Yerlikaya: Bu Meclis tüm mazlum milletlere umut oldu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen "Valiler Buluşması"nda yaptığı konuşmada, "Bu Meclis, milletin var olma mücadelesini en zor şartlar altında yönetti. Meclisimiz sadece aziz milletimize değil tüm mazlum milletlere de umut olmuş bir Meclistir" dedi.


İçişleri Bakanlığı tarafından TBMM Tören Salonu'nda 81 ilin valisiyle birlikte 10 Ocak İdareciler Günü Programı gerçekleştirildi. Programa Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Sayın Numan Kurtulmuş da katıldı.

"BU ATEŞ TÜM YURDA YAYILDI"

Toplantının açılışında konuşan Bakan Yerlikaya, "Valilerimizin, mülki idare amirlerimizin ve tüm idarecilerimizin '10 Ocak İdareciler Günü'nü tebrik ediyorum. Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Valiler Toplantısı'nın birinci gününü gerçekleştirdik. Bugün de 81 il valisiyle birlikte 'Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir' sözünün tecelli ettiği Gazi Meclis'te bulunmanın onurunu yaşıyoruz. Bu Meclis, milletin var olma mücadelesini en zor şartlar altında yönetti. Meclisimiz sadece aziz milletimize değil tüm mazlum milletlere de umut olmuş bir Meclistir. Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, yüreği vatan aşkıyla yanan Mehmetçiklerimizin sevk ve idaresi, kurtuluş planları, Ankara'da yanan bağımsızlık ateşinin tüm yurda yayılması bu Meclisimiz sayesinde oldu" diye konuştu.


"TARİHİ BİR DERS VERDİK"

15 Temmuz'da milletin birlik ve beraberliğine kast eden FETÖ'cülerin ilk hedeflerinin başında Meclis'in geldiğini belirten Bakan Yerlikaya, "O gün Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde millet olarak istiklalimize ve istikbalimize canımız pahasına sahip çıktık. Türkiye'ye diz çöktürmeye çalışanlara tarihi bir ders verdik" ifadelerini kullandı.


KURTULMUŞ: MİLLETİN KARAR MERCİ

Programına katılan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ise TBMM'nin, Cumhuriyet'in kuruluşunda İstiklal Harbi'ni vermesi ve 15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çıkmasıyla iki kez "gazi" olduğunu ifade etti. Kurtulmuş, milli iradenin tecelligahı, milletin karar merci, demokrasinin merkezi olan TBMM'de valilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.