"Kadın istihdamı öne çıkıyor"

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, tekstil fabrikalarını ziyaret etti. Vali Usta, "Bu ziyaretlerimde kadın istihdamının gözle görülür bir şekilde öne çıktığını gördüm. Hemşehrimize istihdam sağlayarak, şehrimizin büyümesine ve kalkınmasına önemli bir destek sunuyorlar" dedi.


Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Yeni Anka Tekstil, MDM GRUP Tekstil, Adakar Grup Tekstil, Emircan Grup Tekstil ve Tekstil Park içinde yer alan Bintem Tekstil ile Binsu Tekstil şirketlerini ziyaret etti, üretim atölyeleri gezdi.


EKONOMİYE KATKI

Firmalara teşekkür eden Vali Usta, "Bu ziyaretlerimde özellikle kadın istihdamının gözle görülür bir şekilde öne çıktığı şirketlerin, ilimizdeki işsizlikle mücadelede önemli bir role sahip olduklarını gözlemledim. İmalat ve üretim alanlarını gezip çalışanlarla sohbet etme fırsatı buldum. Firma yetkililerinden, üretim ve istihdam kapasiteleri hakkında detaylı bilgiler aldım. Bingöl'de üretim sektörüne sağladıkları değerli katkılar ve istihdam yaratma çabaları yanında, sundukları iş imkanlarıyla birçok hemşehrimize istihdam sağlayarak, şehrimizin büyümesine ve kalkınmasına önemli bir destek sunduklarını ifade ettim. Toplumsal sorumluluk anlayışıyla ülke ve ilimiz ekonomisine olan bu değerli katkıları için kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.