Görevinden istifa edip, MHP'den aday adayı olmuştu

Adana Vali Yardımcılığı görevinden istifa edip, MHP'den Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı olan Huriye Küpeli Kan, yeniden mülki idare amirliği görevine döndü. Kan, yapılan son atamalarla Aydın’ın Nazilli ilçesine kaymakam olarak atandı.

Huriye Küpeli Kan, Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son atamalarla Aydın’ın Nazilli ilçesine kaymakam olarak atandı. Kan, Resmi Gazete’de yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile yeni görevine önümüzdeki günlerde başlayacak. 

İLÇEDE BİR İLK YAŞANACAK

Adana Vali Yardımcısıyken, 1 Aralık 2023 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için istifa eden Huriye Küpeli Kan, aday yapılmayınca görevine geri döndü. Kan, son yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile Nazilli Kaymakamı olarak atandı. Öte yandan Nazilli tarihinde ilk kez kadın bir kaymakam ilçede görev yapacak. Kan, önümüzdeki günlerde görevine başlayacak.


HURİYE KÜPELİ KAN KİMDİR?

Mersin’in Tarsus ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Tarsus'ta tamamladı. Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 2000 yılında Osmaniye'de kaymakam adayı olarak görevine başladı. Denizli Güney ve Bilecik İnhisar ilçelerinde kaymakam vekilliği yaptı. İlk kaymakamlık görevi ise Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde oldu. Buradaki görevinden sonra Batman’ın Hasankeyf ilçesinde iki yıl, Hatay’ın Altınözü ilçesinde bir yıl ve Adana’nın Karaisalı ilçesinde dört yıl kaymakam olarak hizmet verdi. 29 Nisan 2011 tarihinde Adıyaman iline Vali Yardımcısı olarak atandı. Ardından 13 Nisan 2012 tarihinde Kaynarca Kaymakamlığı'na getirildi. 2014 yılında Osmaniye Vali Yardımcılığı görevine, 1 Eylül 2018 tarihli kararname ile de Adana Vali Yardımcılığı görevine atandı.