İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?

İstanbul Valisi Davut Gül, "İstanbul'daki okullar depreme dayanıklı mı?" konusunun çok merak edildiğini belirterek, "İstanbul’umuzdaki okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi. En güvenli mekânlar okullarımız" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, eski ve depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılan ve yeniden inşa edilen Hattat Rakım Ortaokulu'nda inceleme yaptı. İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Gül, kentteki okulların depreme dayanıklılık raporunu açıkladı. 

"BU MÜJDEYİ VERMEK İSTİYORUM"

Vali Gül, "Zaman zaman vatandaşlarımızın çeşitli soruları oluyor. Bu soruların başında da; okullarımız güvenli mi? Çocuklarımızı gönül rahatlığıyla okullara gönderebilir miyiz? şeklinde sorular oluyor. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Bugün itibari ile İstanbul’umuzdaki okulların tamamı depreme dayanıklı hale getirildi. En güvenli mekânlar okullarımız. Bu müjdeyi vermek istiyoruz.  Bugün içinde olduğumuz okul da Fatih ilçemizde İPKB aracılığıyla yapılan bir okul. 2006 yılında yapılan çalışmalarda 2000 yılı öncesi yapılan okullarımızdan bin 507 okul deprem dayanıklılık testine tabi tutuldu. Bu bin 507 okulumuzun bin 433'ü riskli yapı olarak tespit edildi. Bin 433 okulumuzun, bin 301 tanesinde yıkılıp yeniden yapılma süreci başladı. Diğerleri de güçlendirildi" şeklinde konuştu.