TMO ilk fındığı 135,96 liradan aldı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, TMO'nun fındık alımına başladığını belirterek, "TMO, Bulancak ilçesinde ilk fındığı 135,96 liradan aldı. Tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezonu diliyorum" dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2024-2025 fındık sezonu fındık alımlarına başladı. Giresun’da merkez, Bulancak, Dereli, Espiye, Görele, Güce ve Tirebolu ilçelerinde üreticiler ürünlerini teslim etmeye başladı. Ayrıca TMO’nun Bulancak deposunda düzenlenen törende ilk fındık teslim edildi. Törene Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Bulancak Kaymakamı Ünal Koç ve vatandaşlar katıldı. TMO, Bulancak ilçesinde ilk fındığı 135,96 liradan aldı.

HAYIRLI KAZANÇLAR DİLEDİ

Vali Serdengeçti, "Toprak Mahsulleri Ofisimiz Bulancak alım noktasında yeni sezonun ilk fındık alımını gerçekleştirdik. Randıman: 51.78, fiyat: 135.96 TL/kg olmak üzere 883 kilo fındığın alımını tamamladık. Bu vesile ile tüm üreticilerimize bereketli bir hasat sezon ve hayırlı kazançlar diliyor, fiyat istikrarını koruyarak her zaman üreticilerimizin yanında olan Toprak Mahsulleri Ofisimize de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.