Arama
Arama Sonuçları
Mersin'den Gaziantep'e 2 saat 15 dakikada gidilecek
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin-Adana-Gaziantep arasında toplam uzunluğu 310,5 km olan Hızlı Tren Hattı projesini inceledi. Vali Pehlivan, "Mevcut durumda 361 km olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası hızlı tren projesinin tamamlanması ile 310,5 km’ye düşecek ve 6 saat 23 dakika olan seyahat süresi 2 saat 15 dakikaya inecek" dedi.
QR kodunu okut, Sinop'u değerlendir
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan'ın talimatlarıyla hayata geçirilen Memnuniyet Anketi örnek oluyor. Proje sayesinde Sinoplu vatandaşların, QR kod okutup aldıkları hizmeti değerlendirme imkanı bulduğunu ifade eden Vali Özarslan, "Lütfen, QR kodunu okutunuz ve karnemizi veriniz. Gayemiz: Sizlere güler yüzlü, hızlı ve kaliteli bir kamu hizmeti vererek, yaşamınızı kolaylaştırmaktır" dedi.
İzmir'in dağları yeniden yeşillenecek
İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'da yangından zarar gören alanların yeniden yeşillendirileceğini belirterek, "Yanan tüm alanı mart ayına kadar 1 milyon 100 bin fidan ile ağaçlandıracağız" dedi.
Kırşehir'e atanan Vali Demiryürek, göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırşehir'e atanan Vali Murat Sefa Demiryürek, görevine başladı. vali olarak atanmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Vali Demiryürek, "İnsanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacak" dedi.
Edirne'nin asırlık eserleri ihya ediliyor
Edirne Valisi Yunus Sezer, kentte yer alan tarihi alanlarda inceleme yaptı. Vali Sezer, 3 noktada ihya çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
"Gençlerimizle gurur duyuyoruz"
Drone Şampiyonası 2. Etap Yarışmaları ödül törenine katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, "Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Onlar hem mavi vatanın hem gök vatanın hem ana vatanımızın geleceğine yönelik hepimizin umutlarını çok daha fazla arttırıyor" dedi.
Vali, okunu en uzağa atmak için yay gerdi
Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Şampiyonası'nın açılışına katılan Erzincan Valisi Dr. Hamza Aydoğdu, okunu en uzağa atmak için yay gerdi.
Türkiye'nin en büyük şantiyesinde 16 bin konut yükseliyor
Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, 16 bin 467 deprem konutunun yapıldığı İndere bölgesinde inceleme yaptı. Alanı gezen Vali Varol, "Türkiye'nin tek noktadaki en büyük şantiye alanı burası" dedi.
Büyük Palandöken Tabyası gün yüzüne çıkarılacak
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin verdiği talimatların ardından kentte bulunan tabyalar gün yüzüne çıkıyor. Bu kapsamda 1888-1896 yılları arasında yapılan Büyük Palandöken Tabyası'nın gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar başladı.
Çelik Kubbe’nin gurur kaynağı SİPER Ürün-2 atışı başarıyla yapıldı
Çelik Kubbe’nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı gücü SİPER Ürün-2 sistemi, Sinop'ta atışını başarıyla gerçekleştirdi.
Şanlıurfa'nın ağaçları tescillenecek
Fıstık hasadına katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte 45 milyon fıstık ağacının olduğunu ve asırlık fıstık ağaçlarının tescilleneceğini belirtti.
Azerbaycan'dan, Kahramanmaraş'a okul desteği
6 Şubat depremlerinin ardından Azerbaycan Devleti tarafından Kahramanmaraş'a yaptırılan Haydar Aliyev İlkokulu’nun açılışı yapıldı. Açılışa katılan Vali Mükerrem Ünlüer, "Dost ve kardeş ülkemiz Azerbaycan Devleti de depremin ilk anlarından itibaren devletimiz ve milletimizin yanında oldu" dedi.
Özbekistan Fahri Konsolosluğu Trabzon’da açıldı
Özbekistan Trabzon Fahri Konsolosluğu'nun açılış törenine katılan Vali Aziz Yıldırım, "Türkiye ile Özbekistan tarihi ve kültürel bağlarla birbirine sıkı sıkıya bağlı iki kardeş ülkedir" dedi.
