandı. Vali Köklü, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya ‘ya şahsıma tevdi ettikleri bu onurlu görev için şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
Hafik Gölü turizme kazandırılacak
Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, kesin korunacak hassas alan olarak belirlenen Hafik Gölü’ndeki çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. Vali Şimşek, "Amacımız Hafik’imizin bu doğal güzelliğini turizme kazandırmak" dedi.
"Amacımız, özgüveni yüksek gençler yetiştirmek"
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, yapımı devam eden Esentepe Futbol Sahası ile Fatih Mahallesi Spor Salonu'nda inceleme yaptı. Vali Varol, "Amacımız, sporun birleştirici gücüyle ülkemizin ve ilimizin geleceğine ışık tutacak sağlıklı ve özgüveni yüksek gençler yetiştirmek, Adıyaman’ı spor ile de çok daha farklı noktalara taşımaktır" dedi.
“Yurtlarda öğrenci memnuniyetini ön planda tutun”
Çanakkale genelindeki üniversite öğrenci yurtlarının müdürleriyle toplantı yapan Vali İlhami Aktaş, kendilerine emanet edilen öğrencilerin barınma, ulaşım ve güvenlik gibi konularda herhangi bir sorun yaşamamaları için özveriyle çalışmalarını istedi.
Samsun Valiliği Travel Expo Ankara’da kenti tanıtıyor
Ankara’da 16-19 Kasım tarihleri arasında ATO Congresium'da düzenlenen Travel Expo Turizm Fuarı, turizm severleri ağırlıyor. Fuar kapsamında, Samsun’un tanıtımını gerçekleştiren stant, ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.
Sinop'ta çok 'Özel' proje
Sinop Valiliği tarafından hazırlanan ve çeşitli kurumların desteğiyle uygulamaya konulan Sinop'ta Özelim projesi devam ediyor. Proje sayesinde özel gereksinimli bireyler, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere katılıyor.
“İlçemize hoş geldiniz kaymakam abi”
Çorum Oğuzlar Kaymakamlığı’na atanan ve 9 Ekim’de görevine başlayan 111. dönem kaymakam adaylarından Muhammed Turan’a, ilçenin çocukları ‘Hoş geldiniz’ ziyaretinde bulundu.
Cide Kaymakamının, ilham veren hikayesi...
Muğla’nın şirin ilçesi Dalaman Kaymakamlığı’nda çay ocağında çalışan annesine zaman zaman destek olan bir çocuk, bugünlerde Kastamonu’nun en şirin ilçelerinden birinin kaymakamlık koltuğunda oturuyor. Ailesiyle birlikte verdiği mücadeleyle herkese örnek olan Kaymakam Tuncay Karataş, adeta film gibi hikâyesiyle; gençlere de ilham oluyor.
38 mafya tipi organize suç çetesi çökertildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkeyi organize suç örgütlerinden temizlemenin öncelikli hedeflerinin başında geldiğini belirterek, 4 Haziran-6 Ekim tarihleri arasında 38 mafya tipi organize suç çetesinin çökertildiğini söyledi.
Üçüncü Yaş Üniversitesi için imzalar atıldı
Sinop Valiliği himayesinde, Sinop Üniversitesi'nin koordinesinde ve ilgili kurumların iş birliği ile, üçüncü yaş grubundaki (60 yaş ve üzeri) büyüklerin, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel yaşamlarına destek olmak, öğrenme zevkini hayat boyu sürdürmelerini sağlamak amacıyla; “Üçüncü Yaş Üniversitesi (3YÜ)” projesi hayata geçirildi.
Fahri Hemşehrilik Beratı ile uğurlandı
Amasya Valisi olarak atan Yılmaz Doruk’a ‘Artvin Fahri Hemşehrilik Beratı’ takdim edildi.
Büyükorhan Kaymakamlığı’na Ramazan Kıyak atandı
İçişleri Bakanlığı Bursa Büyükorhan Kaymakamlığına, Uşak Vali Yardımcısı Vekili Ramazan Kıyak görevlendirildi.
Keles Kaymakamlığı’na Ertuğrul Arslan atandı
Rize Vali Yardımcısı Vekili Ertuğrul Arslan, Bursa Keles Kaymakamlığı’na görevlendirildi.
