Türkiye’nin en yüksek festivali başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde düzenlenen 6. Cilo Fest başladı. Festivale katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hakkari’de halkımızın yüzü gülüyor; ağıtlar yerine türküler yakılıyor. Biz kararlıyız! Yaylalarımız bugünkü gibi özgür olacak; derelerimiz, ırmaklarımız özgürce çağlayacak" dedi.

Hakkari Valiliği himayesinde "Türkiye'nin en yüksek festivali" sloganıyla düzenlenen . Cilo Fest, 3 bin 400 rakımlı Sat Buzul Göllerinde büyük bir heyecanla başladı. Aydilge ve Buray konseri, dağ bisikleti, kayak, snowboard, djenes konseri, konseri, rafting, kano, bisiklet yarışı, doğa yürüyüşü, yamaç paraşütü, tırmanış, kayak gibi etkinliklerin yapıldığı festivale katılanlar doyasıya eğlendi.

BAKAN YERLİKAYA: AĞITLAR YERİNE TÜRKÜLER YAKILIYOR

Festivale katılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hakkari Yüksekova’da düzenlenen 6. Cilo Fest’teyiz. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Betül Sayan Kaya’nın katılımıyla Hakkarili hemşehrilerimizle, geleceğimiz olan gençlerimizle birlikteyiz, bir ve beraberiz. Halayla, şarkılarla, türkülerle ve birbirinden güzel etkinliklerle birlikte düzenlenen Cilo Fest; Hakkari’nin neşe kaynağı, bölgemizin enerjisi olmaya devam ediyor. Hakkari’de halkımızın yüzü gülüyor; ağıtlar yerine türküler yakılıyor. Biz kararlıyız! Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaylalarımız bugünkü gibi özgür olacak; derelerimiz, ırmaklarımız özgürce çağlayacak. Büyük ve Güçlü Türkiye’yi Hakkarili kardeşlerimizle birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

VALİ ÇELİK: İYİ Kİ GELDİNİZ

Hakkari Valisi Ali Çelik ise, "Türkiye’nin en yüksek festivali Cilo Fest’in ilk gününde unutulmaz anlar, anılar, dostluklar biriktirdik. Dağların, sevginin, saygının, iyiliğin ve huzurun şehrinde, binlerce misafirimizle dostluğun, müziğin, halayın ve eşsiz doğanın coşkusunu yaşıyoruz. İyi ki geldiniz. Desteklerinden ve katılımlarından dolayı İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya'ya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Betül Sayan Kaya’ya şükranlarımı sunarım" diye konuştu.