"Sivas pehlivanlar diyarıdır"

55. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası'nı izleyen Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "İlimiz pehlivanlar diyarı olarak anılmaktadır. Sivas, güreş sporunda 2 bin 298 lisanslı sporcuyu geleceğe yeni şampiyonlar hazırlamak için yetiştirmektedir" dedi.

55. Doğanşar Ahmet Ayık Karakucak Güreşleri Büyükler Türkiye Şampiyonası, Doğanşar ilçesinde gerçekleştirildi. Programa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

"3 OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ÇIKARAN TEK İLİZ"

Müsabakalara katılan sporculara başarılar dileyen Vali Şimşek, "Güreş festivalimiz ve Türkiye Şampiyonamız hayırlı uğurlu olsun. Güreş, Türk milleti için çok özel bir spordur. Kuşkusuz ülkemizin başarılı olduğu spor branşlarından birisi de güreştir. Ülkemizde güreş deyince akla ilk gelen yer Sivas’tır. İlimiz pehlivanlar diyarı olarak anılmaktadır. Çünkü 3 tane olimpiyat şampiyonu çıkaran tek iliz. Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül olimpiyat şampiyonu olmuştur. Dünya şampiyonlarımız da var. Bunların hepsi Sivas’ımızın gururudur. Sivas, güreş sporunda 2 bin 298 lisanslı sporcuyu geleceğe yeni şampiyonlar hazırlamak için yetiştirmektedir. Tüm katılımcılara başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.


200 SPORCU TER DÖKECEK

Konuşmaların ardından yenilenerek modern bir spor altyapısına kavuşturulan güreş alanının açılışı da gerçekleştirildi. Güreş müsabakalarına Sivas başta olmak üzere Türkiye genelinden katılan 200 sporcu, 15 kategoride minderde yarışarak ter dökecek.