Ertuğrul Arslan
Keles Kaymakamı
Kalbine yenik düşen muhtara acı veda
Dün Ferizli ilçe merkezindeki semt pazarında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Seyifler Mahalle Muhtarı Yücel Akmeşe son yolculuğuna uğurlandı.
Mardin’de cenazeler gözyaşlarıyla toprağa verildi
Mardin'de hafif ticari aracın şarampole yuvarlandığı kazada 6 kişi hayatını kaybetti. Feci kazada yaşamını yitiren Abdullah Macit'in şehit çocuğu, Büşra Keleş'in ise öğretmen olduğu ortaya çıktı. 6 kişi gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Valilik çalışanı ve öğrenci taşıyan servis kaza yaptı: 6 ölü
Mardin'de valilik ve üniversite çalışanlarını taşıyan servis aracı kontrolden çıkarak devrildi. Meydana gelen kazada 6 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.
Türkiye Satranç Şampiyonası'nın ilk hamlesini yaptı
Antalya Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, eski Türkiye Şampiyonu Adil Feridun Öney adına düzenlenen 2022 Türkiye Satranç Şampiyonasının açılış törenine katıldı. Çam, şampiyonunun Kemer’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sporculara başarılar diledi.
Öğrencilerin meraklı sorularını cevapladı
Trabzon Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Fen Lisesi tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliğine katılarak öğrencilerin meraklı sorularını cevapladı. Kaymakam Demirer, Kaymakamın yetki ve görevleri ile konularla ilgili öğrencilere bilgi verdi.
Kütüphane ve Bilişim Sınıfı açılışını çocuklarla birlikte yaptı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, Çocuk Evleri Sitesi bünyesinde koruma ve bakım altında bulunan çocuklar için kurulan “Kütüphane ve Bilişim Sınıfı”nın açılışını çocuklarla birlikte yaptı.
Biçerdöverle çeltik hasadı yaptı
Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, İpsala'da düzenlenen Çeltik Hasat Şenliğine katılarak, biçerdöverle çeltik hasadı yaptı.
Minikler ‘drama ile İngilizce’ öğrendi
Batman Valisi Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Batman Üniversitesi Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkez Müdürlüğü tarafından minik öğrencilere yönelik düzenlenen “drama etkinlikleri ile İngilizce öğrenme” kursu sertifika törenine katıldı.
Meyvecilik ‘Ulusal Sempozyum'da masaya yatırıldı
Isparta Valisi Aydın Baruş ve Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, ‘Gıda Güvencesi Açısından Meyvecilik’ temasıyla düzenlenen Ulusal Meyvecilik Sempozyumu’na katıldı.
Okulların son kontrollerini yaptı
Kastamonu Seydiler Kaymakamı Cihat Abukan, yarın başlayacak 2022-2023 eğitim öğretim yılı öncesinde ilçedeki okulları ziyaret etti. Öğrenciler gelmeden okulların son kontrolünü yapan Kaymakam Abukan, öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.
Vali Yavuz, şehit ve gazi yakınlarına boğaz turu yaptırdı
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Valilik ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı TCGS Güven Komutanlığı tarafından bu sene 100. yılı kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Şehit Aileleri, Gazi ve Gazi aileleri onuruna düzenlenen seyir programına katıldı.
Büyük Zafer’in ruhu canlı heykellerle yaşatılıyor
Kütahya Valiliği, Büyük Zafer’in 100. yıl coşkusunu sokak sanatçılarının canlı heykel performansıyla yaşatıyor.
Vali kürek çekerek gençleri spora yönlendiriyor
Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, hobi olarak başladığı kürek sporuyla gençleri spora teşvik ediyor. Özellikle hafta sonlarındaki boş zamanlarını Atatürk Barajı'nda yer alan Gazihan Dede Mesire Alanında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce kurulan su sporları tesisinde kürek çekerek değerlendiren Vali Çuhadar, milli kürekçilerin Gölbaşı ilçesinde güç geliştirme kampına geldiklerinde, ilk kez kürek sporuyla tanıştığını söyledi.
Turşunun hammaddesi ‘yeşil altın’lar toplanmaya başladı
Ankara'nın Çubuk ilçesinde, coğrafi işaretli ‘Çubuk Turşusu’nun hammaddesi olan salatalıkta hasat sezonu başladı. Hasada katılan Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, bol ve bereketli bir hasat diledi.