Arama
Arama Sonuçları
"Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent"
Çeltik Tarla Günü etkinliğine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent ve kentte üreticilerimiz tarafından bilinçli tarım yapılıyor" dedi.
"Aksaray’ın paha biçilemeyen Taşpınar halısı"
El emeği, göz nuru Taşpınar halılarını inceleyen Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, "Milyonlarca ilmekle geleneksel Türk motiflerini çıkarıyorlar. Aksaray’ın paha biçilemeyen Taşpınar halısı" dedi.
Hem ilmek attı hem diploma aldı
İpekyolu Hali ve Kilim Sergisi'nin açılışına katılan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, halı dokuma tezgahının başına geçerek ilmek attı. Vali Kumbuzoğlu, "İpek Yolu üzerindeki Sultanhanı Kervansarayı’nda tarihe tanıklık eden halı ve kilimlerimizle geleceğe yeni ufuklar açtık. Üstelik bir ilmek atıp diploma da aldık" dedi.
125 bin Siirt Fıstığı fidanı toprakla buluşacak
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Fıstığı Geliştirme Projesi kapsamında 3 milyon lira değerindeki 125 bin adet Siirt Fıstığı fidanını toprakla buluşturmak üzere düzenlenen Fıstık Fidanı dağıtım törenine katıldı.
“Teknofest kuşağını Türk’ün çağına hazırlamakla mükellefiz”
Din Kültürü öğretmenleriyle bir araya gelen Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Milli ve manevi değerlerimizle yetişecek olan evlatlarımız en kısa zamanda aziz milletimizi yüceltecek ve dünyaya nizam verecektir. Tüm öğretmenlerimize, Diyanet ve milli eğitim camiamıza, emeği geçenlere müteşekkiriz” dedi.
Geleneksel motiflere yeniden hayat veriyorlar
Van Valisi Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediyesi’nin Süphan Mahallesinde bulunan Kilim Atölyesini ziyaret etti. Vali Balcı, geleneksel ürünlerin zamana ve teknolojiye karşı ayakta kalmasına katkı sunan Vanlı kadınları tebrik etti.
"Şehrin geleceği için yeni bir yol haritası belirlendi"
Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen Ortak Akıl Buluşmaları sona erdi. Buluşmalarının çok verimli geçtiğini ifade eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, "Ortak Akıl Buluşmaları ile şehrin gelecek vizyonuna dair yeni bir yol haritası belirlendi. 16 farklı oturumda yaklaşık 450 kişiyle birebir görüştüm" dedi.
Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası Konya’da
Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Spor Toto Ümitler Türkiye Judo Şampiyonası açılış seremonisine katıldı. Vali Özkan, ‘‘Konya kültür, sanayi ve tarım şehri olmasının yanında bir spor şehridir” dedi.
“Huzur varsa imkan var”
Diyarbakır Eğil Kaymakamı Volkan Hülür, ilçe merkezindeki begonit taş döşeme çalışmalarını inceledi. Kaymakam Hülür, “Bitince çok güzel olacak” dedi.
"Ata mirasımıza sahip çıkacağız"
Iğdır Valisi Ercan Turan, kilim dokuma sanatkarı Sakine Turan ile bir araya geldi. Vali Turan, "Kilim dokumacılığı kültürünü her alanda destekleyerek, ata mirasımıza sahip çıkacağız" dedi.
Tarihi Tuz Hanı’nda restorasyon başlayacak
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, İl Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ile birlikte 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Tarihi Tuz Hanında incelemelerde bulundu
"Bu kooperatif, 650 bin TL'lik yatırımla hayata geçti"
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, Şirvan/Pirinçlik Köyü Üreten Eller Kadın Kooperatifi Tayfi Üzüm Yaprağı Salamura Tesisi'ni ziyaret etti. Kızılkaya, "7 kadın üreticinin bir araya gelerek kurduğu kooperatif, GAP İdaresi'nin desteklediği 650 bin TL'lik yatırımla hayata geçti" dedi.
"Salıpazarı balını dünya markası yapacağız"
Salıpazarı Kestane Balı Tanıtım Programı'nda konuşan Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Salıpazarı Kestane Balı’nı dünya çapında bir marka haline getirmek ve zirveye taşımak için gayret göstereceğiz" dedi.
Asırlık cami kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı
Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Hüseyin Hoca köyünde bulunan asırlık Hüseyin Hoca Köyü Sahil Cami’sinin restorasyonu tamamlandı. Tarihi cami, kılınan ikindi namazıyla ibadete açıldı.
"Siirt'in kalkınma lokomotifi tarım ve hayvancılıktır"
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde inceleme yapan Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya, "Siirt'in kalkınma lokomotifi tarım ve hayvancılıktır. Hep birlikte Türkiye yüzyılını üretimin ve üreticinin yüzyılı yapacağız" dedi.
