Kütahya’da hayvancılık sektörünü modernleştirmek ve sürdürülebilir bir üretim modeli oluşturmak amacıyla Kütahya Valiliği öncülüğünde kurulması planlanan Organize Hayvancılık Bölgesi (OHB) yatırımı hakkında değerlendirme toplantısı yapıldı. Vali Musa Işın’ın başkanlığında, ilgili kurum yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda; organize hayvancılık bölgeleriyle ilgili genel bilgiler, Kütahya’da bu bölgeye neden ihtiyaç duyulduğu, Sincan Organize Hayvancılık Bölgesi'nin örnek modeli, yatırım için alternatif alanlar ve proje hedefleri masaya yatırıldı.
“SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM HEDEFLİYORUZ”
Projenin hedeflerini anlatan Vali Işın, "İnsan ve çevre sağlığını etkileyen olumsuzlukların bertaraf edilmesi, altyapı eksikliklerinin giderilmesi, modern ve planlı üretim imkanının sağlanması, sürdürülebilir, güvenilir ve katma değeri yüksek üretimi hedefliyoruz. Aynı zamanda, ilimizde hayvancılıkla uğraşan yaşlı nüfusun yerine kurulacak modern işletmelerle gençlerin sektöre ilgisini artırmayı amaçlıyoruz. Sincan Organize Hayvancılık Bölgesi başarılı bir model olarak ele alındı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaremiz ekiplerimiz gerçekleştirilen teknik gezide, Sincan OHB'deki yatırımları yerinde inceledi, Kütahya’da uygulanabilir adaptasyonları konusunda Sincan OHB yetkilileri ile istişareler yapıldı" diye konuştu.
YATIRIM İÇİN ALTERNATİF ALANLAR BELİRLENDİ
Toplantıda, Kütahya Organize Hayvancılık Bölgesi için belirlenen alternatif alanlar arasında Aslanapa, Altıntaş ve merkez ilçe yer aldı. Projenin genel hedefleri arasında; yatırıma hazır planlı işletme parselleri oluşturmak, doğal kaynakları koruyarak çevresel etkileri minimize etmek, çiftçilere modern hayvancılık teknikleriyle rehberlik etmek ve kalite standartlarına uygun yüksek üretim modeliyle gıda güvenliğine katkı sunmak bulunuyor.