Arama
Arama Sonuçları
Üniversiteli gençlere ilk ders validen
Dumlupınar Üniversitesi'nde 2024-2025 Akademik Yılının ilk dersini Kütahya Valisi Musa Işın verdi. Vali Işın, üniversiteli gençlere "Mülki İdareler" konusunu anlattı.
Çorum Valisinden örnek talimat
Çorum Valisi Ali Çalgan'ın, nam-ı diğer Ali Baba'nın koruma ekibine trafik sakin de olsa ışıklara riayet edilmesi, gidilen yerlerde vatandaştan müsaade alındıktan sonra kendisi için yol açılması talimatı verdiği öğrenildi.
"Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette"
Tekstil fabrikalarının inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Valiliğimizin 6 tekstil fabrikası faaliyette. 2 bin insanımız istihdam ediliyor. 4 fabrika daha yapıyoruz" dedi.
"İHA'ların Kahramanmaraş'ta üretilmesi gibi hedeflerimiz var"
Uluslararası ve Liseler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışmaları ödül töreninde konuşan Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, "İnsansız Hava Araçlarının (İHA) burada üretilmesi gibi hedeflerimiz var. Buna yönelik girişimlerimiz devam ediyor" dedi.
"Allah milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın"
Pir Ahmet Efendi Kültür Festivali'ne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Allah ülkemizi, milletimizi erenlerin yolundan ayırmasın. Onların edeplerini erkânlarını çocuklarımıza aktararak yaşatmaya devam edelim inşallah. Biz hepsine minnettarız" dedi.
Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi
Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi.
Şanlıurfa’da görev yapıyordu: İstanbul’a bölge müdürü olarak atandı
İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, İletişim Başkanlığı İstanbul Bölge Müdürü olarak atandı.
Hayvancılık OSB ile 500 milyon liralık gelir
Kütahya Valisi Musa Işın, 820 dekarlık alan üzerinde kurulması planlanan Aslanapa Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi alanında inceleme yaptı. Hayvancılık OSB, kırsaldan göçün önüne geçerek, modern tesislerle yılda 500 milyon liralık gelir sağlayacak.
Zonguldak'ta kaçak maden ocaklarına geçit yok
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, kentte yapılan 167 denetimin ardından 96 kaçak maden ocağının kapatıldığı, 61 ton kaçak kömür ele geçirildiğini belirtti.
Üniversitenin güvenlik tedbirleri görüşüldü
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında Üniversite Güvenlik Koordinasyon Toplantısı yapıldı. Toplantıda öğrenci ve akademisyenlerine güvenliği için birçok tedbir istişare edildi.
"Diyarbakır annelerinin ızdırabını anlatan bir proje"
Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin dramını anlatan ‘Sesler ve Yüzler’ filminin gösterimine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Evlatları dağa kaçırılan ailelerin dertlerini, ızdırabını dile getirmiş. Toplumsal duyarlılık oluşturacak bir proje" dedi.
Şanlıurfa'da suça yer yok
Şanlıurfa’da güvenlik güçleri şok uygulamalarına devam ediyor. Hafta sonunda da alkol ve uyuşturucu denetimi yapan emniyet ve jandarma ekipleri vatandaşlardan tam not aldı.
Eski Vali Ahmet Kara hayatını kaybetti
Eski Çorum ve Kars Valisi Ahmet Kara, 71 yaşında hayatını kaybetti.
743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri devam ediyor
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolu dolu devam ediyor. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından Yörükler ve Türk beylikleri geldi.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Ayanis Kalesi'ne kazı evi desteği
Ayanis Kalesi'nde yapımı devam eden kazı evinde inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Ayanis Kalesi'nde 35 yıldır kazı yapan ekibe destek olmak ve onlara daha iyi bir yaşam alanı oluşturmak için kazı evi yaptık" dedi.
