Arama
Arama Sonuçları
Burdur'un ilk kadın valisi göreve başladı
19 Eylül 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Burdur Valisi olarak atanan Vali Tülay Baydar Bilgihan görevine başladı.
Kırşehir'e atanan Vali Demiryürek, göreve başladı
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Kırşehir'e atanan Vali Murat Sefa Demiryürek, görevine başladı. vali olarak atanmaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Vali Demiryürek, "İnsanı merkeze alan, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü bir yönetim olacak" dedi.
Vali Özkan, Konya'ya veda etti
Valiler Kararnamesi ile Manisa Valiliği'ne atanan Konya Valisi Vahdettin Özkan, törenle kente veda etti. Vali Özkan, "Konya’ya hizmet etmek benim için büyük bir şerefti" dedi.
"Bu proje, tarımsal üretim potansiyelini artıracak"
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler İle Araziler Taçlanıyor "TABİAT KARABÜK" Projesi Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Vali Mustafa Yavuz, "Bu proje, ilimizin tarımsal üretim potansiyelini artırarak hem üreticilerimize hem de ülkemizin milli ekonomisine katkılar sağlayacak" dedi.
Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı
Biga'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutladıklarını ifade eden Kaymakam Ercan Kayabaşı, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, onların bıraktığı bu kutlu mirasa sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
"Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent"
Çeltik Tarla Günü etkinliğine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Edirne, çeltik üretiminde lokomotif kent ve kentte üreticilerimiz tarafından bilinçli tarım yapılıyor" dedi.
Bursa'nın kurtuluşu coşkuyla kutlandı
Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıl dönümü, şehirde coşkuyla kutlandı.
Menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasat başladı
Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, menengiç ağaçlarına aşılanan Antep fıstığında hasadın başladığını belirterek, "Bu yıl yaklaşık 7 bin civarında menengiç ağacına 21 bin göz aşılama yapıldı. Ciddi bir Antep fıstığı üretim kapasitesine ulaştık" dedi.
Eski Vali Öztürk'ten çarpıcı ve düşündürücü bir yazı
Emekli Vali Orhan Öztürk, "Hayvanın insanlığı ve insanın hayvanlığına dair" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Çarpıcı ve düşündürücü ifadelerin yer aldığı yazıda, önemli anekdotlar da yer aldı.
Yurtta 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte kutlamalar başladı. Valilikler tarafından hazırlanan programlar ile vatandaşlar Büyük Zafer'in 102'nci yılını coşkuyla kutladı. Mülki idare amirleri de kutlama programlarına katılarak, Atatürk anıtlarına çelenk koydu.
Manisa'da tarım arazileri sular altında kaldı
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle sergide kurumaya bırakılan üzümler ve birçok tarım arazisi sular altında kaldı. Vali Enver Ünlü, mağduriyetlerin hızlıca giderilmesi için hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını belirtti.
Debisi düşen Tunca Nehri'ni inceledi
Edirne Valisi Yunus Sezer, kuraklık nedeniyle debisi düşen Tunca Nehri'nde incelemede bulundu.
Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Vali Demirtaş, Bursa'ya veda etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları ile Emniyet Genel Müdürlüğüne atanan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, hem Bursalılara hem de mesai arkadaşlarına veda etti.
"Gitmediğin yer senin değildir" dedi ve bütün köyleri ziyaret etti
Sivas'ın Divriği Kaymakamı Resul Tutay, "Gitmediğin yer senin değildir" anlayışıyla başlattığı köy gezileri kapsamında ilçeye bağlı 105 köyü ve mezrayı ziyaret etti, sorun ve talepleri yerinde dinledi.
"Kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan mutluluk duyuyorum"
2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 3. Toplantısı Tokat Valisi Abdullah Köklü başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Köklü, "Tokat’a atanmaktan ve kadim şehir Tokat’ta görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.
Delegelerin torunları Erzurum'da bir araya geldi
Erzurum Kongresi'nin 105. yıldönümü dolayısıyla kongre delegelerinin torunları Erzurum’da bir araya geldi.
Erzurum'da sel bir mahalleyi yıktı geçti!
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dün aksam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Otlu ilçesinde sel afeti yaşandığını belirterek, "10 evin ve 10 aracın hasar aldığını tespit ettik. Bunun dışında köy okulumuz ve üç lojman da sel felaketinden etkilendi” dedi.
