Vali Taşolar, bisiklet turunun startını verdi

Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu’nun son etabı Çankırı’dan başladı. Vali Fırat Taşolar, tura katılan bisiklet sporcularını ziyaret ederek, Belediye Meydanından başlayan turun startını verdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu (SAMKON) tarafından gerçekleştirilen 2. Uluslarası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu, Çankırı-Ankara etabıyla devam ediyor. Samsun'dan start alan turda Türkiye, Belçika, Almanya, Japonya, İran, Eritre, Kazakistan, İsviçre, Filipinler, Fransa, Hollanda, Ukrayna, Avustralya, Brezilya, Büyük Britanya, Portekiz, İspanya ve Venezuela'dan katılan 8 takım ile 115 profesyonel sporcu sürüş yapıyor. 

HEDEF; ANKARA

Turun ilk etabında bisikletçiler Samsun-Yakakent arasında 151,1 kilometre pedal çevirdi. Turun ikinci etabında ise Havza-Amasya arasında 133,7 kilometre yol kateden bisikletçiler, Amasya'dan start alan üçüncü etap turunda ise 163,6 km pedal çevirerek Çorum'a ulaştı. Tur, Çorum'un ardından Çankırı-Ankara etabı ile devam etti. Çankırı Valisi Fırat Taşolar, Kent Meydanı'nda toplanan bisikletçilerle bir araya geldi. Bisikletçilerle sohbet eden Vali Taşolar, daha sonra turun startını verdi. Bisikletçiler, Ankara'ya ulaşmak için pedal çevirmeye başladı.