"Giresun Adası'nın çehresi değişiyor"

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Adası'nın turizme kazandırılacağını ifade ederek, "Giresun Adası Çevre Düzenleme Projesi ile adanın çehresi değişecek" dedi.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ve Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresun Adası Çevre Düzenleme Projesi'ni basına tanıttı. Vali Serdengeçti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan ve önümüzdeki aylarda ihale edilecek olan projenin detaylarını paylaştı. Proje kapsamında, adanın doğal dokusuna uygun olarak seyir terası, yürüyüş yolları, karşılama merkezi, iskele, oturma grupları, banklar, ahşap yapılar ve gerekli çevre düzenlemeleri yapılacak.

"TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI OLACAK"

“Giresun Adamızın çehresi değişiyor” diyen Vali Serdengeçti, "Söz konusu proje ile adamızın doğal dokusuna uygun olarak seyir terası, yürüyüş yolları, karşılama merkezi, iskele, oturma grupları, banklar, ahşap yapılar ve gerekli çevre düzenlemeleri yapılacak. Karadeniz’in yaşanabilir tek adası olan ve mitolojik efsaneleriyle dikkatleri üstüne çeken Giresun Adamızda yapılacak bu çalışmalara paralel sürdüreceğimiz tanıtım faaliyetleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmasını ve ilimize katma değer oluşturmasını hedefliyoruz. Bu vesile ile Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy, ilimiz milletvekilleri ve emeği geçen bürokratlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.


Giresun Adası’ndaki tanıtım toplantısına ayrıca Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral, AK Parti İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile ajans ve günlük yerel gazete temsilcileri katıldı.