Öğretmen Akademisi’nin ilk dersi Vali Elban’dan

Milli Eğitim Bakanlığının öncülüğünde yürütülen ‘Öğretmen Akademisi İzmir’ başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in talimatıyla hayata geçirilen Öğretmen Akademisi’nin İzmir’de ilk konuğu İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban oldu.

Bakanlığın 15 pilot ilde uygulamaya koyduğu Öğretmen Akademisi dersleri kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Öğretmen Akademisi'nin açılışında İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, ilk derse katıldı. İzmir İktisat Kongre Merkezi'nde gerçekleşen 'Öğretmen Akademisi İzmir'in açılış programında Vali Süleyman Elban eğitimcilere seslendi.


ÖĞRETMENLİK SAMİMİYET MESLEĞİ

Vali Elban, “Geleceğimizi şekillendiren, planlayan, çocuklarımızı hayata hazırlayan sizlersiniz. Sizlerden beklentimiz çok yüksek. Yaptığınız işe renk katmak, ruh vermek ve çocuklara bir vizyon çizmek çok önemli. Öğretmenlik mesleği, samimiyet mesleği” dedi.

Vali Elban, “Samimi duygularla çocuklarımızı yarınlara hazırlıyorsunuz. Esas itibarıyla tüm milletlerin çabası, refah ve huzur içinde yaşamaktır. Bunun için birçok açıdan çok çalışmak zorundayız. Her iş, her meslek kendi içinde çok saygın çok itibarlı. Çocuklarımıza yaptığı iş her neyse onu en iyi şekilde yapmasını öğretmeliyiz. Yaptığı işle mutlu olması önemli. Bizim işimiz donanımlı insan yetiştirmek. Toplum olarak çocukları hayata hazırlamak ve onlara doğru değer yargıları vermek anlamında tutum ve davranışlar geliştirmeliyiz. Öte yandan insan yetiştirmek en zor iş. Burada önemli olan çabalamak, iyi niyet, samimiyet ve gayrettir” ifadelerini kullandı.


HAYATIN HER ALANINA DAMGASINI VURACAK

Yarının eğitim vizyonunda dijitalleşmenin hayatın her alanına damgasını vuracağını ifade eden Elban, Türkiye Yüzyılında dijital eğitim öğretim araçlarının tüm eğitim kurumlarında aktif olarak kullanılması gerektiğini ifade etti. Dijital eğitim araçlarının öğrenmeyi kolaylaştırıcı, öğrenciyi ve öğretmeni motive edici tüm özelliklerinden yararlanmanın hayati önem taşıdığını vurguladı.

Vali Elban, “Şu an dijital dönüşümün eşiğindeyiz. Ülke olarak bir an evvel teknoloji üretmeliyiz. Topyekûn ülke olarak bunu hedeflersek 4-5 yıl içinde teknoloji alanında dünya devlerini yakalayabiliriz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz. Okullarımızda da bu konuda çok hızlı yol alıyoruz. Bu anlamda İzmir'de önce öğretmenlerimize sonra öğrencilerimize yönelik kod okuryazarlığı eğitimlerine başladık. Haziran ayı sonuna kadar tüm çocuklarımıza bu eğitimi vermek istiyoruz. Elbette ki tüm öğrencilerimizi bu alanda istihdam edemeyiz ancak hepsine bu konuda fırsat eşitliği sunmalıyız. IT (Information Technology) alanında çalışacak çok elemana ihtiyaç var. Bu sektöre potansiyel insan kaynağı yetiştirmek istiyoruz. Bu dönüşümle birçok meslek yok olacak ancak birçok iş sahası da açılacak. Dijital dönüşümden önce biz insan dönüşümünü yapmalıyız. Onun için teknolojiye çok önem veriyoruz” dedi.