Sağanağın vurduğu yollarda inceleme yaptı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yoğun yağış nedeniyle bir süre trafiğe kapatılan ve ekiplerinin çalışması sonucu yeniden ulaşıma açılan bölgelerde inceleme yaptı.

10 Temmuz tarihinde yoğun yağış sebebiyle; Pirinkayalar Tüneli, Ulubağ Mahallesi çıkışında kayan toprak ve kaya parçalarından dolayı Artvin-Erzurum karayolu ulaşıma kapanmış, karayolları ekiplerinin çalışması sonucu yol yeniden ulaşıma açılmıştı. Bölgede inceleme yapan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"DEREDE TAŞMA OLDU"

Vali Çiftçi, "Aynı tarihte Sapanca Mahallesi’nde yağış sebebiyle; araziden kayan toprak ve kaya parçaları yolu trafiğe kapamış, Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yol ulaşıma açılmış olup herhangi bir can ve mal yaşanmamıştır. Yine 14 Temmuz'da Seyitefendi Mahallesi, Siyami Akyüz Caddesi’nde bulunan dere yatağına rüsubatın dolması ve köprü altında birikmesi sebebiyle dere taşmıştır. Aynı Mahallede bulunan Kilise Deresi mevkiinde ise yolun alt kısmında hafif göçme meydana gelmiş, ulaşımda herhangi bir engel oluşmamıştır. Erzurum Büyükşehir ve DSİ ekipleri dere yatağında kontrollü bir yıkım gerçekleştirmiştir" şeklinde konuştu.


"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Vali Çiftçi, "15 Temmuz tarihinde yoğun yağış sebebiyle Dikyar Mahallesi’nin yolunu kayan toprak ve kaya parçaları kapatmış olup Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla yol ulaşıma açılmıştır. Yaşanan sel felaketinde can ve mal kaybı yaşanmamış olup DSİ tarafından bölgede çalışmalar sürdürülmektedir. Seyitefendi Mahallesi’nde inşaatı devam eden Uzundere Sulama Göleti’nde inşa edilen tahliye kanalının tıkanması sonucu Uzundere ilçe merkezinde bulunan derede taşkın meydana gelmiş olup can ve mal kaybına neden olmayan taşkında DSİ ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hasar gören yol ve dere yataklarında çalışma başlatılmıştır.  Gölbaşı Mahallesi Denizbaşı mevkiinde önceki yıllarda yapılan menfez ve büzlerin tıkanmasından kaynaklı tarımsal alanlarda sel ve su baskını yaşanmış olup, DSİ ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi çalışma başlatmıştır. Uzundere ilçe genelinde yoğun yağışlardan dolayı zarar gören ev veya tarım arazisi olan vatandaşların başvuruları alınarak ilgili kurum ve birimlere yönlendirilmektedir. İlçede meydana gelen elektrik kesintilerine karşı Uzundere Aras İşletme Şefliği yoğun şekilde çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.