Edirne'de yaşanan kuraklık nehirleri vurdu
Meriç Elektrik Santrali'nde inceleme yapan Edirne Valisi Yunus Sezer, "Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle nehir suyu bazı bölgelerde azalıyor. Buradaki suyun tutulması ile aşağılara az su gitmesi söz konusu değil. Mevcut nehirden ne akıyorsa aşağıya aynısı gidiyor, bir damla su burada kalmıyor" dedi.
Erzurum'da sel felaketi yaşandı
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, dün akşam saatlerinde şiddetli yağıştan etkilenen Pasinler ilçesi Pelitli köyünde incelemelerde bulundu. Vali Çiftçi, “Şu ana kadar 15 evin zarar gördüğünü bizzat kendim tespit ettim. Bunun dışında ahırlar, depolar ve zirai aletler de sel felaketinde zarar görmüş durumda. Epey bir maddi hasar gözüküyor" dedi.
Mülki idare amirlerinden 15 Temmuz mesajları
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mülki idare amirleri, mesajlar yayımladı. Yayımlanan mesajlarda birlik ve beraberlik vurgusu yapılarak, gazi ve şehitler anıldı.
Erzurum'da sağanak yağış sele neden oldu
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, selden etkilenen Tekman ilçesinde inceleme yaptı. Sahayı gezen Vali Çiftçi, "Sel dolayısıyla 4 kişi yaralandı, tarım arazileri ve evler zarar gördü. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor, en kısa zamanda yaraları sarılacağız" dedi.
Çalışmaları inceleyip, talimat verdi
Iğdır Valisi Ercan Turan, temizlenen kanal çalışmalarını yerinde inceledi. Vali Turan, aksaklıklara mahal verilmemesi için ilgili birimlere talimat verdi.
Şehidin oğluna Samsunspor forması hediye etti
Samsun Valisi Orhan Tavlı, şehit Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in oğlu Umut'un doğum gününü kutladı. Vali Tavlı, Umut'a üstünde adının yazdığı Samsunspor forması hediye etti.
"Hain emellerine ulaşamayacaklar"
Mardin'in Ömerli ilçesinde 37 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 16'sı çocuk, 6'sı kadın 30 kişi için anma töreni yapıldı. Törene katılan Vali Tuncay Akkoyun, "Bizler birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza verdiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle hiçbir güç, hiçbir bölücü terör örgütü hain emellerine ulaşamayacak" dedi.
15 bin dönüm arazi zarar gördü
12 kişinin hayatını kaybettiği anız yangının ardından Diyarbakır'a giden İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, "Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm arazi, Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilendi. Yangının çıkış sebebiyle ilgili cumhuriyet savcılığımız olaya el koymuş durumda" dedi.
Zonguldak’ın düşmandan kurtuluşunun 103. yılı kutlandı
Zonguldak'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılı münasebetiyle kentte törenler düzenlendi. Törene Vali Osman Hacıbektaşoğlu da katıldı.
Van'da sel felaketi: Onlarca hayvan telef oldu
Van Valisi Ozan Balcı, Saray ilçesinde meydana gelen sel bölgesinde inceleme yaptı. Vali Balcı, "100’e yakın küçükbaş hayvan telef oldu. Tarım arazileri sular altında kaldı. Hasar tespitinin ardından vatandaşlarımızın zararı karşılanacak" dedi.
Dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı sonrası meydana gelen sel nedeniyle dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü. Vali Mehmet Ali Özkan ve Kaymakam Furkan Nezir, bölgede inceleme yaptı.
Şiddetli yağmur tarım arazilerini perişan etti
Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde şiddetli yağmur nedeniyle zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulunarak, "Gerekli desteğin sağlanması yönünde elimizden geleni yapacağız. Çok geçmiş olsun" dedi.
Vali Çiçek, sporcularla bilek güreşi yaptı
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, ilçe ziyaretleri kapsamında çeşitli temaslarda bulunmak ve Erdemlerimizle Varız (ERVA) projesi kapsamında, Yahyalı Kaymakamlığı tarafından yaptırılan ERVA Spor Okulu’nun açılışına katılmak üzere Yahyalı ilçesini ziyaret etti.