"Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması için gayret gösteriyoruz"

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, fındık hasadı sezonu için kente gelen mevsimlik tarım işçileriyle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, "Çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Aileleri fındık hasadındayken, çocukların hem eğitimlerine hem de sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz" dedi.

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Aksu Mahallesi’nde oluşturulan geçici konaklama merkezinde misafir edilen mevsimlik tarım işçileri ve çocuklarıyla bir araya gelerek, onların yaşam koşullarını yerinde inceledi. İşçilerin barınma, beslenme ve eğitim gibi konulardaki ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla yapılan ziyarette, Vali Serdengeçti, işçilerle sohbet ederek onların görüş ve önerilerini dinledi.

EĞİTİM SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Özellikle çocukların eğitim durumuna büyük önem veren Vali Serdengeçti, Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından çocuklara yönelik düzenlenen eğitim programlarını yerinde inceledi. Öğretmenlerle görüşerek, çocukların eğitim süreçleri hakkında bilgi aldı.

"EV SAHİBİ OLMAKTAN ONUR DUYUYORUZ"

Vali Serdengeçti, "Giresun'umuza hoş geldiniz. Gönülden gelen misafirperverliğin olduğu yerde söze ihtiyaç olmasa da; fındık toplamak için ilimizde bulunan mevsimlik tarım işçilerimiz ile ailelerini en iyi şekilde ağırlamak ve onların eğitim, sağlık, barınma, ulaşım ve sosyal konular başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarına karşılık vermek gayesiyle ev sahibi olmaktan onur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.


"İLÇELERDE ÇADIR KENTLERDE KALIYORLAR"

Vali Serdengeçti, "Mevsimlik fındık işçilerinin yoğun olarak geldiği yerler arasında Giresun merkezle beraber Bulancak ve Tirebolu ilçeleri bulunmaktadır. İl merkezimizde 200 kişiyi misafir edebileceğimiz bir tesise sahibiz. Yaklaşık 200 işçimizi bu tesiste misafir ediyoruz. Diğer ilçelerimizde bulunan mevsimlik tarım işçilerimiz ise oluşturulan çadır kentlerde kalıyor. Ancak tüm mevsimlik işçilerimizin barınma sorunları ile birlikte sosyolojik durumlarını da kontrol ediyoruz. Özellikle çocukların tarım işçisi olarak çalıştırılmaması konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Bu noktada İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitimi Müdürlüğümüz çocuklara ve ailelerine gerekli desteği sağlamaktadır. Aileleri fındık hasadındayken, çocukların hem eğitimlerine hem de sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz" dedi.