Eski Vali Ahmet Kara hayatını kaybetti
Eski Çorum ve Kars Valisi Ahmet Kara, 71 yaşında hayatını kaybetti.
Süper Vali Yazıcıoğlu’nun, ölüm yıl dönümünde oğlundan duygulandıran paylaşım
Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, babasının ölüm yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir yazı paylaştı. Başkan Yazıcıoğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda özlemini dile getirdi.
Mezopotamya'nın kalbi Hasankeyf'te festival coşkusu
Mezopotamya'nın kalbi, medeniyetin beşiği, tarih kokan Hasankeyf'te bu yıl 4.sü düzenlenen Su, Doğa Sporları ve Turizm Festivali dolu dolu başladı.
93 yaşındaki Latif amcanın hayır duasını aldı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 93 yaşındaki Latif Ural'ı ziyaret ederek, hayır duasını aldı.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Vali, gökyüzündeki görsel şölene herkesi davet etti
Orkut Baysal Yamaç Paraşütü XC Open Gençler/Büyükler Türkiye şampiyonası Erzincan'da başladı. Paraşütçülerin gökyüzünü renklendirdiği şampiyonanın açılışında konuşan Vali Hamza Aydoğdu, "Gökyüzündeki bu görsel şölene tüm hemşehrilerimiz davetlidir" dedi.
İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?
İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?" konusunun çok merak edildiğini belirterek, "İstanbul’umuzdaki okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi. En güvenli mekânlar okullarımız" dedi.
Karakeçili'deki festival coşkusu sürüyor
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği, büyük bir coşku ve katılımla başladı.
Yurtta 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte kutlamalar başladı. Valilikler tarafından hazırlanan programlar ile vatandaşlar Büyük Zafer'in 102'nci yılını coşkuyla kutladı. Mülki idare amirleri de kutlama programlarına katılarak, Atatürk anıtlarına çelenk koydu.
Cüneyd Altıparmak'ın acı günü
MİA Haber Hukuk Danışmanı, Star Gazetesi Yazarı ve TİMBİR Genel Başkan Vekili Av. Cüneyd Altıparmak'ın babası Emekli Öğretmen Ömer Faruk Altıparmak hayatını kaybetti.
Şanlıurfa Valisi Şıldak'tan müjdeli haber
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde inşaat çalışmalarında sona gelinen Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’ndaki çalışmaları denetledi. Kampüsün kısa sürede tamamlanacağını söyleyen Vali Şıldak, "İlimizdeki öğrenci yurt kapasitemiz 6 binin üzerine çıkıyor" dedi.
Vali Kumbuzoğlu, Yusuf Dikeç pozu verdi
Yaz Spor Okulları’nı ziyaret eden Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları'nda atış şekliyle gündem olan Yusuf Dikeç'in pozunu verdi.
Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti
Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.
Vali ve kaymakam, 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi
Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve Ayancık Kaymakamı Ahmed Çelik, Akgöl, Saray Gölü ve İnaltı Mağarası arasında oluşturulan 7 parkurlu Eko Turizm Rotası'nı gezdi. Vali Özarslan, "Eko Turizm rotalarımız, Sinop için kaldıraç olacak" dedi.
Vali, Bilecik semalarında uçuş yaptı
“Take Off Bilecik” yamaç paraşütü etkinliğine katılan Bilecik Valisi Şefik Aygöl, başarılı bir tandem (ikili) uçuşu yaptı.
Vali Demirtaş, Emniyet Genel Müdürü oldu
Resmi Gazete'de yeni atamalar yayımlandı. Emniyet Genel Müdürlüğüne Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Valiliğine ise Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız atandı.
Önce karpuz topladı, sonra ikram etti
Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karadağ’ın volkanik eteklerinde geleneksel ata tohumlarıyla yetiştirilen Ortaoba Karpuzu'nun hasadına katıldı. Üreticilerle birlikte karpuz toplayan Vali Sarıibrahim, daha sonra kestiği karpuzu vatandaşlara ikram etti.