Hedefi yükseltti, yeni hedef 3 milyon

Okullara 2 milyon kitap dağıtan ve yeni hedefi 3 milyona çıkaran Van Valisi Ozan Balcı, çocukların çantalarında kitap taşımasını ve elma kasasından da olsa bir kitaplığının olmasını istedi.


EN ZENGİN KÜTÜPHANELER VAN'DA

Van Valisi Ozan Balcı’nın katılımıyla düzenlenen törende yeni alınan TÜBİTAK kitapları okullara dağıtıldı.

Törende konuşan Vali Ozan Balcı, Kitap Van projesi kapsamında şimdiye 2 milyon kitap dağıtıldığını belirterek, yeni hedefin 3 milyon kitap olduğunu vurguladı.

Vali Ozan Balcı, yeni alınan 177 bin eserle birlikte en güzel ve nitelikli 412 bin TÜBİTAK kitabını ildeki kütüphanelere kazandırıldığını belirterek, Türkiye’de en çok ve kaliteli TÜBİTAK kitaplarına Van’ın sahip olduğunu söyledi.

Vali Ozan Balcı, “Çocuklarımız hayallerini gerçekleştirmeleri için nitelikli kitap okumalı. Biz kitapları sağladık. Hayata geçirdiğimiz proje eğitime, bilgiye, bilime, sanata, öğretmen ve öğrencilere verdiğimiz kıymettir” dedi.


HER ÇOCUĞUN ELMA KASASINDAN DA OLSA BİR KİTAPLIĞI OLMALI

Vali Balcı, “2 Milyon kitabı çocuklarımızla buluşturduk. Kütüphanelerimizi zenginleştirdik. Kitap hedefimizi 3️ milyona çıkarıyoruz. Okullarımızda 250 yeni kütüphane oluşturduk. Okul kütüphane sayımızı 300’e çıkarıyoruz. Her çocuğumuzun elma kasasından da olsa kitaplığı olmalı. Çocuklarımız çantalarında kitap taşımalı” diye konuştu.

Vali Balcı şöyle devam etti: “Okullarda 1 ders saati okuma saati olarak devam ediyor. İlçelerimize yaptırdığımız 11 adet bebek-çocuk kütüphanesi ocak ayı itibariyle hizmete giriyor. İlimize yeni bir il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz. Edremit ilçemize yeni bir kütüphane açtık. Kütüphane, kitap anlamında fiziksel altyapı olarak Türkiye’ye örnek oluyoruz. www.kitapvan.gov.tr üzerinden 100 bin öğrencimize 130 bin kitap PTT aracılığıyla ulaştırıldı. Kitap okuma alışkanlığı çocuklukta kazanılır. En kıymetli vaktimizi kitap okumaya ayırmalıyız. Çünkü kitap okuyan çocukların hem hayalleri geniş oluyor, hem de başarılı oluyorlar. Kendimizi yenilemek, geliştirmek için kitap okumalıyız.”