Hayme Ana kabri başında dualarla anıldı
Kütahya Valisi Musa Işın, 743. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’ne katıldı. Program kapsamında Vali Işın, Hayme Ana’nın kabrini ziyaret ederek, dua etti.
Karakeçili'deki festival coşkusu sürüyor
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği, büyük bir coşku ve katılımla başladı.
"Sivas pehlivanlar diyarıdır"
55. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası'nı izleyen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "İlimiz pehlivanlar diyarı olarak anılmaktadır. Sivas, güreş sporunda 2 bin 298 lisanslı sporcuyu geleceğe yeni şampiyonlar hazırlamak için yetiştirmektedir" dedi.
Sahipsiz hayvanlar için önemli kararlar alındı
Kütahya Valisi Musa Işın, Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği Meclis Toplantısı’na başkanlık etti. Toplantında sahipsiz hayvanlarla ilgili yapılacak çalışmalar, yeni bakımevlerinin inşası ve yaşam alanlarının tahsisi konularında önemli kararlar alındı.
Simav'a 300 kişilik öğrenci yurdu yapılıyor
Simav'da yapılacak 300 kişilik öğrenci yurdunun temel atma törenine katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Öğrencilerimizin yurtlardaki yaşamını kolaylaştırmak ve buradaki konforlarını muhafaza etmek adına elimizden gelen tüm gayreti yapacağız" dedi.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
Balamir Gündoğdu'ya Bakan Yerlikaya'dan önemli görev
Balamir Gündoğdu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği’ne atandı.
"Adıyaman'ı olası afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz"
Kentsel Dönüşüm Alanı'nda inceleme yapan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, "Kentsel dönüşümle şehrimize sağlam ve güvenli konutlar inşa ediyor, kentimizi olası afetlere karşı daha dirençli hale getiriyoruz" dedi.
"1 milyon fidanı ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız"
Fidanlık alanında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Fidanlık alanımızda şu anda 850 bini meyve olmak üzere 1 milyon 250 bin fidanımız büyüyor. Bu fidanlarımızı yetiştirip ilimizin bereketli topraklarıyla buluşturacağız" dedi.
Vali Musa Işın, değerlendirme toplantısı yaptı:
Kütahya Valisi Musa Işın başkanlığında İstişare ve Değerlendirme Toplantı yapıldı. Vali Işın, "İlimizdeki problemlerin çözümü noktasında hangi aşamadayız, kim ne yaptı, hangi kurum üzerine düşen vazifeleri yerine getirdi bunları ele alacağız" dedi.
"Gazze'deki zulme sadece aziz Türk milleti ses çıkarıyor"
"Gazze'nin sesi olmak için meydanlardayız" yürüyüşüne katılan Kütahya Valisi Musa Işın, "Bu zulme sadece aziz Türk milleti ses çıkarıyor. Eğer bugün İslam alemi birlik olsaydı, bu zulme karşı cesaret gösterseydi, bu zulmü yapamazlardı" dedi.
"Hakkari'de köy yollarının ulaşım konforunu arttıracağız"
Hakkari Vali Yardımcısı/İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Otluca köyünde devam eden yol asfaltlama çalışmalarını denetleyerek, köy yollarını konforlu hale getirmeye çalıştıklarını belirtti.
Kütahya'da 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak
Kütahya Valisi Musa Işın, kentte kırsal kalkınma projelerinde tüm etapların rekorunun kırıldığını belirterek, "2024 yılı çağrı döneminde toplam 150 milyon TL değerindeki 103 projeye, 75 milyon TL hibe sağlanacak" dedi.
"Kütahya güzel insanlarla dolu bir il"
Sekiören Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret eden Kütahya Valisi Musa Işın, "Böyle bir ilde görev yaptığım için kendimi şanslı ve mutlu addediyorum. Kütahya güzel insanlarla dolu bir il, Allah bu güzel insanlara güzel hizmetler yapmayı nasip etsin" dedi.