Arka Sokaklar dizisine tepkiler dinmiyor

Arka Sokaklar dizisinde infaz ve koruma memurlarına yönelik sahne tepkilere neden oldu. İKOMDER üyeleri, gerçekle alakası olmayan sahnelerin yer aldığını belirleterek, dizi ekibinden özür istedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da dizinin ilgili sahnesine tepki gösterdi. Bakan Tunç, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapılacağını ifade etti.


İnfaz ve Koruma Memurları Derneği (İKOMDER) üyeleri, dizilerde ve filmlerde sürekli olumsuz ve gerçeklikle alakası olmayan sahnelerde yer aldıklarını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. İKOMDER son olarak Arka Sokaklar dizisinde yer alan bir sahnenin mesleklerini itibarsızlaştırmaya yönelik olduğunu belirterek, Arka Sokaklar dizisi ekibinden özür beklediklerini ifade etti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da dizinin ilgili sahnesine tepki gösterdi. Bakan Tunç, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma yapılacağını ifade etti.

İKOMDER: BU SAHNELER BİZLERİ DERİNDEN ÜZÜYOR

Konuyla alakalı İKOMDER tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bizler şanlı Türk Bayrağı olan üniformalarımız ile şerefiyle çalışıp kazandığı helal parayla evine giden kahraman infaz ve koruma memurlarıyız. İnfaz ve koruma memurları, dizilerde ve filmlerde gerçeklikle alakası olmayan şekillerde göstermek mesleğimizin itibarına, saygınlığına yapılan bir saldırıdır. Bizler vatanımızın, devletimizin, milletimizin her zaman yanında olan şerefli infaz ve koruma memurlarıyız. Bizler darbede, pandemide, depremde, sel ve tüm doğal afetlerde, ramazan ayında, bayramda seyranda her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olan infaz ve koruma memurlarıyız. İnfaz korumalara dizi ve filmlerde olumsuz sahnelerde yer verilmesi bizleri derinden üzmektedir. Ayrıca bizleri derinden üzen bir diğer husus ise, bu duruma ne Adalet Bakanlığı'nın ne de Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü'nün tepki göstermemesidir, engel olmamasıdır. Bizler bu vatanın öz ve öz evlatlarıyız. İnfaz ve koruma memurlarının itibarını sarsan, mesleğimize gerçeklikle alakası olmayan olumsuz bir sahnede rol veren Arka Sokaklar dizi ekibini, yönetmenini, yapımcısını, emeği geçen herkesi kınıyoruz. Arka Sokaklar dizisi ekibinden özür bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.


BAKAN TUNÇ: GEREKLİ SORUŞTURMA YAPILACAK

Arka Sokaklar dizisine bir tepki de Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan geldi. Bakan Tunç, "Bir Tv dizisinde Ceza İnfaz Kurumları'mızda görev yapan infaz koruma memurlarımızı karalamaya dönük, onları rencide edici sahnelerin yayınlanması kabul edilemez. Görevlerini kanun ve yönetmelikler çerçevesinde fedakarca çalışarak yerine getiren ceza infaz koruma personelimize yönelik gerçekleştirilen bu tür yayınlarla ilgili olarak gerekli idari ve hukuki inceleme ve soruşturmaların yapılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.


YILDIRIM: BUNA SANAT DİYENLERİ ÖZENLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da duruma tepki gösterdi. Yıldırım, "Devletinin emrinde görevini kahramanca ve onuru ile yerine getiren personelimizi, ilgi çekme çabasıyla kötü senaryoların konusu haline getirip bunun adına sanat diyenleri, devletin kurumlarını ve kamu görevlilerini milletin nezdinde yıpratmamak adına, özenli olmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.