Kaymakam, görkemli şenliğe herkesi davet etti

Kırıkkale'nin Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 31 Ağustos'ta başlayacağını belirterek, "Birçok etkinliğin yapılacağı şenliğe 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi.

Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin'in katılımıyla 31 Ağustos 1 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen tanıtım programına ayrıca Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, Yörük Dernekleri Yöneticileri, yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

"HEYECANLA BEKLENİYOR"

1994 yılında ilk kez yapılan "Karakeçili Ertuğrul Gaziyi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin bu yıl otuzuncusu çok yönlü etkinliklerle coşku ile kutlanacak. Şenliğin temel amacı; Yörük kültürünü, örf ve adetlerini, gelenek-göreneklerini yaşatmak olup, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek ile akrabalık bağlarını pekiştirmektir. Kırıkkale ilinin Yörükler Diyarı diye anılan ilçesi Karakeçili'de geleneksel olarak düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği bu yıl 31 Ağustos 2024 - 01 Eylül 2024 tarihlerinde Kırıkkale Valimiz Sayın Mehmet Makas'ın himayelerinde Karakeçili Kaymakamlığımız koordinatörlüğünde gerçekleştirilecektir. Yapılacak şenliğin temel amacı Ertuğrul Gazi ve atalarımızı anmaktır. Kültürel değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amaçlanan şenlik, geçmiş ve gelecek arasında bir köprü oluşturacaktır. Bu bakımdan şenlik tarihi bir görevi de üstlenmektedir. Şenliğin uluslararası düzeyde olması münasebetiyle ülke içinden ve dışından katılım sağlanması beklenmektedir. Bu bakımdan gelen misafirlere yöre halkı, misafirperverliğini gösterecektir. Yörükler Diyarı Karakeçili halkında da şenliği heyecanla beklenmektedir" ifadelerini kullandı.

KAMU KAYNAĞI KULLANILMAYACAK

Yörükler Diyarı Karakeçili'de yapılacak şenlikte hiçbir şekilde kamu kaynağının kullanılmayacağını belirten Kaymakam Ergin, "Tasarruf tedbirlerine riayet edilerek düzenlenecek şenlikte yapılan tüm faaliyetlerin harcaması bölge halkı, dernekler ve Kırıkkale Valimiz Mehmet Makas'ın desteği ve yardımıyla bulunan sponsorlar aracılığıyla karşılanacaktır. Şenliğin düzenlenmesinde destek ve yardımlarını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

"YÖRÜK RUHUNU YAŞATACAĞIZ"

31 Ağustos 2024 - 01 Eylül 2024 tarihlerinde Karakeçili'de gerçekleştireceğimiz 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nde 400 çadırlık bir obadan bir cihan devleti kurmamızın hikâyesini gelecek nesillerimize, tüm ülkemize ve dünyaya anlatacak ve tanıtacağız. Hiç kuşkusuz asırlardır süren Türk kültürünün örf-adetlerini, gelenek-göreneklerini, birlik ve beraberlik içinde büyük bir hoşgörü anlayışı ile düzenleyeceğimiz şenliğimiz ile devlet büyüklerimiz başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanından ve yurt dışından gelecek olan misafirlerimize ev sahipliği yaparak, Yörük ruhunu 1994 yılında ilk kez gerçekleştirilen şenlik coşkusu ve heyecanıyla yeniden yaşatacağız. Kaybetmediğimiz ve asla kaybetmeyeceğimiz Yörük ruhuyla gerçekleştireceğimiz toy anlayışımız, ata sporlarımız, örf-adetlerimiz ile gelenek-göreneklerimizin temsil anlatımlarıyla vb. birçok etkinliklerle renklenecek olan 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'ne 7'den 77'ye tüm halkımızı davet ediyorum" dedi..

