Arama
Arama Sonuçları
"Şeker fabrikası ilçemizin kalkınmasına katkı sağlıyor"
37. Dönem Şeker Pancarı Alım Kampanyasına katılan Van Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, "İlçemizde tarımın öncüsü ve tarıma dayalı ilk sanayi kuruluşlarından olan Türkşeker Erciş Şeker Fabrikası ilçemizin kalkınmasından büyük katkı sağlamaktadır" dedi.
QR kodunu okut, Sinop'u değerlendir
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın talimatlarıyla hayata geçirilen Memnuniyet Anketi örnek oluyor. Proje sayesinde Sinoplu vatandaşların, QR kod okutup aldıkları hizmeti değerlendirme imkanı bulduğunu ifade eden Vali Özarslan, "Lütfen, QR kodunu okutunuz ve karnemizi veriniz. Gayemiz: Sizlere güler yüzlü, hızlı ve kaliteli bir kamu hizmeti vererek, yaşamınızı kolaylaştırmaktır" dedi.
Köylerdeki talepleri dinleyip, çalışmaları denetledi
Batman Beşiri Kaymakamı Muhammed Yılmaz, bir günde 6 köyü ziyaret ederek, hem talepleri dinledi hem de çalışmaları denetledi.
"Öğrencilerimizin güvenliği öncelikli konumuz"
Trafik Güvenliği Eğitimine katılan Malatya Yazıhan Kaymakamı Osman Kurt, "Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okullarına ve evlerine ulaşmaları bizler için öncelikli bir konudur" dedi.
"300 milyon liralık yatırım için son aşamaya geldik"
Şehit Mehmet Ali Kaya Kapalı Spor Sahasının açılışına katılan Hakkari Valisi Ali Çelik, geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığı ziyarette güzel müjdeler aldıklarını belirterek, "Yaklaşık 300 milyon liralık bir yatırımı Hakkari’ye kazandırmak için bir gayretimiz oldu ve son aşamaya geldi" dedi.
Vali Özkan, Konya'ya veda etti
Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliği'ne atanan Konya Valisi Vahdettin Özkan, törenle kente veda etti. Vali Özkan, "Konya’ya hizmet etmek benim için büyük bir şerefti" dedi.
Siirt'teki "Işık Hadisesi" hava engeline takıldı
Siirt'in Tillo ilçesinde her yıl 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde gerçekleşen Işık Hadisesi, bu sene hava muhalefeti nedeniyle izlenemedi.
Sinop'ta yangınlar artınca eğitim seferberliği başlatıldı
Sinop Valisi Mustafa Özarslan, kentte meydana gelen yangınların artmasından dolayı eğitim seferberliği başlattı. Vali Özarslan, "Geçen sene 13 olan orman yangını sayımız bu sene 40 oldu. Geçen sene 25 olan ahşap yapılı konutlardaki yangın sayımız bu sene 27 oldu" dedi.
"Karabük'teki eğitim başarısını üst seviyelere taşıdık"
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Eğitim Kenti Karabük Projesi sayesinde eğitimdeki başarı grafiğini daha üst seviyelere taşıdıklarını belirterek, "2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı’na Eğitim-Kenti Karabük Projesi ile yeni hedeflerle başlıyoruz" dedi.
Kaymakam traktörle fasulye hasadı yaptı
Gümüşhane Kelkit Kaymakamı Kadir Algın, coğrafi işaretli Kelkit şeker fasulyesi hasadına katıldı. Üreticilerle sohbet eden Kaymakam Algın, daha sonra da traktöre binerek, fasülye hasat etti.
"Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz"
Ali Dağı'nda düzenlenen Orman Yangını Saha Tatbikatı'na katılan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Yarın afet olacak gibi hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Her çeşit afete hazırlıklı olabilmek için arkadaşlarımız sürekli teyakkuz halindeler" dedi.
"Dilucu Şehitleri Anıtı" törenle açıldı
Iğdır'da, 2015 yılında PKK terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan 13 polis için 'Dilucu Şehitleri Anıtı' açıldı.
Emre Zafer
Ulaş Kaymakamı
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Başarılı öğrenci ve öğretmenler BİGEP ile ödüllendirildi
BİGEP kapsamında 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında başarı sağlayan öğrenci ve öğretmenler ödüllendirildi. Tören öncesi bir değerlendirme yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, geçen yıl uygulanmaya başlanan BİGEP’in bu yıl daha da genişletilerek yaygınlaştırılacağını kaydetti.
Menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasat başladı
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasadın başladığını belirterek, "Bu yıl yaklaşık 7 bin civarında menengiç ağacına 21 bin göz aşılama yapıldı. Ciddi bir Antep fıstığı üretim kapasitesine ulaştık" dedi.
Mülki idare amirleri, öğrencileri yalnız bırakmadı
Uzun yaz tatilinin ardından ilk ders zili bugün çaldı. 1.2 milyon öğretmen ve 20 milyonu aşkın öğrenci bugün ders başı yaptı. Mülki idare amirleri de öğrencilerin okul heyecanına ortak oldu.
"Diyarbakır annelerinin ızdırabını anlatan bir proje"
Çocukları dağa kaçırılan Diyarbakır annelerinin dramını anlatan ‘Sesler ve Yüzler’ filminin gösterimine katılan Van Valisi Ozan Balcı, "Evlatları dağa kaçırılan ailelerin dertlerini, ızdırabını dile getirmiş. Toplumsal duyarlılık oluşturacak bir proje" dedi.
Şanlıurfa'da suça yer yok
Şanlıurfa’da güvenlik güçleri şok uygulamalarına devam ediyor. Hafta sonunda da alkol ve uyuşturucu denetimi yapan emniyet ve jandarma ekipleri vatandaşlardan tam not aldı.
"Şehzadeler şehri Manisa’mızın kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun"
8 Eylül Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü çeşitli programlarla kutlandı. Vali Enver Ünlü, "Şehzadeler şehri Manisa’mızın, küllerinden yeniden doğan Manisa, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlu olsun" dedi.
743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri devam ediyor
Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen 743. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri dolu dolu devam ediyor. Festivale Türkiye’nin dört bir yanından Yörükler ve Türk beylikleri geldi.
"Keyfiyeler giyildi, 743 yıllık gelenek başladı"
743.Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri başladı. Şenliğin açılışında konuşan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, "Keyfiyeler giyildi, 743 yıllık gelenek başladı. Şanlı tarihimizin manevi coşkusuyla, Ecdad topraklarındayız" dedi.
Sünnet şöleninde çocuklar doyasıya eğlendi
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği Sünnet Şölenine katılarak çocuklarla buluştu.
Vali Bingöl, duyurdu: Personel alımı yapılacak
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, İŞKUR tarafından noter kurasıyla personel alımı yapılacağını açıkladı.
Vali, gökyüzündeki görsel şölene herkesi davet etti
Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye şampiyonası Erzincan'da başladı. Paraşütçülerin gökyüzünü renklendirdiği şampiyonanın açılışında konuşan Vali Hamza Aydoğdu, "Gökyüzündeki bu görsel şölene tüm hemşehrilerimiz davetlidir" dedi.
Hayme Ana kabri başında dualarla anıldı
Kütahya Valisi Musa Işın, 743. Hayme Ana’yı Anma ve Göç Şenlikleri’ne katıldı. Program kapsamında Vali Işın, Hayme Ana’nın kabrini ziyaret ederek, dua etti.
Eğitim hayatına adım atan öğrencileri yalnız bırakmadı
Iğdır Valisi Ercan Turan, Uyum Haftası kapsamında okula başlayan öğrencileri yalnız bırakmadı. Öğrencilere hediyeler veren Vali Turan, "Eğitim hayatına ilk adımlarını bugün atan öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
1 kilo Sason balı 300 bin liraya satıldı
Sason Bal, Ceviz, Çilek ve Yayla Festivali'ne katılan Batman Valisi Ekrem Canalp, stantlarda yer alan Sason balını inceledi. Festivalde 1 kilogram organik Sason balı, açık artırmayla 300 bin liraya satıldı.
5 milyon bütçeli şenlikte kamu kaynağı kullanılmadı
Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 30’uncusu düzenlenen Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği’nde ata sporları, gelenek ve göreneklerin temsil edildiği etkinliklerde büyük coşku yaşandı. 5 milyon bütçesi olan ve kamu kaynağı kullanılmadan gerçekleştirilen şenlikte Ertuğrul Gazi ve atalarımız anıldı.
Karakeçili'deki festival coşkusu sürüyor
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği, büyük bir coşku ve katılımla başladı.