Kağıt fabrikasında çıkan yangın, çevredeki tesislere yayıldı

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Yıldırım ilçesinde, kağıt fabrikası ve geri dönüşüm tesisinde çıkarak çevredeki tesislere yayılan yangının söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının ise devam ettiğini belirterek, "Bölgedeki 7 tesis yangından zarar gördü" dedi.

Çelebi Mehmet Mahallesi'nde kağıt üretimi yaptığı belirtilen fabrika ve yanındaki geri dönüşüm tesisinde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, bir tekstil fabrikası ile depoya da sıçrayarak yayıldı.

"BİR İTFAİYE ERİ DUMANDAN ETKİLENDİ"

Bölgeye giderek bilgi alan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, "Yıldırım ilçemiz Çelebi Mehmet Mahallesi'nde faaliyet gösteren geri dönüşüm fabrikasında çıkıp çevre iş yerlerine sıçrayan yangına; Yıldırım Belediyesine ait araçlar, Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA’larla müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında herhangi bir can kaybı olmamakla birlikte dumandan etkilenen bir itfaiye erimiz tedavi amaçlı hastaneye sevk edilmiştir. Yangını kontrol altına almak için özveriyle mücadele eden tüm personelimize teşekkür ediyor, firma yetkililerine ve yangından etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.

"HASAR CİDDİ BOYUTTA"

Vali Demirtaş, bölgedeki 7 tesisin yangından zarar gördüğünü, bunların arasında boş dükkanlar da olduğunu dile getirerek, 4 tesisteki hasarın ciddi boyutta olduğunu belirtti.