6 yöresel lezzet için coğrafi işaret başvurusu yapıldı

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle düzenlenen programa katılan Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, "Erzincan mutfağı ve yöresel tatları çok zengin. 6 yöresel ürünümüz için daha Coğrafi İşaret Tescil Belgesi müracaatında bulunduk" dedi.

Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu,  21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası münasebetiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katıldı. Türk mutfağının bütün güzelliklerinin, zenginliklerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen Türk Mutfağı Haftası kapsamında, Erzincan mutfağının, yöresel lezzetlerinin ve coğrafi işaretli tatların tanıtımı yapılacak.

"TÜM ÇABAMIZ BUNUN İÇİN"

Programda konuşan Vali Aydoğdu, "Biz geleneklerimizi, mutfağımızı, geçmişten gelen tarihimizi ne kadar yaşatırsak, gençlerimize ne kadar tanıtırsak, bunları geleceğe ne kadar taşırsak tarihimizi de o kadar korumuş oluruz. Bütün gayret ve çabamız bunun içindir. Erzincan mutfağı ve yöresel tatları çok zengindir. 6 yöresel ürünümüz için daha Coğrafi İşaret Tescil Belgesi müracaatında bulunduk. Bunlar; Yaprak Döner, Kasefe Tatlısı, Tandır Ketesi, Tava Leblebisi, Lüle Baklavası ve Sakı Elması'dır" ifadelerini kullandı.