"Van, Türkiye’de yıldız gibi parlayacak"

Çuvuştepe Kalesi'ndeki kazı evi inşaatında inceleme yapan Van Valisi Ozan Balcı, "Van, bu bölgede ve Türkiye’de yıldız gibi parlayacak. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte canla başla çalışıyoruz" dedi.

Gürpınar Kaymakamı Yasin Erdem tarafından karşılanan Vali Ozan Balcı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Aykut Tanrıverdi ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral  Adem Şen, İl Emniyet Müdürü Murat Mutlu, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve İl Defterdarı Murtaza Kamar ile birlikte Gürpınar ilçesindeki Çavuştepe Kalesi'nde yapımı devam eden kazı evinin inşaatında incelemelerde bulundu. 

"HER ALANDA ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Vali Balcı, yapılan çalışma ile ilgili Kazı Başkanı YYÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu’ndan bilgi alarak, kültür ve sanata tam destek verdiklerini söyledi. Vali Balcı, "Eğitimden spora, kültür sanattan sağlığa, ormancılığa, ulaşıma, iletişime yönelik yani yaşama ve hayata dair her alanda çok güzel işler yapıyoruz.  Türkiye bu coğrafyada bir güneş gibi parlıyor. İnşallah Van’da bu bölgede ve Türkiye’de yıldız gibi parlayacak. Bunun için arkadaşlarımızla birlikte canla başla çalışıyoruz" diye konuştu.


"KAZILAR İLİMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİ"

Van'ın kadim bir kent olduğunu ifade eden Vali Balcı, "Urartuların  yerleşim yeri. Çok güzel bir müzesi var. İlimizin çeşitli bölgelerinde arkeolojik kazılar yapılıyor. Bu kazılar ilimiz için çok kıymetli. Bu kazı alanlarından biri de Çavuştepe Kalesi. Hocalarımız burada kazılar yaparak çok değerli eserleri ortaya çıkarıyorlar. Bunlar da Van Müzesinde sergileniyor. Biz de bu bilim insanlarının işlerini kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Burada arkeologlarımız, bilim insanlarımız için içerisinde idari bina, sosyal donatılar, yatakhane, misafir karşılama alanının bulunduğu bir kazı evi yapıyoruz. Bu kazı evimiz bittiğinde bilim insanlarımız, arkeologlar ve çalışma ekipleri daha rahat bir ortamda kazı yapabilecek. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kazı Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu ise 80 yıldır kazı yapılan Çavuştepe Kalesinde ilk defa böyle kapsamlı bir kazı evinin yapılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Vali Ozan Balcı’ya teşekkür etti.