"Samsun çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip"

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı. Samsun'un yöresel lezzetlerini tadan Vali Tavlı, "Samsun; sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip" dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, protokol üyeleri ve sektör temsilcileri ile birlikte 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Samsun Gastronomi Tadım ve Tanıtım etkinliğine katıldı.

"ÖNEMLİ BİR ALTYAPIYA SAHİP"

Etkinlikte konuşan Vali Tavlı, Bafra Manda Kaymaklı Lokum, Bafra Pidesi, Çarşamba Pidesi, Terme Pidesi,  Yakakent Mantısı, Bafra Nokulu, Samsun Simidi, Samsun Kaz Tiridi, Çarşamba Kıvratması, Salıpazarı Kestane Balı gibi  coğrafi işaret tescilli tatları başta olmak üzere birçok yöresel lezzetiyle Samsun mutfağının sağlıklı, geleneksel, köklü ve çok yönlü bir mutfak kültürüne sahip olduğunu belirtti. Vali Tavlı, Samsun'un doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelinin yanında gastronomi turizmi anlamında da önemli bir altyapıya sahip olduğunu ifade etti.

BİRÇOK LEZZET İKRAM EDİLDİ

Etkinlikte misafirlere yöresel lezzetlerden Koyun Peyniri, Mantı, Pancarlı Ekmek, Salep, Nebiyan Fasulyesi, Dal Turşusu, Pıtıl, Şeker Pancarı Pekmezi, Kuşburnu Marmelatı, Acuk Ekşisi, Menemen, Fasulye Turşusu, Kıvratma, Keşkek, Fındık Ezmesi, Kestane Balı, Kestane böreği, Pekmezli Simit, Yoka Tatlısı, Baklalı Dolma, Katık Böreği, Pide, Dondurma, Nokul, Manda Kaymaklı Lokum, Manda Peyniri, Manda Yoğurdu, Manda Kaymağı, Kaz Tridi, Haluçka Çorbası, Lahana Çorbası, Tarhana Çorbası ikram edildi.