Arama
Arama Sonuçları
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Özarslan: Asil kanımıza uyuşturucu karışmasına izin vermeyeceğiz
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, "Yüce Türk milletinin damarlarındaki akan asil kana uyuşturucu illetinin karışmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.
Edirne Gülü doğduğu topraklarda yeniden hayat buluyor
Kâtip Çelebi’nin Cihannüması’nda gül bahçelerini övdüğü Edirne’de gül üretiminin artırılması amacıyla “Gül ve Gülcülük” akademik olarak ele alındı.
Nevruz Bayramı kutlu olsun!
Bolu Valisi Erkan Kılıç, baharın müjdecisi Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ) Kültür Merkezinde düzenlenen açık hava programına katıldı.
"Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalı"
Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli'ne katıldı. Panalde konuşan Vali Şahin, "Türkiye’de kadınların iş hayatına atılmasının önündeki en büyük engellerinden birisi de kreş-gündüz bakım evi konusudur. Hedefimiz kadınlarımızın anne olmasının önündeki engelleri kaldırmak. Kadınlarımız hem anne hem de iş hayatına dâhil olmalılar" dedi.
Batman'da dev aydınlatma projesi
Türkiye’de bir ilk olan 5 bin 500 metrelik dev led aydınlatma projesinin lansmanını Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp gerçekleştirdi.
"Selçuklu başkenti Konya, ilmin cazibe merkezi oldu"
Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Türkiye Selçukluları Konya Hanedan Türbesindeki Naaşların Tanzimi Projesi” panelinde konuştu. Projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Özkan, "Selçuklu sultanlarının ilimle, irfanla yoğrulmuş olmaları nedeniyle Selçuklu başkenti Konya, ilminin cazibe merkezi olmuştur" dedi.
"Pırlanta gibi gençlerimiz geçmişinden güç alacak"
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, “Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi” kapsamında düzenlenen “Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov” paneline katıldı. Vali Makas, "Pırlanta gibi gençlerimiz, geçmişinden güç alacak ve geleceğe daha emin adımlarla yürüyecek" dedi.
"Depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor"
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 1939 Erzincan Depremini Anma Programı ve Yerelde Afet İletişim Paneli'ne katıldı. Vali Aydoğdu, "Biz madem depremden kaçamıyoruz. O zaman depremle yaşamayı mutlakla öğrenmemiz gerekiyor" dedi.
“Medya duyurmazsa sesimizi kimse duymaz”
Gaziantep, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ve TİMBİR işbirliği ile düzenlenen Sivil Toplum Medya’ buluşmalarına ev sahipliği yaptı. Vali Kemal Çeber, “Biz ne kadar bağırırsak bağıralım medya duyurmazsa boş. Sesimizi kimse duymaz” dedi.
“Deprem gerçek hazırlık esas”
Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa-Niksar 1942 Depremi Anısı etkinlikleri kapsamında düzenlenen panele panelist olarak katıldı. Vali Hatipoğlu, “Deprem gerçek hazırlık esastır” dedi.
Sinop Lakerdası için festival düzenlendi
Türkiye’de ilk deniz ürünü olarak coğrafi işaret ile tescillenen Sinop Lakerdası’nın tanıtımı amacıyla 4. Lakerda Festivali düzenlendi. Festivale katılan Vali Dr. Mustafa Özarslan, emeği geçenlere teşekkür etti.
Bal üreticilerine kovan desteği
Bitlis Güroymak Kaymakamı Mehmet Zahid Uzun, DAP Bölge Kalkınma İdaresi’nin desteğiyle 16 arıcıya 480 kovanın dağıtım törenine katılarak, bal üreticilerine bereketli kazançlar diledi.
Erzincan’da ‘Deprem ve Yaşamak’ paneli
‘Deprem ve Yaşamak’ panelinde konuşan Erzincan Vali Vekili Mehmet Deniz Arabacı, hangi meslek dalında olursa olsun yapılan tüm işlerin dürüstçe yapılmasının önemini vurguladı.
Dünya arıcılığının geleceği Muğla’da konuşuldu
15 -19 Kasım 2022 tarihlerinde 4 gün süren 7. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresine 14 ülkeden yaklaşık 3000 kişi katıldı.
Mardin’de Uluslararası Bulgur Festivali
Mardin’de bu sene ilki düzenlenen "Uluslararası Bulgur Festivali’ çeşitli etkinliklerle başladı.
8-16 Ekim’de Sur sokaklarında şenlik var
Geçmişte adı terörle, şimdilerde ise festival ve şenliklerle anılan Diyarbakır Sur’da düzenlenen ‘Sur Kültür Yolu Festivali’ yarın başlıyor. Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, “Festival hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Tüm Türkiye’den vatandaşlarımızı unutamayacakları anlar biriktirmek için Sur’a ve festivalimize bekliyoruz” dedi.
Arıcılara hibe kovan dağıttı
Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, yüzde 70 hibe destekli arıcılık destekleri programı kapsamında 25 arıcıya 625 arı kovanı, 25 güneş paneli, 25 arıcı çadırı ve 25 mini buzdolabı dağıttı.
Karavan Turizmi Zirvesi
Kastamonu’nun karavan turizmi potansiyeline ışık tutmak amacıyla düzenlenen Karavan Turizmi Zirvesi’nin açılışına katılan Vali Avni Çakır, “Amacımız Kastamonu’yu karavan turizminin en önemli merkezi yapmak" dedi.
Dünyanın en meşhur timsahı Aksaray’ı seçti
Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu. Eren Holding’in güneş panelleri ve tekstil alanındaki 350 milyon dolar tutarındaki iki ayrı yatırımı ile Aksaray Sultanhanı Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin 500 kişiye iş imkanı sağlayacağını açıkladı.
Göbeklitepe'de metaverse ve yapay zeka etkinliği
Şanlıurfa'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Göbeklitepe'de "Tarihin Sıfır Noktasından, Tarihin Dönüm Noktasına" yapay zeka ve metaverse etkinliği düzenlendi.