MEVLİD-İ ŞERİF VE SÜNNET TÖRENİ OLACAK

Programın içeriği hakkında da bilgi veren Kaymakam Ergin, "Şenlik programı kapsamında 30 Ağustos 2024, Cuma günü Karakeçili Merkezi Çarşı Camiinde Mevlid-i Şerif okunacak ve ardından Sünnet Töreni gerçekleştirilecektir. Ayrıca şenliğin açılışında Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacaktır. Bu sayede manevi değerlerimiz şenliğe yansıyacaktır. Şenlikte katılımcıları eğlendirecek bir dizi etkinlik ve gösteri de sunulacaktır. Kırıkkale'nin kültürel zenginliğini ve sanatsal çeşitliğini yansıtan birçok yöresel sanatçı da şenliğimiz de sahne alacaktır. Şenliğin daha güzel bir atmosferde geçmesi en temel önceliğimiz olup, yapılacak şenlikte ilimizin yöresel sanatçıları halkla buluşacaktır. Yöresel sanatçılardan Şevki Okyay ve Gözde Ayaz, bozlak havalarını seslendirecek. Şenlikte katılımcılara atalarımızın yemeklerinden ikram edilecektir. Yöre halkı ve çeşitli sponsorlar aracılığıyla hazırlanan yemekler katılımcılarla buluşacaktır. Etli pilav ve ayran ikramıyla katılımcıların kültürel öğelerimizi yaşaması amaçlanmaktadır" dedi.


"HALK MÜZİĞİ ŞÖLENİ SUNULACAK"

Kaymakam Ergin, şenlikte 7'den 77'ye herkes için çeşitli gösteriler ve etkinliklerin yapılacağını ifade ederek, "Şenlikte öncelikle Karakeçili'nin zengin tarihi anlatılacaktır. Son derece zengin bir içeriğe sahip olan şenlikte şu gösteriler sunulacak: Karakeçili Tarihinin Anlatılması, kültürümüzün önemli bir aracı olan aşıklar atışması, Jandarma Mehteran Takımı Gösterisi, Anadolu Bacıları Gösterisi, Okçuluk Gösterisi, Tekvando Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Güreş Müsabakaları, Müzikal Gösteri, Ankara Seymenler Ekibi Gösterisi, Sıra Gecesi Gösterisi, Ustalar Topluluğu Gösterisi olacak. Yine katılımcılara konserler verilecektir. Geleneksel kültürümüze uygun bir şekilde yapılacak konserlerle katılımcılar güzel vakit geçirecektir. Türk Halk Müziği sanatçısı Havva Öğüt ve TRT sanatçılarının sahne alacağı konserlerle, şenliğe katılanlar halk müziği şöleni yaşayacak" diye konuştu.


"ÜST DÜZEY DEVLET ADAMLARI DA KATILACAK"

Kaymakam Ergin, "Şenlikte gençlerin keyifli vakit geçirip, kültürümüzün öğelerini tanımaları amaçlanmaktadır. Bu nedenle şenlikte Açık Hava Gençlik Merkezi uygulaması yapılacak. Gençlerimiz için Dart, Masa Tenisi, Langırt, Playstation gibi oyunlar açık havada bulundurulacak. Ayrıca gençlik liderlerinin katılımıyla gençler için sohbet alanları oluşturularak, gençlerimiz şenliğin bir parçası haline getirilecek. Şenliğimizde Yörük kültürünün önemli bir parçası olan Yörük çadırları yer alacak. Özellikle katılımcıların bu kültürü tanımaları amaçlanmaktadır. Ayrıca şenlikte tarihi eserler ve sanat eserleri sergilenecek. Bu anlamda şenliğimiz tam olarak bir kültür şölenine dönecek. Katılımcılar şenlik boyunca kültürel bir yolculuk yapacaklar. Şenliğe üst düzey bir protokol katılımı beklenmektedir. Şenliğimize bakan yardımcıları, milletvekilleri, siyasi parti genel başkanları, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları davet edilmiştir. İçişleri Bakan Yardımcısı Munir Karaloğlu ve Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can'ın bizzat katılacağı şenliğe pek çok üst düzey devlet adamının katılması bekleniyor" ifadelerini kullandı.