"Bu tür afetlerin yaşanmaması için el ele verip çalışacağız"

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, selin vurduğu Pirahmet köyü ve Tekke Beldesinde inceleme yaptı. Talepleri dinleyen Vali Tanrısever, "Bu tür afetlerin yaşanmaması için devlet-millet el ele verip çalışacağız. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen yağışın ardından sel felaketinden etkilenen merkeze bağlı Pirahmet köyü ve Tekke Beldesinde incelemelerde bulundu. Vatandaşların taleplerini dinleyip yetkililerden bilgi alan Vali Tanrısever, afetin izlerinin bir an önce silinmesi ve gerekenlerin en kısa zamanda yapılması için talimat verdi.

"MUHTARIN ERKEN HABER VERMESİ ÖNEMLİYDİ"

Vali Tanrısever, "Geçtiğimiz hafta Tekke Beldesi ile Pirahmet köylerinde yoğun yağışların ardından oluşan sel felaketinin izlerini yerinde inceledik. Gördüğümüz kadarıyla Karayollarımız, Devlet Su İşlerimiz ve İl Özel İdaremiz selin ardından hemen müdahale etmişler. Herhangi bir can kaybımız olmadı. İki otomobilde hasar oluşmuş, iki eve de su girmiş. Onun dışında çok ciddi bir hasar olmaması sevindirici. Bundan sonra bu tür olağanüstü yağışlarda vatandaşların can ve mal kaybının olmaması için alınması gereken tedbirleri yerinde gördük. Devlet olarak biz elimizden geleni yapacağız, siz de vatandaş olarak tedbirlerinizi alacaksınız ve bu işi ortaklaşa çözeceğiz. Muhtarın erken haber vermesi bizi daha beter durumdan korudu. Muhtarımın şahsında tüm köye geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Bu tür afetlerin yaşanmaması için devlet-millet el ele verip çalışacağız. Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.