"Sahil sürat yarışmaları Akliman'a demir atacak"

Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Türkiye'de ikincisi düzenlenen Sahil Sürat Yarışları’na ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Bundan sonra her yıl sahil sürat BeachSprint yarışmaları Sinop Akliman'a demir atacak" dedi.

Sanmar Denizcilik Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası Sahil Sürat Yarışları, Sinop’un ev sahipliğinde 7 ilden, 17 Kkulüp ve 150 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Vali Dr. Mustafa Özarslan, Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Kalyon ve Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ile birlikte Akliman'da gerçekleştirilen Sanmar Denizcilik Deniz Küreği Türkiye Şampiyonası Sahil Sürat Yarışları ödül törenine katıldı.

SPORCULARI TEBRİK ETTİ

 Şampiyonaya katılan genç sporcuları ve teknik heyetlerini tebrik eden Vali Özarslan, dereceye giren takımlara protokol üyeleri ile birlikte ödüllerini takdim etti. Kürek yarışı kültürünün  yaygınlaştırılmasındaki hizmetlerinden ve şampiyonanın Sinop'ta gerçekleştirilmesine gösterdiği katkılardan dolayı, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk’e teşekkür eden Özarslan, "Geleceğimizin yıldızları, genç sporcularımızı Sinop’umuzda ağırlamaktan mutluluk duyduk. Sinop olarak, Türkiye'de ilk defa ikincisi  düzenlenen Sahil Sürat Yarışları’na  ev sahipliği  yaptık. Yarışmalara, Sinop'umuzdan  bünyesinde kürek dalında olan 3 kulübümüzün sporcuları da katıldı. Sinop alt yapı olarak ve coğrafya olarak kürek sporu için  çok avantajlı ve bu avantajımızın gereğini yapacağız. Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk ile sözleştik. Bundan sonra her yıl  sahil sürat BeachSprint  yarışmaları Sinop Akliman'a demir atacak" ifadelerini kullandı.