"En olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor"

Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası'nın temel atma törenine katıldı. Vali Şahin, "İnşallah ülkemiz afetlerden uzak olur ancak huzur içinde yaşamak istiyorsak en olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor" dedi.


İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı ve Kuveyt Kızılayı iş birliği ile planlanan Antalya İl Afet Acil Durum Müdürlüğü Hizmet Binası Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. 2025 Kasım ayında tamamlanması hedeflenen 37 bin 500 m² kampüs içinde  İl Müdürlüğü Hizmet Binası, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Kademe ve Depo Binası, Kentsel Arama Kurtarma Eğitim Alanı, Sel Havuzu, Arama ve Kurtarma Köpeği Eğitim Alanı yer alacak.

"HAZIRLIĞIMIZI ÇOK SIKI BİR ŞEKİLDE YAPMALIYIZ"

Törende konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, "Çok kıymetli bir coğrafyada yaşıyoruz. Fakat coğrafyamız deprem ve sel gibi çeşitli doğal afetlere karşı hassas bir noktada yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda insanlık tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşadık. Birkaç yıl önce de Türkiye tarihinin en büyük yangınını Antalya'da yaşadık. Yaşadığımız afetler bizlere ciddi maliyetlere sebep oluyor. Bu maliyetlere yönelik hazırlığımızı çok sıkı bir şekilde yapmalıyız. 6 Şubat depremlerinde uluslararası anlamda Kuveytli dostlarımızın da desteklerini gördük. Kuveyt hükümetinin bu projeye sağladığı 4 milyon doların üzerindeki destek bunun devamı niteliğindedir. Bizler de ülkemizin geliştirmiş olduğu imkanları dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan bir afet durumunda hizmete sokmayı insanlık görevlerimizden birisi olarak görüyoruz.  İnşallah ülkemiz afetlerden uzak olur ancak huzur içinde yaşamak istiyorsak en olumsuza karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.