Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü için Bitlis'e gitti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlamaları için Bitlis'e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Vali Erol Karaömeroğlu ve il protokolü karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret edip, dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlamaları, Toplu Açılış Töreni ve tarihte ilk kez Ahlat’ta gerçekleştirilecek kabini toplantısına başkanlık etmek üzere Bitlis’e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Vali Erol Karaömeroğlu ve il protokolü karşıladı.

HAN OTAĞINI ZİYARET ETTİ

Ahlat programı kapsamında Ahlat’ta bulunan etkinlik alanı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara seslendi. Erdoğan, "Bizler bu toprakların emanetçi değil, asıl sahipleriyiz” dedi. Millet Bahçesini ziyaret ederek alanda bulunan vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan beraberindeki heyet ile birlikte Han Otağına geçti.

SELÇUKLU MEZARLIĞINDA DUA ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra dünyanın en büyük Türk İslam mezarlığı olan Ahlat Selçuklu Mezarlığı’nı ziyaret etti. Ziyareti sırasında mezarlıkta dua eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Selçuklu mirasının korunmasının ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.


KABİNE İLK KEZ AHLAT'TA TOPLANDI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi toplandı.