Karakeçili'deki festival coşkusu sürüyor

Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği, büyük bir coşku ve katılımla başladı.

Karakeçili ilçesinde  düzenlenen 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği başladı. Dolu dolu hazırlanan programların ilki dün start aldı. Cuma günü Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan festival, Türk devletlerini hatırlatan parka çelenk koyma töreni ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

KAYMAKAM, HERKESİ DAVET ETTİ

Bugün ise festivalin son günü... Kaymakamlık tarafından hazırlanan programlar kapsamında vatandaşlar yine eğlenceli bir gün geçirecek. Bugün Karakeçili Tarihinin Anlatılması, kültürümüzün önemli bir aracı olan aşıklar atışması, Jandarma Mehteran Takımı Gösterisi, Anadolu Bacıları Gösterisi, Okçuluk Gösterisi, Tekvando Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Güreş Müsabakaları, Müzikal Gösteri, Ankara Seymenler Ekibi Gösterisi, Sıra Gecesi Gösterisi, Ustalar Topluluğu Gösterisi olacak. Kaymakam İbrahim Ergin, 30. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin son gününe tüm vatandaşları davet etti.