5 milyon bütçeli şenlikte kamu kaynağı kullanılmadı

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinde bu yıl 30’uncusu düzenlenen Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Uluslararası Kültür Şenliği’nde ata sporları, gelenek ve göreneklerin temsil edildiği etkinliklerde büyük coşku yaşandı. 5 milyon bütçesi olan ve kamu kaynağı kullanılmadan gerçekleştirilen şenlikte Ertuğrul Gazi ve atalarımız anıldı.

Karakeçili Münir Karaloğlu Stadı’nda düzenlenen etkinliklere Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Karakeçi Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, MİA Haber İmtiyaz Sahibi ve Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Aksan ve Birlik Haber Ajansı (BHA) Genel Müdürü Muhammet Kaçar ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kırıkkale Valisi Mehmet Makas'ın himayesinde, Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin'in öncülüğünde düzenlenen şenlik için 5 milyon TL harcandı. Kamu kaynağı kullanılmadan gerçekleştirilen etkinliğin tüm gideri ilçe halkı, esnaflar ve gönüllü destek olan dernekler ile kurumlar tarafından karşılandı. 

VALİ MAKAS: BİRLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYOR

Vali Mehmet Makas, şenlikte yaptığı konuşmada, bu yıl 30’uncusunu düzenledikleri şenlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Türk milletinin en büyük özelliğinin birlik ve beraberliği olduğunu vurgulayan Makas, “Bu şenliği de bu birlik ve beraberliği pekiştirmek adına yapıyoruz. Yine Bilecik’te Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği üzere gönül köprüsünü oluşturmak adına yapılan bir şenlik. Mazideki kökünden gücünü almayan hiçbir milletin geleceğe yürümesinin imkan ve ihtimali yok. Yüce Türk milleti dünyaya nizam versin diye yaratılmış bir millettir, biz buna inanıyoruz. Bugün 7’den 77’ye herkes Ertuğrul, Osman ve Orhan dedesini anlayacak, ‘onların kutlu yürüyüşünde gelecekte biz de o izde yürüyeceğiz, dünyaya da nizam vereceğiz’ diyen evlatlarımızı hep beraber izleyeceğiz" dedi.

KAYMAKAM ERGİN: ASLA KAYBETMEYECEĞİZ

Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, “İlk kez 1994’te yapılan şenliğin bu yıl 30’uncusu, kaybetmediğimiz ve asla kaybetmeyeceğimiz, Yörük ruhuyla gerçekleştireceğimiz toy anlayışıyla ata sporlarımız, adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimizin temsil ve anlatımlarıyla coşkuyla kutlanacaktır” şeklinde konuştu.

TARİHİ BİR GÖREV ÜSTLENİYOR

Atlı okçuluk ve güreş, öğrencilerin tekvando gösterileri, Ankara Seymenler ve Şanlıurfa sıra gecesi ekipleri ile halk oyunlarının yer aldığı etkinlikte, kurulan çadırlar gezildi, davetlilere etli pilav ile ayran ikram edildi. Eskişehir Anadolu Bacıları Kahraman Türk Kadınları gösterisi ve aşıklar atışmasının olduğu programa, 2. Abdülhamid’in 4. kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da katıldı. Yörük kültürünü, örf ve adetlerini, gelenek-göreneklerini yaşatmak, birlik ve beraberliği güçlendirmek ile akrabalık bağlarını pekiştirmeyi de amaçlayan şenlik tarihi bir görevi de üstleniyor.