KESME KADAYIF ÜRETİMİNİN ARTIRILMASINI KONUŞTULAR
Coğrafi
İşaret Tescil Belgeli Erzincan Kesme Kadayıfı ile ilgili olarak Vali Hamza
Aydoğdu başkanlığında 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Cem
Kamil Sağcan, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özger ve birim amirlerinin katılımıyla
toplantı düzenlendi.
Toplantıda,
Kesme Kadayıfının tanıtımı ve bilinirliğinin arttırılması için 3. Ordu, üniversite,
polis okulu, öğrenci yurtları, hastaneler ve kamu kurumu yemekhanelerinde haftada
bir gün menüye eklenmesi kararlaştırıldı.
MASAYI KESME KADAYIF SÜSLEDİ
Ayrıca
ildeki lokantacılarla da görüşülerek menülerinde Kesme Kadayıf bulundurmaları
istenecek.
Böylece Erzincan genelinde Kesme Kadayıf üretiminde verim artırılarak sektörün ekonomisine katkı sağlanacak.