Yerli ve milli 'Eskişehir 5000'i inceledi
TURASAŞ Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, yerli ve milli olarak üretilen Türkiye'nin ilk elektrikli ana hat lokomotifi olan ve testleri devam eden 'Eskişehir 5000'i inceledi.
Kentin en büyük külliye camisi inşasında inceleme
Tamamlandığında kentin en büyük külliye camisi olacak Nevşehir Külliye Camisi'ni ziyaret eden Vali Ali Fidan, cami inşaatının son durumu hakkında bilgi aldı.
“Siirt fıstığını 50 bin tona çıkaracağız”
Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Ulusal Siirt Fıstık Çalıştayı'na katılarak, 30 bin ton olan Siirt fıstığı verimini modern yetiştirme teknikleri ile 50 bin tona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Adana, lezzet festivaline çağırıyor
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, 6-8 Ekim’de düzenlenecek lezzet festivaline tüm Türkiye’yi davet ederek, “Adana Türkiye’nin lezzet başkentlerinden birisi. Yüzlerce Adana lezzetini aynı mekanda tatma imkanı olacak. Tüm Türkiye’yi bu fırsatı kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. Buyursunlar gelsinler, Adana lezzetlerini doya doya tatsınlar” dedi.
İlahiyat Fakültesi’nin yeni binasını hayırsever yaptıracak
Afyonkarahisar Valisi Doç.Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen hayırsever iş insanları Özcan ve Zeynep Başak Halaç tarafından yaptırılacak olan “AKÜ İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası” temel atma törenine katıldı.
Adana’nın Lezzet Festivali’ne İstanbul’da tanıtım
6-7-8 Ekim’de kapılarını açacak olan 7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin İstanbul'da düzenlenen basın toplantısına katılan Vali Yavuz Selim Köşger, herkesi lezzetin her çeşidinin yer alacağı festivale davet etti.
“Çine artık bizim için bir yuva"
Aydın'ın Çine ilçesinden Denizli'nin Buldan ilçesine atanan Kaymakam Turan Erdoğan için veda yemeği düzenlendi. Kaymakam Erdoğan, "Çok uzağa gitmiyorum, Buldan yakın bir ilçe, yolunuzun üzerinde. Bir çayımı içmeye gelirseniz beni şereflendirirsiniz" dedi.
“Her ilçemizi, her köyümüzü yeniden ayağa kaldıracağız”
Sorunların yerinde tespiti ve çözümü için hızlı bir tempoyla çalışmalarını ve ilçe gezilerini sürdüren Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, bugün de çeşitli ziyaret ve programlara katılmak üzere Samsat ilçesini ziyaret ederek, İlçe Kaymakamı Süleyman Bakan'dan ilçenin genel durumu, devam eden kamu yatırımları ve Samsat ilçesinde meydana gelen iki deprem ile Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilçenin imar ve inşa süreci ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
400 kınalı keklik daha doğaya kanat çırptı
Kınalı keklikleri doğa ile buluşturan Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, “Bugün 400, bugüne kadarsa toplam 3025 kınalı keklik Bilecik’in yamaçlarında doğaya kanat çırptı” dedi.
“Batman’ın lokomotif sektörü sanayi olacak”
Müstakil İş Adamlar Derneği (MÜSİAD) Batman şubesi tarafından düzenlenen 'Dost Meclisi Toplantısı'nın konuğu olan Batman Valisi Ekrem Canalp, iş insanları ile bir araya geldi.
'Taşkale Halısı' coğrafi işaret aldı
Karaman’da el sanatları içerisinde kendine has özellikleri ile önemli bir yere sahip olan ve Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından coğrafi işaret tescil başvurusu gerçekleştirilen Taşkale Halısı, Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı.
Sporda tanıştığı Zeynep’i makamında ağırladı
Denizli Valisi Ali Fuat Atik, pazar sporunda tanıştığı Zeynep Farah ve ailesini makamında ağırladı. Vali Atik, “En Büyük servetimiz evlatlarımız” dedi.
Garzan Ovası'nda sulanacak arazi iki katına çıkacak
Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, çiftçilere mercimek tohumu dağıtım töreninde Kurtalan’a müjde verdi. Hacıbektaşoğlu, “Projelendirilme aşamasında olan ‘Garzan Sulama Projesi’ ile 230 bin dekar alanın sulaması hedefleniyordu. Proje üzerinde yapılan iyileştirmelerle sulanacak arazi miktarı 400 bin dekara çıkarılacak” dedi.
Hakkari’de 2500 üreticiye 250 bin koyun verilecek
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari'nin hayvancılık bölgesi olduğunu belirterek, küçükbaş hayvan sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
Ballı Barajı 11 bin dekar alanı sulayacak
Erzincan Valisi Mehmet Makas, Ballı Barajı Derivasyon Tüneline Su Çevirme Törenine katıldı.